06/06/2009

* June 6 עוגת תפוחים בקרמל

שאלה - כמה פעמים אמא או סבתא או דודה חנה .. אמרו לכם ש'לא אוכלים עוגה חמה מהתנור' גם לא מלקקים את הקערה של העוגה ?.. לא טועמים מהבצק.. כולנו לא תמיד שמענו בקול של.. גם אני לא היום חתכתי ואכלתי מעוגת התפוחים בקרמל הזאת, בעודה חמה. פשוט לא התאפקתי, ובגלל זה היה קשה לחתוך אותה. בסה"כ זה היה מהתחשבות וזאת משתי סיבות- את החתיכה הראשונה תמיד קשה יותר לחלץ מהתבנית
מה יש לנו פה
עוגת תפוחים בקרמל, יותר כקינוח פחות עוגה
שכבת תפוחים
שכבת עוגה
שכבת קרמל שמקבלת פריכות מסויימת וצבע יפה
הכל נאפה יחד ובחיתוך מתקבל מאפה טבול בסירופ קרמל סמיך. יש האוכלים את זה חם עם כדור גלידה ליד

--
delicious. - July 2005 מבוסס על מתכון ממגזין
מתכון: פודינג תפוחים בקרמל
מרכיבי העוגה
חמישה תפוחי עץ גדולים וירוקים מזו גרני סמיט או דלישס קלופים וחתוכים דק
מאתים וחמישים גרם קמח לבן רגיל מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
מאתיים גרם אבקת סוכר
מאתיים מ"ל חלב
מאה וחמישים גרם חמאה מומסת, מעט צוננת
שתי ביצים טרופות קל

חומרים לרוטב הקרמל:
כוס סוכר זהוב = 200 גרם
חצי כוס גולדן סירופ = 125 מ"ל - לרכישה בחנויות טבע
שלוש מאות מ"ל מים
:אופן הכנת העוגה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבנית בתכולה של 2.5 ליטר, תבנית בגודל 25 ס"מ לפחות גבוהה או מלבנית גדולה מעט יותר
למרוח את התבנית בחמאה ולסדר בתוכה את כל התפוחים החתוכים קטן.
בקערה בינונית לערבב: קמח ואבקת אפיה
להוסיף לקערה: אבקת סוכר, חלב, חמאה מומסת וביצים שנטרפו קודם בנפרד, לטרוף הכל מעט, למרוח בתערובת זו את התפוחים שבתבנית
בקלחת קטנה לערבב את הסוכר הזהוב, גולדן סירופ ו- 300 מ"ל מים. לבחוש על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. להביא לרתיחה ללא בחישה נוספת

לצקת את הסירופ הזה בזהירות על פני העוגה, להשאיר מעט סירופ בקלחת לקישוט העוגה המוכנה.
את יציקת הסירופ החם על פני התערובת הנוזלית יש לבצע לא ביציקה במקום אחד, אלא להזיז את הקלחת שהסירופ יתפזר על פני כל חלק בעוגה
לאפות את העוגה 35 -40 דקות בתנור החם. העוגה תהיה זהובה שחומה וקיסם שינעץ במרכזה יצא יבש
 
.להמתין שהעוגה תתקרר מעט.. להגיש ככה או עם כדור גלידת וניל
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License