29 August 2011

*משקה מרענן בשם סוויצ'ל Switchel

חיפוש קצר בויקיפדיה יוביל אותכם להסבר קצר אודות משקה הסוויצ'ל
סוג של פונץ' או טוניק המוכן ברגע מחומרים המצויים בכל בית ויחליף בקלות כל משקה ממותק אחר. המשקה על בסיס מים וחומץ תפוחים בתוספת ג'ינג'ר ודבש. ניתן להמתיקו גם בממתיקים אחרים כגון : סירופ מייפל, סוכר או מולסה. הדעות חלוקות מתי הומצא המשקה, האם במאה ה -17 או מאוחר יותר. בכל מקרה, הפונץ האמריקאי הובא לפני מאות שנים ליבשת הגדולה מהקריביים. המשקה העממי, הכה פשוט להכנה ובעל ניחוח נעים היה מקובל בקרב איכרים אמריקאיים ששתו ממנו בתקופת הקציר המייגעת. המתכון העתיק למשקה כלל לעיתים לימון ושיבולת שועל
המשקה מרענן, טעים מאוד ולרגישים לטעמי חומץ , החומץ כאן כמעט ואינו מורגש. ניתן להגיש את המשקה כפי שהוא או בתוספת קוביות קרח ומי סודה



?כיצד מכינים סוויצ'ל
ל- 4 מנות
לתוך מיכל מזגו 2 כוסות מים = 480 מ"ל
:הוסיפו
ארבע כפות חומץ תפוחים ,לא להחליף בחומץ אחר
שמונה כפיות דבש נוזלי
שתי כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד

.לערבב ולאחסן כשעתיים במקרר לפני ההגשה
:להגשה
ניתן לסנן (לא חובה) את המשקה מגרידת הג'ינג'ר,זה טעים ללא סינון
.ניתן להוסיף עוד מתיקות לפי הטעם
:אפשרויות גיוון
במקום דבש, הוסיפו ואז תקבלו משקה בטעם שונה
מולסה או
סירופ מייפל
או סוכר (לבן או חום)

במידה ואין ברשותכם ג'ינג'ר טרי, הוסיפו חצי כפית אבקת ג'ינג'ר טחונה ואיכותית


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

2 comments:

Anonymous said...

מסקרן... תודה על המתכון, נראה לי שזה יהיה ממש טעים, ג'ינג'ר ודבש תמיד מוצלחים יחד.
אני יודעת שהמון מקפיאים ג'ינג'ר אבל כשניסיתי לא אהבתי את המרקם שהתקבל, אולי אני אנסה שוב.
עינת

Chanita Harel חני הראל said...

הי עינת, ממליצה לך לנסות שוב להקפיא ג'ינג'ר. בחתיכות גדולות באורך של הזרת למשל,כשכול חתיכה ארוזה בניילון נצמד וכל חתיכות הג'ינג'ר בשקית אחת. משתמשים בו וחותכים ממנו כשהוא קפוא. עם שהייה במקרר לאחר הפשרה הוא נהיה סמרטוטי. ממליצה לך להכין את ליקר הלימון וג'ינג'ר, כאן בבלוג בארכיב,תודה

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License