09 August 2010

*~~~קיש כרישה צרפתי~~~

קיש כרישה צרפתי

אני חוזרת ואומרת ל*שמעון שהתענוג הגדול שלי מהמחסור (הזמני) במים חמים בבית (הדוד מקולקל) זה הידיים שלו והחלוק רחצה שהוא מביא לי אחרי. הוא מצידו מתווכח איתי שזה לא זה. ובכלל ללא הקשר אינני מבינה איך דוודים עובדים ולמה אי אפשר לרוקן את הדוד ממים לתוך האמבטיה לפני התיקון.. חישובים של כמה ליטרים יש לרוקן בשביל להחליף גוף חימום.. ולמה לא צריך בעל מקצוע הפעם..ועוד כהנה שלא בדיוק מעניינים אותי
תארו לעצמכם להכנס למקלחת בידיעה שיצאו ממנה רק מים קרים. לא פושרים,כלום .ברררר.. מזל שקיץ כעת
להרטב במים הקרירים הללו, מילא, אבל שצריך להגיע לאחורי הגוף זה קר הרבה יותר. כאן שמעון נקרא לעזרה. שובב האיש... הוא גם דואג להביא את החלוק הרך ...החלק הטוב הנוסף שאני מקבלת אחרי מיקלחת קרה שכזאת
-.התכנסנו כאן הערב מסיבה אחת בלבד. הקיש כרישה הצרפתי שהוכן אצלנו ונאכל עד תום
הידעתם שניקוי וחיתוך קילו שלם של כרישה מזיל גם כן דמעות?.. (לא כמו חיתוך קילו בצל)
 מאפה בעל טעם בסיסי של ירק ושמנת מתוקה, מתכון צרפתי. המאפה מכיל בצק פריך בסיסי השוהה במקרר במשך שעתיים+ כרישה, שמנת מתוקה, חמאה וגבינה
המתכון התפרסם בספר הבישול הצרפתי הותיק מסדרת טיים לייף (מסדרת בישול סביב לעולם) מתכון כמעט זהה מפורסם ברשת בהבדל שהוא כולל חלמון ולא ביצה שלמה בבצק
 

קיש כרישה צרפתי - Flan bourguignon
:המרכיבים לבצק
מאתיים וחמישים גרם קמח לבן רגיל
מאה עשרים גרם חמאה קרה
ביצה
קורט מלח
כ- 2 כפות מים מהברז
-
:המרכיבים למלית הכרישה
קילו כרישה=כ- 5 כרישות גדולות
ארבעים גרם חמאה
כף קמח רגיל
מאה וחמישים מ"ל שמנת מתוקה =32 או 38 % שומן
שישים גרם גבינת גרוייר מגוררת-החלפתי את סוג הגבינה
--
תבנית קיש/פאי בקוטר : 28 ס"מ
:אופן ההכנה
:בקערת מיקסר או ידנית להכין את הבצק
לנפות את הקמח לקערת המיקסר. ליצור במרכז גומה ולהוסיף את החמאה החתוכה קטן, הביצה והמים. לזרות מעט מלח. לערבב הכל לבצק אחיד (ניתן להוסיף טיפונת מים לאיחוד הבצק אבל הוא יתאחד גם ככה
.לגלגל את הבצק לכדור. לעטוף בניילון ולאחסן במקרר למשך שעתיים
.לחמם את תנור האפייה לחום של 200 מעלות
על משטח מקומח לרדד את הבצק לעובי של 4 מ"מ. לרפד את התבנית המשומנת בבצק ולאפות אפייה עיוורת כ- 20 דקות
-
:בינתיים יש להכין את מלית הכרישה
לרחוץ את הכרישות. לחתוך ולזרוק את החלק העליון הירוק. את חלקי הכרישה הלבנים לפרוס לרצועות דקות וקטנות
להמיס 30 גרם מהחמאה במחבת (אני השתמשתי בווק עמוק). לטגן את הכרישה בבחישה במשך 5-6 דקות או עד שהיא הופכת להיות שקופה
לפזר מעל הכרישה את הקמח ולערבב. לבחוש פנימה את השמנת המתוקה ו-40 גרם מכמות הגבינה המגורדת. לבחוש ולהסיר מהלהבה
להעלות את חום התנור ל-250 מעלות. לצקת את מלית הכרישה לתוך קלתית הבצק האפויה וליישר
.לפזר מעל את יתרת הגבינה המגוררת
.לפזר למעלה חתיכות קטנטנות של חמאה,15 גרם או מעט יותר
.לאפות במרכז התנור קרוב ל רבע שעה או עד שהמאפה זהוב היטב
.הצרפתים ממליצים להגיש את המאפה עם יין לבן יבש או רוזה לבחירתכם


:)*שמעון, שם בדוי
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License