24 January 2012

*כן בחושה, לא לקלוריות:עוגה בחושה דיאט

.מתכון לעוגה מופחתת קלוריות וטעימה בחמש דקות הכנה
העוגה קלת הכנה -דרושות שתי קערות, מרכיבים טעימים שניתן לגוון לפי טעמכם האישי ואין נקיפות מצפון בגלל עודף הקלוריות
..את החמאה שמתי כבר במאפי הדניש ברשומה מאתמול [קישור] לכן כאן בעוגה תמצאו 3 כפות שמן בלבד
.ניתן לאבק את העוגה הקרה במעט אבקת סוכר

כיכר תפוז אגוזים
:החומרים
כוס ושלושת רבעי קמח לבן רגיל= 245 גרם
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח שולחני
רבע כפית מוסקט טחון
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כוס סוכר לבן= 100 גרם
חצי כוס ריוויון או יוגורט=120 גרם
רבע כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים , להקפיץ את האגוזים קודם מעט במחבת יבשה,לצנן
שלוש כפות חלב
שלוש כפות שמן רגיל, קנולה למשל
שלוש כפות ריבת תפוזים או ריבת מישמש או ריבה בטעם אהוב אחר
שתי כפיות גרידת תפוז, אפשרי גרידה מתפוז קטן שלם
שתי ביצים גדולות
:ציפוי- אופציה- השתמשתי ברבע כוס אבקת סוכר (=50 גרם) + 2.5 כפיות מיץ תפוזים
עדכון 29.1.2012 : העוגה הוכנה בשנית ואובקה במעט אבקת סוכר בלבד
חצי כוס אבקת סוכר
כפיות ספורות מיץ תפוזים
כפית וחצי אגוזים קצוצים
--
תבנית כיכר קטנה במידות 24 ס"מ על 12 ס"מ לערך, משומנת ומקומחת קלות
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה גדולה לערבב קמח עם חמישה מרכיבים המודגשים בצהוב
.לעשות גומה במרכז תערובת הקמח
.לערבב סוכר עם שבעה מרכיבים המודגשים בכתום
.להוסיף תערובת נוזלית לקערת מרכיבים יבשים ולערבב קצרות
.לצקת ולישר את התערובת לתוך תבנית כיכר קטנה
.לאפות כ 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
.לצנן את העוגה לחלוטין על רשת, להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון
.העוגה תשמר גם פרוסה בפריזר למשך מספר שבועות או בחוץ/במקרר בהתאם לעונת השנה*
:לזיגוג
.לערבב את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים. לזלף על העוגה ולפזר מעל כפית וחצי אגוזים קצוצים


הרעיון למתכון (מעובד ומותאם): מגזין קוקינג לייט שנת 2004
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License