07 October 2011

טארט טראפל שוקולד למביני עניין + המלצה על בלוג אפייה משובח

השלמתם כבר את רשימת הקניות של לפני יום כיפור ?... במידה וטרם ..עברו על רשימת המרכיבים שבמתכון המצויין שכאן
בדקו מה חסר לכם.. יש עוד זמן לקנות ולהכין . הרבה שוקולד היה כאן השבוע, כולל מעדני חלב (כמו מילקי) שנסעו לצבא
!מפינת המתכון הלא זריז- טארט טראפל שוקולד- זה טארט מושלם , לראשונה בעברית כאן בבלוג
תחתית בצק שוקולדית ואפויה
מלית טראפל עשירה = וטארט שוקולד לתפארה
אין הפעם תמונות , תדמיינו. המאפה חגיגי אהוב וונחטף
טארט טראפל שוקולד
:חומרים לבצק
מאה וחמישה עשר =115 גרם קמח לבן רגיל
שלושים = 30 גרם אבקת קקאו
חמישים= 50 גרם סוכר לבן
רבע כפית מלח דק
מאה וחמישה עשר = 115 גרם חמאה קרה , חתוכה לחתיכות
חלמון גדול
כף עד 2 כפות מי קרח ,15-30 מ"ל
:חומרים למלית
שלוש מאות וחמישים = 350 מ"ל שמנת מתוקה 32-38% שומן
שלוש מאות וחמישים = 350 גר' שוקולד איכותי 70% מוצקי קקאו ,אפשרי גם 60%
חמישים= 50 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
שלושים = 30 מ"ל ברנדי או ליקר לבחירתכם ,=2 כפות
--
תבנית לפאי בקוטר 23-24 ס"מ
--
:הכנת הבצק
.לנפות את הקמח והקקאו. להוסיף את הסוכר והמלח ולעבד יחד במעבד מזון
להוסיף את החמאה ולעבד במשך 20 שניות עד שהתערובת הופכת להיות פירורית (כמו פירורי לחם גסים
.בקערית לטרוף חלמון ומי קרח
.להוסיף לתערובת הקמח . לעבד קצרות לקבלת בצק אחיד
.לשטח את הבצק מעט. לעטוף בניילון ולצנן במקרר למשך 1-2 שעות
:עיצוב הבצק ואפייה
.לשמן את תבנית האפיה ,רצוי אבל לא חובה תבנית עם תחתית מתפרקת
.להוציא את הבצק מהמקרר ולהניח מעט זמן לריכוך קל
לרדד את הבצק על משטח מקומח/משטח אפייה לעיגול בקוטר של כ- 28 ס"מ ובעובי של חצי ס"מ
להעביר את הבצק לתבנית ולהדק לתחתית ולדפנות. לדקור את הבצק במזלג
.להכניס את התבנית עם הבצק למקרר למשך שעה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להניח על הבצק נייר אפייה /נייר כסף ולמלא בשעועית או פול יבש
.לאפות אפייה עיוורת במשך כ- 7 דקות
להסיר את הנייר והשעועית מעל הבצק ולהמשיך לאפות עוד כ- 7 דקות או עד שהבצק יציב ואפוי טוב
.לצנן את הבצק האפוי לחלוטין על רשת
:הכנת המלית
.לצקת את השמנת המתוקה לקלחת בינונית ולהביא לרתיחה
.להסיר מהלהבה. להוסיף את השוקולד , שבור לחתיכות
.לערבב את השמנת והשוקולד עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה
.לערב פנימה את החמאה והליקר
לצקת את המלית על תחתית הבצק האפויה, ליישר פעם אחת (לא לגעת במלית עוד על מנת שתתקבל שכבה
אחידה, ישרה ויפה
:הגשה
.לצנן את הטארט במקרר למשך כ- 3 שעות
.להניח זמן מועט מחוץ למקרר לפני הפריסה למנות
.להגיש עם תלולית של קצפת ממותקת קלות
-
!גמר חתימה טובה חברים וקוראים יקרים
-

!המלצה חמה על בלוג אפייה משובח:BAKING GLORY

Blogger Dynamic Views לבלוגר יש מהשבוע חידושים- בסרטון


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים יוצרת את הבלוג :פודפורנו להמונים 2005-2011

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License