26 January 2010

*January 26 ככה מכינים חומץ בלסמי מצומצם

חומץ בלסמי מצומצם / לצייר על הצלחת כמו שף

על ידי בישול וצימצום רוטב בלסמי מתובל מתקבל רוטב סמיך, כהה וארומטי מאוד
מה אפשר לעשות איתו
לתבל ירק מבושל
לתבל בשר מבושל
לדעתי גם קינוחים בהירים
לצייר על צלחות ההגשה... נקודות יפות
 

חשוב להימנע מבישול יתר של החומץ המתובל.. מה שקרה לי אתמול. הרוטב מתגבש ומתקרמל מהר תוך דקות ספורות. הרוטב מסמיך עם הקירור. ניתן לדללו עם טיפות אחדות של מים חמים
רוטב בלסמי מצומצם
:החומרים
כוס (250 מ"ל) חומץ בלסמי - לרכישה בכל מרכול במחיר טוב
כף דבש נוזלי
עלה דפנה
ארבעה ראשי ציפורן

:ההכנה
.לצקת את החומץ לסיר בעל תחתית עבה. לחמם על להבה בינונית
.לבחוש פנימה דבש, עלה דפנה וציפורן. להביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל עד קבלת סירופ שהצטמצם לשליש כמות = שליש כוס כעשר דקות +- ולשמור על זה
-ניתן לצקת את הסירופ בעודו טרי וחם על ירק/בשר או
.לשמור במקרר. במידה והרוטב סמיך מידי לדלל בבחישה של מעט מים חמים
 
היום דולל החומץ המצומצם ששהה לילה במקרר עם מעט מים חמים. טעמו וריחו מזכירים רוטב וורצ'סטר, היה טעים


עדכון: בזכות התגובה של לארה נטעם תות שדה עם חומץ הבלסמי המצומצם, בתמונה. היה מעניין ונטעם טעם חדש, תודה

2 comments:

לארה said...

משתדך נהדר לתות שדה. תנסי ותדווחי. לי טעים מאד.
לארה

Chanit Harel said...

תודה רבה , אנסה :)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License