20/08/2010

*תמונה אחת שווה אלף מילים: לחמניות עם חמאה

חם חם מהתנור, לחמניות טובות וחמאה, כמה בסיסי וטעים. "אימא, הלחמניות הכי טובות שלך.." אומר הטועם הראשון שלי המסיים את הלחמנייה בכמה ביסים ויוצא מהבית. הטועמת השנייה שקיבלה לחמניות אחדות לביתה לטעימה עם ארוחת הערב, אכלה אותן למחרת ונהנתה. "הלחמניות היו מצויינות גם למחרת וללא חימום" .. ציינה. זהו מתכון לחמניות קל שבקלים המתאים גם להכנה בקיץ (כלום עבודה) ובמיוחד למי שלא הכין בצק שמרים מעולם


==
:טיפים לפני שמתחילים
.מומלץ לשמור את הקמחים בקיץ בקרור, להוציא מהמקרר זמן קצר לפני השימוש
.ניתן ללוש את הבצק ידנית או במיקסר
.לא לוותר על תוספת הסולת שבתוך הבצק. הסולת תורמת למירקם 'מלא' יותר
.אין התססה מוקדמת של השמרים
.יש להשתמש בקמח מיוחד ללחם בלבד
.בצק הלחמניות מכיל חמאה בכמות קטנה יחסית וזה טעים יותר
.הלחמניות יהיו מוכנות תוך פחות משעתיים כולל זמן האפייה


==
==
==
==










.ניתן להוסיף לבצק כמות קטנה (כף) של עשבי תיבול או זרעונים לפי בחירה
.בצק הלחמניות הוא חלק ונעים לעיבוד, דורש התפחה אחת בלבד של הלחמניות המעוצבות

===
==
.ניתן לאבק את הלחמניות במעט קמח לפני האפייה (לנפות ככפית קמח מעל), לא חובה
זמן תפיחת הלחמניות בתבנית ישתנה בהתאם לעונות השנה. זמן ממוצע הוא שעה. מכיון שהלחמניות ממשיכות לתפוח עם הכנסתן לתנור ניתן להתפיחן 75-80% מגודלן המקורי
ז'אן כריסטוף נובליס יוצר המתכון מוסיף לבצק 10 גרם פישתן טחון . לדבריו זה לא הכרחי, הוא גם מוסיף ממרח חמאתי ולא חמאה כפי שאני הוספתי כחלק מקמפיין פרסומי למוצר החמאה
זמן האפייה ישתנה בהתאם לתנור שברשותכם. זמן ממוצע לאפיית לחמניות הוא 15-20 דקות בתנור חם
.לאחר צינון ניתן להקפיא את הלחמניות
הבצק מיועד ליצירת 12 לחמניות בינוניות או 16 קטנות יותר. באפיית לחמניות קטנות יותר יש להפחית מזמן האפייה בהתאם



==
==
לחמניות
:החומרים ל- 12 לחמניות
חמש מאות גרם קמח מיוחד ללחם
שלוש כפות סולת =30 גרם
שבעה גרם שמרים יבשים =2.5 כפיות מדידה
שבעה גרם מלח שולחני דק = 1.25 כפיות
חמישים גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
שלוש מאות מ"ל מים חמימים +50 מ"ל מים לפי הצורך

:אופן ההכנה
:בקערת מיקסר או קערה גדולה לערבב
.קמח (תיבול) וסולת. לערבב פנימה את השמרים היבשים
.להוסיף את המלח והחמאה חתוכה קטן, לערבב הכל יחד
.להוסיף בהדרגה את מרבית כמות המים ולהתחיל ללוש את הבצק
.ללוש את הבצק במשך כ- 5 דקות במיקסר או ידנית
להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות. לחלק ל- 12 יחידות (לחצות את הבצק שוב ושוב עד קבלת חלקים שווים בגודלם), ניתן גם לשקול
.לכדרר כל חלק בצק לכדור חלק ולהניח במרחקים בתבנית הגדולה של התנור
.לכסות קלות את הלחמניות, להתפיח עד שכמעט מכפילות את נפחן כ- 50 דקות
בזמן שהלחמניות תופחות יש לחמם את התנור לחום של 220 מעלות. ניתן כעת לאבק את הלחמניות במעט קמח
.לאפות את הלחמניות כ 16-17 דקות או עד שהן שחומות ומוכנות
חניתה©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

5 comments:

Anonymous said...

היי, הלחמיות פשוט נראות נהדר!!
ברשותך, שאלה..אני ממש אבל ממש רוצה להכין אותם היום, ואין לי קמח ללחם, נראה לך שייצא בסדר עם קמח לבן רגיל?
מכיוון שהכנתי בעבר ממתכונייך הטובים, ואני יודעת מנסיון שהם מדוייקים, אם ציינת קמח לחם בלבד, כנראה שזה חשוב למתכון, לכן אני שואלת..

Chanita Harel חני הראל said...

היי
לא הייתי ממליצה לך להחליף את קמח הלחם לקמח רגיל.לא תקבלי את אותה התוצאה. הלחמניות נהדרות. מסרתי כמה מהן ,הן הושארו מאתמול בבוקר עד הבוקר במטבח-ללא הקפאה והיו מצויינות כטריות לאכילה גם ללא חימום.כדאי לרכוש קמח מיוחד ללחם אולי עוד היום.. בהצלחה, בתאבון ותודה גדולה על הביקור כאן

פרוטה said...

בוקר טוב,
הכנתי אתמול את הלחמניות והן יצאו מעולות!! עבודה קלה, מרקם מעולה, ריח שהטריף את החושים, טעימות בטירוף והכי חשוב, נשמרו טריות עד הבוקר (הכנתי לילדים לביהס). אפילו בעלי הביקורתי טחן 2. הדבר היחיד הוא שיצאו לי רק 8 לחמניות לא גדולות בכלל במקום 12. אבל זה לא שינה מהאיכות שלהן. תודה רבה! בלוג מעלף!!

פרוטה said...

בוקר טוב,
הכנתי את הלחמניות אתמול והן פשוט יצאו מעולות. המרקם, הריח, הצורה, הטעם ולא פחות חשוב הטריות הבוקר. אפילו בעלי הביקורתי טחן 2. הדבר היחיד הוא שיצאו לי 8 לחמניות לא גדולות במקום 12. אבל זה לא משנה כלום מהאיכות. תודה לך! בלוג מעלף!!

Anonymous said...

בוקר טוב,
לחמניות מעולות!! תודה רבה ובלוג מעלף!!

assets Creative Commons License