30 December 2009

* December 30 מתכון לביסקוטי שקדים

~~ביסקוטי שקדים~~
הם משובחים, אינם שוברי שיניים ואהובים על כולם - ביסקוטי שקדים. שני הביסקוטי האחרונים צולמו על ידי הבוקר בחטף של שמש זריז מאין כמוהו- הנה הם כאן


ביסקוטי שקדים
החומרים:

שתי כוסות קמח רגיל = 280 גרם
כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
שישים גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן
שתי ביצים גדולות
כפית תמיצית וניל- או מחצית הכפית ת. שקדים והיתר וניל
מאה גרם שקדים קצוצים גס (אפשרי שקדים קלויים) - רצוי שקדים לא קלופים
שתי כפות גרידת תפוז- לא לוותר


אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
לערבב: קמח, אבקת אפיה ומלח
בקערה נפרדת, רצוי בקערת מיקסר,  לטרוף את החמאה והסוכר במשך מספר דקות
לטרוף לקערה את הביצים, אחת בכל פעם. להוסיף תמצית טעם
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת הקמח, לערבב במשך מחצית הדקה
להוסיף לבצק את השקדים וקליפת התפוז
לחלק את הבצק לשני חלקים ולשטח לכיכרות בגודל 33 ס"מ על 5 ס"מ (עם ידיים רטובות זה יהיה קל)לרווח בין שתי הכיכרות מעט
לאפות את הכיכרות אפייה ראשונה במשך 30-35 דקות
לצנן את הכיכרות מחוץ לתנור כרבע שעה. להנמיך את חום התנור ל- 160
בעזרת סכין חדה לפרוס את הכיכרות לפרוסות בעובי של כ 1.25 ס"מ +- . להחזיר לתנור עם החלק החתוך כלפי מעלה ולהמשיך לאפות עוד 10-15 דקות
לצנן היטב ולאחסן בכלי אטום

חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי
עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License