16 July 2009

** July 16 מתכון לקסטה של פעם -עוגת מוס שוקולד קפואה

קסטה כמו של פעם - עוגת מוס שוקולד קפואה - להיט
חם כל כך. יש לנו את כל ההצדקות להתפנק במקפא השוקולד הזה והוא גם קל מאוד להכנה


חם לי, וזה לא חדש, העיסוקים בעבודה גוזלים ממני יותר זמן מכל שבוע אחר, אבל לא כל שבוע מגיעים אורחים מרחבי העולם וזה תמיד מעניין והאמת שגם חגיגי יותר, אני חוזרת עייפה אך עם חשק לפינוק מתוק וקר, כתמיד
עוגת המוס שוקולוד הזו ממש כמו עוגת גלידה, אינה אפויה. במידה ותדאגו לרכוש את כל המרכיבים מראש, ההכנה הקלה מובטחת. יש לעוגה טעם של קסטה של פעם, התמכרנו לגמרי. מתכון מעולה ומקורי
טיפים והערות לעוגת המוס שוקולד

* לתחתית העוגה ניתן להשתמש בביסקויטים בהירים או כהים או עוגיות פריכות אחרות, בטעם שתרצו. חשוב לטחון את הביסקויטים עד לאבקה ממש במעבד מזון
גבינת השמנת ניתנת לרכישה בכל סופר במחלקת הגבינות ובדרך כלל בסמוך לחמאה. מרקם גבינת השמנת 'למריחה' הינו רך יותר מגבינת פילדלפיה בקרטון
חלב מרוכז מומלץ להתשמש בחלב מרוכז מתוצרת הולנדית ולא סינית. הרכב המוצרים משתי המדינות שונה. רצוי שהפחית תהיה טרייה (עם תאריך תפוגה רחוק) ואז החלב המרוכז יהיה טעים יותר, בהיר יותר וגם ופחות מוצק
שוקולד: ניתן להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד מריר שייתן למוס צבע כהה יותר. לטעם וניל ניתן להשתמש בשוקולד לבן באותה הכמות
לחיתוך קל ונוח: לאחר הקפאה של מספר שעות או לילה שלם, יש להוציא את העוגה מהפריזר, ולאחר כעשר דקות בחוץ ובעזרת שולי נייר האפייה לאחוז בם ולהוציא את העוגה מהתבנית. להניח על קרש חיתוך גדול ובעזרת סכין חדה לחתוך ריבועים/מנות בגודל הרצוי
ניתן לקשט בסירופ שוקולד, הסירופ בתמונה הוכן כך
בקלחת קטנה לערבב כף וחצי סוכר+ כף קקאו ומעט חלב לבשל בעירבוב על להבה נמוכה, להוסיף מעט חמאה (ככף לערך) לערבב ולהסיר מהאש
קישוט השוקולד בתמונה, הינם פולי קפה מצופים שוקולד מריר. המוצר תוצרת איטליה נמכר בסופרים,  בסמוך לקופות ונקרא
Poccino Espressini
מומלץ לאכול את העוגה כשהיא עוד מעט קפואה , כ-10-15 דקות לאחר הוצאתה מהמקפיא והשארתה בטמפ' החדר, היא לא מתוקה מאוד ומזכירה קצת גלידה. העוגה נשמרת יציבה ונחתכת יפה ולא נמסה מייד
עוגת מוס שוקולד קפואה- קסטה שוקולד
מרכיבים
מאה ושלושים גרם ביסקויטים טחונים בהירים או בטעם שוקולד = 17 ביסקויטים
שישים גרם חמאה מומסת
שתי קופסאות גבינת פילדלפיה למריחה (גבינת 30% שומן במיכל פלסטיק) = 230 גרם כל מיכל
פחית חלב מרוכז ממותק = 397 גרם תוצרת הולנדית בלבד
מאה ועשרים גרם שוקולד מריר כ- 60% מוצקי קקאו - מומס וצונן
קרטון שמנת מתוקה 38% = 1 כוס = 250 מ"ל


תבנית ריבועית 22 או 23 ס"מ עמידה בהקפאה מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
לערבב את פירורי הביסקויטים עם החמאה המומסת והחמה. להדק לתחתית התבנית
בקערת מיקסר בעזרת המקצף לטרוף את הגבינה עד שהיא מתרככת וחלקה
בהדרגה להוסיף את החלב המרוכז והשוקולד המומס
לצקת פנימה את השמנת המתוקה ולהמשיך להקציף עד קבלת תערובת אחידה ומוסית
לצקת את מוס השוקולד על התחתית בתבנית וליישר. לכסות בנייר כסף ולהקפיא למשך 6 שעות או לכל הלילה
לפני ההגשה, להוציא מהפריזר למשך 10-15 דקות, לחתוך מנות, את יתרת העוגה לכסות ולשמור בפריזר

 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

2 comments:

Michal said...

זה נראה כל כך שווה.ינוסה בהקדם.
תודה ושבת שלום.
מיכל

Chanit Harel said...

תודה רבה מיכל.סוף שבוע נפלא :)
את מוזמנת לחזור ולספר אם אהבת גם

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License