19 February 2010

*February 19 מיני עוגות שוקולד חמות

עוגת שוקולד קטנה: קטן ומושחת, קשה להסתפק באחד בלבד
 
עוגות המיני שוקולד הקטנטנות שהפכו בין יום ללהיט במשפחתנו. מתברר שדברים טובים באמת מגיעים גם במנות קטנות .זה נכון גם לגבי מיני עוגות שוקולד במלית לבה חמה. הנאה קטנה בשני ביסים. המיני עוגות הללו קטנות בהרבה ממאפינס ונאפות דקות ספורות בתנור החם. מומלץ להגישן חמות כשבתוכן מלית השוקולד הנוזלית. קל להכנה טעים גם ללא מלית
סוג השוקולד בו השתמשתי 
דפדפי שוקולד מריר שוויצרי בטעם תפוז 52% מוצקי קקאו. שברתי דפדף קטן לתוך המאפינס הקטן. ניתן לגוון עם כמות שוקולד גדולה יותר ועם שוקולד כגון: נשיקות שוקולד (כמו של הרשי) מטבעות שוקולד גדולים או קטנים בכל צבע לבן/כהה וכדומה. אפשר לשים יותר ממטבע שוקולד אחד בכל מיני עוגה
 


מיני עוגות שוקולד חמות
:החומרים
מאה ועשרה גרם חמאה
רבע כוס אבקת קקאו = 20 גרם קקאו = כ- 4 כפות
חצי כפית אבקת אספרסו או נסקפה
חצי כוס מים חמים = 120 מ"ל
מאה ועשרים גרם קמח לבן רגיל
מאה ושבעים גרם סוכר לבן (במקור + 20 גרם סוכר)
חצי כפית סודה לשתיה מנופה
רבע כפית מלח שולחני דק
רבע כוס ריוויון או יוגורט או שמנת חמוצה - שמתי ריוויון
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל אמיתית
מאה עד מאתיים = 100-200 גרם שוקולד

תבנית: רצוי עשויה סיליקון עם שקעים קטנים מאוד
הכמות : 24-32 מיני עוגות בתלות גודל התבנית

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום של 200 מעלות
בקלחת להמיס את החמאה. לערבב פנימה קקאו, קפה ומים חמים. להסיר מהלהבה. אין צורך לבשל את התערובת, ניתן לערבב את החומרים לתוך החמאה מיד לאחר המסתה וכיבוי הלהבה
.בקערה לערבב: קמח, סוכר, אבקת סודה לשתיה מנופה ומלח
.לצקת לתוך הקערה את תערובת הקקאו החמימה ולערבב קלות
.לערבב פנימה ריוויון (או יוגורט או שמנת) ביצה ווניל
למלא בעיסה את השקעים הקטנים עד 3/4 מגובהם. הכמות תספיק לשני סבבים לפחות וזאת במידה ותשתמשו בתבנית המכילה 12 שקעים קטנים
לשים חתיכות שוקולד שבורות או 3 מטבעות שוקולד קטנות (לא שוקולד צ'יפס שלא יימס או נשיקה של הרשי במרכז כל מיני עוגה)
.לאפות 10-14 דקות (בתלות גודל המיני עוגות). לצנן קלות ולהוציא בזהירות מהשקעים
.להמשיך לאפות את יתרת העיסה באותו האופן.מומלץ להגיש חם עם שמנת מתוקה מוקצפת
מתכון מעובד מהאתר הזה


המלצה נוספת :עוגיות ברנדי שהוכנו הערב,ללא הציפוי שבמתכון - הנה המתכון

סלט סלרי ותפוח ברוטב חרדל ויוגורט שהוכן כעת : גירסא בריטית לסלט צרפתי
לקלוף ולגרד 500 גרם שורש סלרי במגרדת גסה. להוסיף לו תפוח אחד גרני סמיט קלוף ומגורד גס ,אפשר תפוח מזן אחר
בקערית לערבב: מיץ מלימון בינוני, 2 כפיות חרדל (סוג החרדל לפי טעמכם) מעט מלח גס, 200 מ"ל = מיכל גדול יוגורט שמתי יוגורט בלקני 4.5% שומן
לצקת את הרוטב על הסלרי והתפוח, לערבב ולצנן מעט במקרר
ניתן להגיש את הסלט עם גבינת פטה/ בולגרית מגוררת ומעט עירית קצוצה
 

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License