14 May 2010

**May 14 ~~מתכון: פנקוטה תות שדה ושמנת~~

~~~~פנקוטה תות ושמנת-קינוח נהדר~~~~
פנקוטה תות שדה- צירוף טעים של תותים ושמנת במנת קינוח בעלת מתיקות עדינה, בטעם הטבעי של התות והשמנת המתוקה. הפנקוטה מכילה תותים מרוסקים בחלב והיא מוגשת ברוטב תותים טרי. המתכון מדוייק וקל להכנה. מומלץ להכינו יממה או לפחות מספר שעות לפני ההגשה
 


פנקוטה תות שדה ושמנת
:החומרים ל 4-6 מנות
מאה וחמישים גרם תותים
כוס = 250 מ"ל שמנת מתוקה
כוס = 250 מ"ל חלב
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
שתי כפיות מדידה אבקת ג'לטין = 6 גרם סה"כ
שתי כפיות תמצית וניל

:לרוטב
שלוש מאות גרם תותים, נקיים וחתוכים לרבעים
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם

:אופן ההכנה
.לתוך קערה לפזר את אבקת הג'לטין יחד עם כף וחצי מי ברז. לערבב ולהניח ל- 10 דקות
.במעבד מזון לטחון את 150 גרם התותים השלמים עם החלב והוניל
בקלחת לחמם את השמנת מתוקה והסוכר על להבה בינונית. לבחוש עד נקודת הרתיחה. זה יארך כ- 3 עד 3.5 דקות בדיוק
להסיר את הסיר מהלהבה ולבחוש את תוכנו לתוך הקערה עם הג'לטין המומס. לבחוש עד שהג'לטין נמס לגמרי
להוסיף פנימה בבחישה את תערובת התותים והחלב לערבב היטב. להעביר את התערובת דרך מסננת מתכת כשמתחת מונחת קערה
לצקת את תערובת הפנקוטה לתוך 4-6 כוסיות רמקין או כלי הגשה אחרים לפי בחירה. לקרר במקרר עד שצונן. להוציא מהקירור לכסות ולאחסן לייצוב חזרה במקרר למשך הלילה או למספר שעות
:להכנת רוטב התותים הטריים
.לבזוק את הסוכר על התותים החתוכים ולהניח לשעה או יותר. לשמור בקרור עד ההגשה
:הגשה
ניתן להגיש את הפנקוטה בתוך הכוסיות או להוציא מהכוסיות לתוך צלחת הגשה ולעטר בשפע מרוטב והתותים
.להוצאה מהכוסיות: לטבול כל כוסית רמקין בתוך קערית קטנה עם מים חמים למשך 3 שניות
לנגב סביב. להעביר סכין קטנה וחדה (לא משוננת) סביב שולי שפת הרמקין לשחרור הפנקוטה. להניח צלחת על הרמקין ולהעביר את הפנקוטה בזהירות לתוך הצלחת, להגיש עם רוטב התותים
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License