10/01/2012

* ~~~~עוגיות שבבי שוקולד~~~~

קטנות פריכות וממכרות - עוגיות שבבי שוקולד שלנו. 5 דקות הכנה והתוצאה נפלאה. קחו משהו מתוק ליום שלישי פעמיים כי טוב


:הערות לפני שמתחילים
.המתכון מדויק, אל תשנו דבר 
.ניתן להחליף את חתיכות השוקולד בשוקולד צ'יפס
.ניתן להשתמש בקמח רגיל + אבקת אפייה במקום קמח תופח
.חשוב ליצור עוגיות קטנות ואחידות בעזרת כפית ואז תקבלו כמה עשרות עוגיות. עוגיות גדולות יהיו רכות
את העוגיות יש להניח בתלוליות קטנות במרחקים - 16 עוגיות בתבנית גדולה של התנור, הן מתפשטות בזמן האפייה
זמן האפייה קצר ומוערך ב 10 דקות בתלות בתנור שלכם וגודל העוגיה. העוגיות עדיין אינן מוכנות? השאירו אותן שתי דקות נוספות
.יש לצנן את תבנית האפיה בין כל סבב אפייה, ניתן לאפות על אותו נייר אפייה
.העוגיות פריכות וישמרו בכלי אטום
.העוגיות יפות להגשה בצינצנת כמתנה
! קדימה לעבודה

עוגיות שבבי שוקולד
:החומרים
מאתיים גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
קצת פחות מחצי כוס סוכר זהוב דמררה= 65 גרם
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
מאתיים וחמישים גרם קמח לבן תופח
מאה וחמישים גרם שוקולד מריר שבור (בעזרת סכין) לחתיכות

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידנית להקרים את החמאה ושני סוגי הסוכר
.להוסיף וניל וביצים ולהמשיך להקציף עד קבלת תערובת קצפית
.לנפות מעל הקערה את הקמח ולערבבו (מיקסר עובד) פנימה
.להוסיף ולערבב לבצק את חתיכות השוקולד
.בעזרת 2 כפיות לנטף עוגיות קטנות במרחקים על תבנית האפייה
.לאפות 10-12 דקות
.להעביר את העוגיות לרשת ולצנן
.להמשיך ולאפות באופן זה את כל יתר העוגיות
טיפ מתכון: העוגיות ישמרו שבועות בפריזר ארוזות בשקית. ניתן לאכול אותן ישירות מהפריזר.נסו ותהנו


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

assets Creative Commons License