03/11/2010

!יום הלחם העולמי 2010 : לחם תפודים רוסי

כשטנא הרגשות מתמלא ,הים מהווה מקום מילוט קרוב ממש. ארזתי את עצמי בשמלה חדשה שחורה ,מפתחות, טלפון נייד ושפתון אדום חדש וקטלני. מהעבר השני של הקו היא מציעה לי לנשום היטב את האויר , להביט על הים הכחול הזה ולא להטריד עצמי במחשבות. ."צלמי את הים ..." היא מציעה ."המצלמה איננה איתי .." אני אומרת לה. הפוקט הקטנה נותרה בבית
לכי ליצור משהו ..אפי לחם ..פרסמי משהו טעים לעולם ..את עושה את זה טוב


לארוחה המשפחתית אני מביאה עימי כמה פרוסות מהלחם החדש . מציעה טעימות וממתינה לחוות דעת ראשונות.היא קורעת חתיכה וטובלת בסלט .. הוא לוקח ביס קטן. אני מריחה את הלחם וטועמת . איזה יופי של לחם ! . חיכיתי ללחם הזה בצפייה מספר שעות . לשתי את בצק הלחם ,התפחתי אותו ואז נוצרה צורת הכיכר והלחם הונח בתבנית. כשליטפתי אותו בעדינות במעט קמח מלא, נזכרתי בו ..
מגע מסויים מאוד אפשר לתת לאנשים הקרובים ללבך .אפשרי להביט לתוך עיניו ולהרגיש את הרעד הנעים הזה שרק את יכולה.. כמו לסרק את השיער עם האצבעות.. .הליטוף האוהב הזה מגיע יחד עם רכות כזאת ואז מבלי משים העיניים מצטמצמות ברוגע
סיפרתי לה שהלחם צולם במיוחד ליום הלחם החל היום. לצידו על המפית הונחה סכין הלחם הלבנה הישנה. " השוודית" . זה מה שידעתי על הסכין הזאת שהגיע למשפחה משוודיה עוד לפני שנולדתי. לא ידעתי על גלגולה של הסכין ומניין הגיעה . אח של סבתך (מצד אבא א') חי בשוודיה . הוא כבר לא בחיים היום.. הבן שלו שמבוגר ממך בשנה חי שמה. מתברר שכשהייתי תינוקת רכה נהגנו לקבל משלוחי בגדים יפיפיים שהיו קטנים כבר על אדי . מכאן ,היא מספרת לי על קשרים משפחתיים .כשזה מגיע לאיש שהתחתן (פעם שנייה) עם האישה השוודית ונוגע בצאצאים שלו,שלה של ההוא ..אני מסתבכת ומאבדת כיוון. "תטעמו מהלחם .." אני דוחקת בהם
?..ידעת שיש לך גם קרובים בברזיל
-
ביום ה -16 לחודש אוקטובר כבכל שנה חל יום הלחם הבינלאומי. כמדי שנה בשנים האחרונות המוני אופים (גם אני) מציגים לעולם את הלחם שאפו
.כל משתתף מכין את הלחם ומתעד את כל הפרטים בפוסט שמפורסם בדיוק באותו היום

הלחמים מרוכזים ע"י המארגנים ומפורסמים בסדרה מרהיבה של פוסטים שכולה לחם טעים וכל כך מגוון. כל סדרה כוללת רשימה של מדינות, את סוגי הלחמים ואיזכור ליוצרים. ישראל חייבת להכלל , דאגתי לזה
.עקב עיסוקים שונים לא הייתי בטוחה עד הרגע האחרון שאטול חלק ביום הזה גם השנה
.בהחלטה של רגע נכנסתי למטבח והתחלתי ליצור את הלחם הזה
?איזה לחם זה  
לחם המוכן מחומרים זמינים ,הוא טעים מאוד וקל להכנה גם למי שלא הכין בצק שמרים מעולם. הלחם מורכב מ- 3 סוגי קמחים המקנים לו צבע מעט כהה. הבצק כולל מרכיב נוסף : מחית מתפוחי אדמה מבושלים כולל הנוזלים שבהם בושלו התפודים
מהכמות המצויינת תתקבל כיכר לחם בגודל בינוני בעלת קרום פריך וטעם נהדר. אחרי פרק זמן לא ארוך ניתן לפרוס את הלחם ,לאכול או לארוז בשקיות הקפאה ולהקפיא
לקראת סוף החודש תפורסם גם כאן תצוגת הלחמים העולמית. שווה לעקוב ,זה הולך להיות טעים ובקלות יכול להחליף כל ספר אפיית לחמים

ברוסיה נוהגים להחליף בחלק מהלחמים את הקמח (באחוז מסויים) בכמות של מחית תפוחי אדמה . התוספת הזו מסייעת לשמירה על טריות הלחם. חובבי קימל יכולים להוסיף מעט (רבע עד חצי כפית לתוך בצק הלחם יחד עם הקמח) אני וויתרתי
לחם תפוחי אדמה בסגנון רוסי
:החומרים
מאתיים עשרים וחמישה = 225 גרם תפוחי אדמה ,קלופים וחתוכים לקוביות גדולות (=תפוח אדמה בינוני+אחד קטן-עדיף לשקול
שבעה = 7 גרם שמרים יבשים = 2.25 כפיות מדידה
מאתיים וחמישים= 250 גרם קמח מיוחד ללחם
מאה = 100 גרם קמח לבן רגיל
מאה ועשרים= 120 גרם קמח מלא
שתי = 2 כפיות מדידה מלח דק, אפשרי מעט פחות
שלושים = 30 גרם חמאה קרה (= 2 כפות
מעט קמח מלא לזרייה על כיכר הלחם
אופן ההכנה
לבשל את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. לסנן מהמים (לשמור בצד 150 מ"ל מנוזלי הבישול) . את התפודים למעוך למחית חלקה ולצנן
בקערת מיקסר עם וו לישה (או קערה לערבוב ידני) לערבב את כל סוגי הקמחים, מלח והשמרים. לחתוך פנימה את החמאה (חתוכה קטן) ולערבב מעט
להוסיף לקערה את מחית התפודים ואת הנוזלים בהדרגה. ללוש הכל לבצק חלק ורך .(במידת הצורך ניתן להוסיף עוד ככף מים לאיחוד הבצק
.ללוש את הבצק במיקסר/ידנית קרוב ל- 10 דקות
ליצור מהבצק כדור ולהניח להתפחה (אפשרי להשאיר להתפחה בתוך קערת המיקסר) למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו
ללוש מעט את הבצק התפוח .ליצור כיכר מוארכת באורך של כ- 20 ס"מ . להניח על תבנית אפייה גדולה. לפזר עם היד מעט קמח מלא על פני הכיכר. לכסות קלות את הכיכר ולהתפיח למשך כ- 30 דקות
.בינתיים לחמם את תנור האפייה לחום גבוה - 200 מעלות
.לפני הכנסת הכיכר לתנור לחרוץ אותה בעזרת סכין חדה (או תער) - 3 חריצים לאורך ולרוחב
לאפות את הלחם בתנור החם במשך כ- 35 דקות או עד שהכיכר מוכנה . הכיכר תהיה אפויה היטב ועם נקישה על ותחתית הלחם ישמע צליל חלול
תצוגת לחמים מכל העולם- לצפייה : לחצו כאן


World Bread Day 2010 (submission date October 16)

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

assets Creative Commons License