29 May 2009

**May 29 רק נשיקה-עוגת באס בוסה מצרית

בסבוסה באס בוסה
 
רק נשיקה-"עוגת באס בוסה" - עוגת בסבוסה מצרית




"רק נשיקה" בצלחת מצרית "השבוע לאחר סבב רכישות מגוון של פירות יבשים בחנות טבע (נסו :תות שדה מיובש, פפאיה יבשה והיביסקוס מסוכר שאם תחלטו אותו במים תגלו מה קורה לו..) חיפשתי מתכון ישן של עוגה הנאפת בתבנית גדולה ועליה מין קרם של שמנת מתוקה ופירות יבשים/אגוזים. את המתכון הזה לא מצאתי.. במקומו נמצא גזיר עיתון ישן מאוד, כנראה מעיתון "מעריב", אולי משנות השבעים (הערכתי) אמי גזרה אותו ואינני בטוחה שהכינה, זה היה קצת מזמן

כפי שניתן לראות בצילומים יש כאן מתכון לעוגה. ולא סתם עוגה, אלא עוגת סולת מצרית- באס-בוסה"= רק נשיקה ". המתכון כפי שרשום, התקבל לעיתון מגברת לבנה זמיר שאירגנה תחרות מאכלים מצריים. ואני חשקתי הערב בנשיקה אבל לא סתם..אלא עם צליל וטעם שלא יימוג מהר. הכנתי לאחרונה כל מיני עוגות בסבוסה, טעימות אבל דרך ההכנה של העוגה הזו משכה את עיני
מה מיוחד בעוגת הסולת הזו
בצק העוגה נבחש ידנית בקערה וכולל מרכיבים פשוטים ומצויים
סולת
סוכר
חמאה
קוקוס
יוגורט
וניל
העוגה נאפת בחלקה ואז נמרחת בחמאה מומסת, (בנוסף לחמאה שבבצק) מכאן יש להמשיך לאפות את העוגה, יש לסמן מנות, כלומר ריבועים קטנים על גבי העוגה ובסיום האפיה ולאחר יציקת הסירופ (סירופ סוכר - לימון סמיך מעט) צריך להעמיק את החיתוך, זה עובד יופי
--
מכיון שגודל התבנית לא צויין דבר האופייני למתכונים שנכתבו לפני שנים רבות (עשרות שנים) וגם שלא הייתי בטוחה בתוצאה המוצלחת, למרות ההבטחה.. החלטתי להכין מחצית כמות מהעוגה ומחצית כמות הסירופ. החומרים מתחלקים בדיוק וללא בעיה
אפיתי את העוגה (חצי) בתבנית ריבועת בגודל 22 ס"מ. לדעתי גם תבנית ריבועית 20 ס"מ תתאים במידה ותרצו עוגה מעט גבוה יותר
האפייה נעשתה בטוסטר אובן ולכן זמני האפייה התקצרו כמעט בחצי. יש לשמור על העוגה אם נאפת בטוסטר אובן כי בגלל הקירבה לגופי החימום העוגה מוכנה מהר מאוד
--
שלב הטעימות החל בעוד העוגה היתה פושרת. מסקנות
העוגה נחתכת טוב
העוגה לחה ורטובה מספיק
מרקם העוגה חצי רך
בגלל החיתוך לקוביות קטנות מאוד בתבנית 22 קיבלתי - 30 ריבועים כל קובייה= עוגה היא פינוק מתוק ,וללא עודף רב מידי של קלוריות
אני מרוצה מאוד מהתוצאה, ועדת ביקורת(אני קודם כל ).. מאוד ביקורתית בכללי
--
:החומרים לעוגה - מחצית מהרשומים בגזיר העיתון

מאתיים וחמישים גרם סולת
שלושת רבעי כוס סוכר לבן
מאה וחמישים = 100+50 גרם חמאה מומסת
חצי כוס קוקוס
חצי כוס יוגורט
מעט תמצית וניל

החומרים לסירופ - מחצית הכמות
שלושת רבעי כוס סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון קטן

 וניל

לקבלת צילום המתכון המלא והמוגדל לחצו נא כאן

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License