29 October 2011

* ~~~~עוגות פודינג לימון - כמה טעים !~~~~

~~~פודינג לימון ~~
אני עומדת רכונה מעל כיור המטבח, אוחזת בידי חתיכת רימון עסיסית. לועסת את הגרגירים המתוקים, נזהרת שלא להתלכלך ...לובשת סוג של טייטס כחול חדש. שישאר יפה ונקי
סביבי כלי קרמיקה אישיים מלאים בפודינג לימון נפלא. מנת הקינוח החדשה נוסתה הערב על מספר נסיינים נדיבים. כל אחד קיבל רמקין מלא בפודינג וכפית והתבקש להתחיל 'לחפור' במעדן הזה. כפית אחר כפית צללו הכפיות שוב לתוך הפודינגים. "מצויין", הם הנהנו .ברור לי שהם אוהבים אותי אבל גם את הפודינג הזה.. והכי הכי הם אובייקטיבים בעולם


: טיפים
זהו פודינג אפוי שמרקמו בין סופלה לבין עוגה רכה
כדומה לפודינגים שיוצרים את הרוטב של עצמם בזמן האפייה גם לפודינג הזה נותרת בתחתית שכבה קרמית המזכירה סוג של קארד לימון אבל פחות מרוכז בטעמו
self-saucing puddingהפודינג היוצר את הרוטב של עצמו נקרא
המנה רכה ואוורירית אך איננה ממש סופלה ואיננה נופלת
.לאחר צינון קצר, ניתן להפוך כל פודינג על צלחת הגשה, ראו בתמונות למטה
המנה מקורה בספר
.המתכון עבר עיבוד קל וכן הפחתה מסויימת (שאיננה מורגשת) בכמות הסוכר
.המתכון מדוייק ויכול להצליח לכל אחד
.המנה כייפית להכנה והתוצאה מספקת לטעמי עד מאוד - רכה ומפנקת
.זו מנת קינוח שמוכנה בזמן קצר ממרכיבים המצויים בכל בית, המתיקות מדודה
.קינוח זריז לכיבוד האורחים שבדרך, מתאים לעונה ולכ השנה
חשוב לבחור ברמקינס - כלי אפייה אישיים העמידים בחום התנור. מומלץ שכל הכלים יהיו אחידים בגודלם, לא כמו אצלי
.מומלץ לאכול את הפודינג חם או חמים
:וכמה תמונות מתהליך ההכנה
הפודינג לפני האפיה

הפודינג לימון לאחר האפייה:
מנה אישית:

עוגות פודינג לימון
:מרכיבים
שני שליש כוס סוכר לבן = 135 גרם
שליש כוס קמח לבן רגיל = 47 גרם
שלוש ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלמונים וחלבונים
שלושים גרם חמאה רכה מאוד
כוס חלב = 250 מ"ל
חמש כפות מיץ לימון, לערך מיץ מלימון בינוני
כפית גרידת לימון או זסט לימון =קליפה מלימון אחד בינוני
רבע כפית מלח דק
--
מעט חמאה לשימון תבניות הקרמיקה לפודינג
:כלי אפייה
תבנית מעט עמוקה שתכיל 6 כלים אישיים
שישה כלי קרמיקה אישיים
:אופן ההכנה
.מחממים את תנור האפייה לחום בינוני 180 מעלות
.את הכלים האישיים מורחים במעט חמאה רכה על התחתית והדפנות
.בקערה בינונית מערבבים את הקמח והסוכר
:בקערה קטנה טורפים בעזרת מטרף ידני, לא חשמלי
.חלמונים וחמאה. לטרוף דקות ספורות עד שלא נותרים כלל גושי חמאה
.להוסיף לקערת החלמונים בהדרגה את החלב, להמשיך לטרוף
.להוסיף גרידת לימון, ומיץ לימון. לערבב קלות
.לצקת את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם תערובת הקמח
.לבחוש קלות עד לאיחוד התערובות
-
.בקערת מיקסר לטרוף את החלבונים. לאחר דקת הקצפה להוסיף את רבע כפית המלח
.להמשיך להקציף את החלבונים עד קבל קצף חצי קשה
.בעדינות לקפל את הקצף לתוך תערובת הלימון. תתקבל תערובת בהירה, אוורירית וקצפית
.בעזרת כף או מצקת של מרק לחלק את התערובת שווה בין הכלים האישיים, המשומנים
.להניח את כל הכלים המלאים בפודינג בתוך תבנית האפייה
למלא את תבנית האפיה במים חמים (לא רותחים) עד מחצית גובה הרמקינס. התבנית תהיה מעט כבדה
:אפייה
.לאפות את הפודינג במשך 30-35 דקות
.הפודינג המוכן יהיה תפוח וזהוב מאוד, גם מעט שחום
.להוציא את התבנית מהתנור
.בזהירות להעביר את הרמקינס (זה חם !) לרשת לצינון
.לצנן 10-20 דקות
:הגשה
.ניתן להגיש בתוך התבנית הקטנה או להפוך כל תבנית קטנה לצלחת הגשה
.מומלץ לאכול חם או בטמפרטורת החדר
ניתן להגיש עם רוטב פירות יער או דבש או כפי שזה
 
:פודינג לימון מבט מבפנים


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

1 comment:

Maya R. said...

מדהים!
ינוסה בקרוב מאד:-)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License