09 July 2009

* July 9 עוגת דובדבנים

עוגת דובדבנים - עוגה בחושה ומדודת קלוריות לקפה
 
כשכל העולם כמעט חוגג עם דובדבנים כעת אינני יכולה לשבת מנגד ולא להשתתף בחגיגה גם.שתי סלסלות של דובדבנים, אחת מהן מותחלת כבר במקרר הקימו אותי למטבח למרות הצינון והרגשת החולי שאחזו בי מאתמול


הפרי האדום והיפיפיה הזה כל כך רב גווני. אני נזכרת במגוון המטעמים המתוקים שהכנו ממנו: ליקר, דובדבנים, ריבת דובדבנים..והפעם עוגה בחושה המכילה דובדבנים - מאפה קל וטעים שמשתלב היטב עם כוס קפה של בוקר או אחר הצהריים
 
הכנת הדובדבנים הקצוצים לעוגה הינו החלק שסביר שייקח לכם יותר זמן מכל דבר אחר בהכנת העוגה הזו. אני קילפתי כל דובדבן מגרעינו עם סכין מטבח קטנה. לאחר מכן שקלתי את הדובדבנים הקצוצים. העוגה מדודה בקלוריות למי שסופר וגם למי שלא. מינימום שומן, סוכר וביצים. אתם תחליטו אם לשים יוגורט או שמנת, מיכל אחד גדול בתכולה של 200 גרם או כמות זהה של שמנת חמוצה. שיבולת שועל ניתן לשים רגילה או מהירה לבישול. אגוזים, שימו ממה שיש לכם בבית, אגוזי פקאן או אגוזי מלך. קיצצו אותם דק. טעם מיץ התפוזים יהיה מודגש יותר אם תעשו שימוש בתרכיז קפוא של תפוזים. גשו לעבודה ויש לכם בזריזות עוגה טעימה לשבת
עוגת דובדבנים ויוגורט - עוגה לקפה
לשכבת השטרוייזל- הפירורים
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס קוואקר מהיר לבישול
חצי כוס סוכר חום כהה
שלוש 3 כפות אגוזים קצוצים
כפית קינמון
שתי כפות מיץ תפוזים, ממיץ קפוא שהופשר
כף שמן קנולה

לעוגה
רבע כוס שמן קנולה
שלושים גרם חמאה מומסת
כוס סוכר לבן=200 גרם
שתי כפיות תמצית וניל
ביצה גדולה
חלבון מביצה גדולה
מאתיים וחמישים250 גרם קמח לבן רגיל מנופה
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
כוס יוגורט או שמנת חמוצה=200 גרם= מיכל אחד גדול
כשתי כוסות דובדבנים טריים, מגולענים וקצוצים גס= 280 גרם
--
תבנית טבעת בקוטר 22 ס"מ
:ההכנה
הכנת השטרוייזל:
בקערה קטנה לערבב: קמח מלא, קוואקר, סוכר חום, אגוזים וקינמון.
להוסיף מיץ תפוזים ושמן ולערבב עד קבלת תערובת פירורית.
הכנת העוגה:
לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות, לשמן את התבנית הטבעתית במעט שמן ולגשת להכנת העוגה
בקערה בינונית לערבב: שמן וחמאה מומסת. להוסיף סוכר, וניל, ביצה וחלבון.לערבב הכל עם מטרף ידני
בנפרד לנפות את הקמח עם חומרי ההתפחה ולהוסיף את המלח.
להוסיף תערובת הקמח והיוגורט או השמנת חמוצה לסרוגין לקערה עם הביצים, להתחיל ולסיים עם הקמח. לבחוש פנימה דובדבנים


==
לצקת מחצית תערובת העוגה לתוך התבנית וליישר. מעל לפזר מחצית מתערובת הפירורים. מעל לצקת את יתרת עיסת העוגה ולסיים בתערובת השטרוייזל מלמעלה
לאפות את העוגה בתנור החם כ 50 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
לצנן את העוגה בתבנית, לשחרר בעדינות ולהוציא לרשת לצינון
==
===
==
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License