23 May 2009

* May 23 מתכון מוצלח לעוגת גבינה ופירורים

עוגת גבינה ופירורים
 

ישנם דברים טובים שאנו מגלים לאחר תקופה ורק תוהים (ביננו לבין עצמנו) איך ולמה לא גילינו אותם קודם. ואני אומרת, בואו נהנה מהם עכשיו וכמה שיותר
יום אחד, זה היה באחד מקומות העבודה הקודמים שלי בתל אביב, עבודה שגרתית בחברה ותיקה, קמתי לצלם לעצמי משהו במכונת הצילום. מכונת הצילום כמו אז גם מדפסת הלייזר היתה מטרים ספורים ממני משותפת עם מחלקה נוספת. והיום.. לכל אחד יש מדפסת אישית
הרמתי את מכסה מכונת הצילום ומצאתי דף שנשכח שם. הדף הזה נראה טעים, עשיתי ממנו צילום גם לעצמי. לקחתי אותו הביתה ושכחתי למשך עוד מספר שנים
לפני שנתיים לערך מצאתי את הדף זרוק בבית בין ניירת שצריך לתייק/ולמיין/ולסדר ואף אחד לא עושה את זה. הכנתי אז את העוגה, מתכון העוגה של רינה [צילום הדף מצורף פה כפי שנמצא במכונת הצילום..] נחל הצלחה ועבר למשפחה המורחבת שטעמה
ערכתי שינויים מעטים במתכון על מנת להתאימו לטעם המשפחה, ניתן להכין את המתכון כלשונו. והרי לכם עוגת גבינה ופירורים מוצלחת. זו למעשה עוגה קלאסית בארצנו. אפשר לבחור לפי הטעם האישי שלכם, אפשר לאלתר משהו חדש
העוגה יציבה ונחתכת יפה. וקלה להכנה
הבצק בלבד אפוי, קרם הגבינה מוכן בדקות ונמרח על הבצק בתבנית. והפירורים החלק הכייפי, הפריך הזה שמשתלב כה טוב עם גבינה
הנה, המתכון המקורי (שעד היום אינני יודעת מהיכן הוא, כלומר אם מספר או מגזין) עוגת גבינה ופירורים של רינה

עוגת גבינה ופירורים
החומרים לבצק
שתי כוסות קמח תופח - אני שמה קמח רגיל+ כפית וחצי אבקת אפיה
שני חלמונים
שקית סוכר וניל - אני שמה כפית תמצית וניל
מאתיים גרם מרגרינה רכה - אני שמה חמאה רכה
חצי כוס סוכר - אני שמה 1/3 כוס סוכר
כף קליפת לימון מגוררת - לא חובה
החומרים למלית
חצי ק"ג גבינה לבנה שמנה - אני שמה גבינת סקי 5% או לפעמים 9%
סוכר וניל - אני שמה כפית תמצית וניל
שלושת רבעי כוס סוכר - אני שמה 1/2 כוס סוכר וזה מספיק מתוק
שתי כפות סוכר נוספות לקצפת
שמנת מתוקה = 250 מ"ל -32 או 38% שומן


תבנית עגולה 26 +תבנית עגולה 24 ס"מ

ההכנה

לחמם תנור לחום 200 מעלות
מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת מיקסר, מתחילים עם הקמח והחומרים היבשים. לשים הכל יחד לבצק אחיד. אפשר לערבב את חומרי הבצק ידנית, עם חמאה רכה זה קל. קליפת לימון בבצק ובמלית זה רשות, לא חובה
אצלי הבצק שקל כ- 600 גרם
לחלק את הבצק ל-2 חלקים (לא שווים)- שליש בצק לתבנית קטנה (24 ס"מ)- לפירורים ו- 2/3 הבצק לתחתית העוגה בתבנית גדולה יותר- 26 ס"מ
להדק את הבצק לתחתית 2 התבניות, אפשרי על נייר אפייה. הבצק רך מאוד, לא כמו בצק פריך
לאפות את שתי התבניות עם הבצק יחד בתנור החם, כ- 15 דקות או מעט פחות
אם 2 התבניות לא נכנסות יחד לתנור לאפות אותן אחת אחר השניה
התבנית הקטנה תאפה מהר יותר, שימו אותה קדימה בתנור ושלפו אותה לפני התבנית הגדולה יותר
לצנן לגמרי את 2 תבניות הבצק האפויות
הכנת המליתלערבב גבינה +וניל +סוכר (3/4 או מחצית הכוס סוכר) + קליפת לימון
להקציף את השמנת המתוקה עם שתי כפות סוכר עד קבלת קצב יציב
לקפל את הקצפת לתוך מלית הגבינה
לצקת את מלית הגבינה על תחתית העוגה הגדולה. ליישר יפה את המלית
את תחתית הבצק הקטנה לפורר בידיים מעל מלית הגבינה (ליטול כל פעם חתיכת בצק אפוי בגודל בינוני ולשבור אותה לחתיכות, ממש פירורים ישירות מעל הגבינה באופן אחיד
להכניס את העוגה המכוסה ללילה למקרר

 
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

3 comments:

Zipi said...

לפי צורת הדף בצילום זה נראה כמו החוברות הישנות של בני סיידא.

Chanita Harel said...

תודה

חן גבריאלי said...

הדף אכן לקוח מתוך הספר של בני סיידא. לאמא שלי יש את הספר.
העוגה הזו היא שם דבר אצלנו בבית.
אני מוותר על גרדת הלימון ובמקום הסוכר וניל במלית, אני מוסיף תמצית ממקל וניל אמיתי... תענוג...

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License