02/12/2009

*December 2 על שוק ולא על ירך:פולקה בסויה-דבש-ג'ינג'ר ושום

על שוק ולא על ירך:פולקה בסויה-דבש-ג'ינג'ר ושום


צירוף משולש של רוטב סויה דבש וג'ינג'ר הוא טעים תמיד ובמיוחד עם שוקי עוף אפויים בסגנון סיני
הטוויסט במתכון קל ההכנה הזה הוא בתוספת של שומשום המפוזר על השוקיים לקראת סוף אפייתם . השוקיים מקבלים גוון יפה .הכמות לא קטנה וניתן בקלות להקפיאם ליום סגריר אחר


שוקיים בדבש סויה ג'ינג'ר ושום
החומרים
מאה עשרים מ"ל (חצי כוס) רוטב סויה
מאה עשרים מ"ל דבש
שתי כפות שרי -או ברנדי
שתי כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר דק
שני שיני שום כתוש/מגורר
שניים עשר שוקי עוף עם/ללא עור (אני הסרתי את העור ניתן ואולי רצוי אף להשאירו
כף שומשום
--
אופן ההכנה

1. לערבב את רוטב הסויה, דבש,יין,ג'ינג'ר ושום . להוסיף את שוקי העוף לקערה ולהפוך אותם שיצופו ברוטב .לכסות ולאחסן במקרר לפחות למשך שעתיים
2. לחמם תנור/טוסטר אובן לחום של 200 מעלות. לצפות תבנית בנייר אפייה
להוציא את השוקיים מהרוטב ולהניח על התבנית .לצקת מעל את הרוטב ולאפות כ- 45 דקות.(ניתן להפוך פעם במהלך האפייה,לא חובה
3. להוציא מהתנור ולפזר מעט שומשום ע"ג כל שוק . להמשיך לאפות עוד כ- 10 עד 15 דקות או עד שהשוקיים מוכנים
להגיש חם או קר
Good Taste - February 2008 מתכון מעובד על פי
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License