08 August 2009

* August 8 מתכון לקובלר נקטרינות

קובלר נקטרינות
 

סיפור השבת שלנו מתחיל עם קילו וקצת של נקטרינות שנרכשו השבוע ולא ידענו בדיוק מה להכין מהם. רעיון ממגזין בון אפטיט ישן הכניס אותי מהר מאוד למטבח, שם הוחלט להכין קובלר נקטרינות. הקובלר הוא מנת קינוח קיצית קלה להכנה (ולעיכול) המורכבת מתחתית של פרי טרי ומעל גבעות של בצק רך. אוכלים את הקינוח הזה טרי, ישירות מהתנור או לאחר שהתקרר מעט. כדור גלידה בטעם וניל יתאים כאן מאוד
התחלתי להכין את הקובלר. הנקטרינות נחתכו לתוך כלי זכוכית קטן מידות. לאחר מכן עורבב בהן סוכר וקמח והן נאפו עדיין ללא בצק מעל. הנה לפני האפייה, ועדיין ללא תוספת הסוכר-קמח

 

וכך נראות הנקטרינות האפויות
בזמן שהנקטרינות נאפות יש לבחוש את תערובת העוגה שתכסה אותן. יוצקים את התערובת החצי נוזלית ישירות על הפרי החם והאפוי וממשיכים לאפות עוד כעשרים או שלושים דקות, הנה- כך נראית התבנית רגע לפני האפייה
זהו ,זה מוכן ! -אפשר להתחיל לזלול
 
קובלר נקטרינות
חומרי המלית
קילו נקטרינות, לא קלופות חתוכות לטריזים
שליש כוס סוכר לבן=70 גרם
שישית כוס קמח =25 גרם
כף מיץ לימון

החומרים לציפוי הבצק
כוס קמח ועוד שמינית הכוס קמח לבן רגיל מנופה= 160 גרם סה"כ
שלוש כפות סוכר
כפית וחצי אבקת אפיה מנופה
רבע כפית מלח
שישים גרם חמאה קרה
חצי ביצה גדולה או ביצה אחת קטנה טרופה
שליש כוס ריויון ועוד כף אחת ריויון

תבנית זכוכית ריבועית בגודל 20 ס"מ
הכנת הפרי
לחמם תנור או טוסטר אובן לחום גבוה של 200 מעלות.
לערבב את כל חומרי המלית בתוך התבנית המשומנת. לאפות רבע שעה.

הכנת ציפוי הבצק
בקערה בינונית לערבב: קמח, שתי כפות סוכר, אבקת אפיה ומלח.
בעזרת האצבעות לפורר פנימה את החמאה הקרה, לערבב עד קבלת מירקם גרגירי דק.
לערבב פנימה ביצה וריויון. כעת תתקבל תערובת נוזלית.
להוציא את הפרי האפוי מהתנור, לצקת מעליו את הבצק ב 12-9 כפות גדושות במרחקים אחד מהשני.
לפזר מעל עוד כף סוכר, אפשר סוכר זהוב. לאפות 20 דקות בטוסטר אובן או כ 30 דקות בתנור או עד שהמאפה זהוב היטב והפרי הפריש עסיס
לצנן דקות אחדות לפני ההגשה
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License