13 January 2009

* January 14 בסבוסה עוגת סולת

 בסבוסה - עוגת סולת
 
אוהבים סולת? כמה אתם אוהבים סולת? אני חובבת רצינית של כל מטעם המכיל סולת- מלוח וגם מתוק
הפעם מתכון קל שבקלים מכיל בעיקר סולת, אינו מכיל ביצים וכן יש פה הפתעה: העוגה יציבה לחה, ספוגה סירופ
הכנתי פחות סירופ מהנדרש. החליטו בעצמכם כמה סירופ תרצו. ההכנה פשוטה- בוחשים, משטחים, אופים, חותכים ויוצקים סירופ מתוק מעל
בסבוסה עוגת סולת
:המרכיבים
שלוש כוסות סולת
כוס קמח לבן רגיל מנופה = 140 גרם
כוס סוכר = 200 גרם
כפית וחצי אבקת אפיה מנופה
מאתים ועשרים גרם חמאה רכה
כוס חלב
ההכנה

.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
להכין תבנית אפיה בגודל 22 על 33 ס"מ

:בקערה גדולה לערבב
.סולת, קמח, סוכר ואבקת אפיה
.להוסיף חמאה רכה ולערבב ליצירת תערובת פירורית
להוסיף חלב ולערבב. למרוח על התבנית המוכנה.
לאפות כ-30 דקות בתנור החם.
להוציא מהתנור, לחתוך לגודל הרצוי ולהחזיר לאפייה של - 5 דקות נוספות.
בזמן שהעוגה נאפת להכין סירופ. את הסירופ יש לצקת על העוגה החתוכה והחמה מאוד.
:הכנת הסירופ
לבשל בסיר/קלחת-2 כוסות מים ושתי כוסות סוכר. כשרותח להוסיף מיץ מלימון ולבשל עד שממסמיך מעט. להוסיף כפית וניל
 
מציע מתכון ללחמניות שיפון, בצל וצ'דר-הנה המתכוןThe Culinary Institute of America בית ספר ה

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License