05 February 2012

מתנה מהמטבח :לחם שיבולים

.את לחם השיבולים הזה לא שוכחים אצלנו במשפחה
את לחם השיבולים הכנתי לפני שנים אחדות . לאור בקשות קוראים מובאות כאן הוראות הכנה מפורטות בעברית. הלחם ייצג את ישראל בחגיגות יום הלחם השנתי העולמי וגם עיטר את שולחן המאפים בארוע משפחתי חגיגי במיוחד , האטרקציה היתה גדולה. אחד האורחים סבב סביב הלחם כשהוא מביט בי וקורץ. לבסוף לא יכל להתאפק , קרב ושאל אם הוא יכול לטעום מהלחם.. מופתעת הנהנתי .. הלחם הנגוס בפינה נותר כך עוד ימים רבים
מדובר על לחם יפה ומעוצב. הלחם עשוי מבצק שמרים טעים ואכיל אבל לא נועד דווקא להגשה/לאכילה אלא יותר כאטרקציה או לקישוט השולחן
עיצוב הלחם מצריך דיוק והיצמדות להוראות (להדפיס את המתכון ולשמור במטבח- תמונות מכל שלבי ההכנה :כאן) אבל מובטח לכם שאף אחד לא יישכח את מראה הלחם הזה
! הגישו אותו כמתנה למישהו מיוחד
[IMG_4870.JPG]

לחם שיבולים

:החומרים לבצק
תשע מאות גרם קמח מיוחד ללחם
חמישה עשר גרם שמרים טריים או שליש הכמות שמרים יבשים
חמש כפות חלב פושר
ארבע מאות מ"ל מים

:לציפוי
ביצה + כף חלב לטרוף יחד

:אופן ההכה
:הבצק
.לערבב את כל מרכיבי הבצק וללוש אותו כ- 10 דקות. ניתן להכין את הבצק במיקסר או ידנית
.לכסות ולהתפיח את הבצק משך שעה וחצי עד שעתיים או עד הכפלת הנפח
. ללוש את הבצק התפוח מעט ולכסות ל- 10 דקות
:עיצוב הלחם
.לחלק את הבצק ל- 2 חלקים
.חלק אחד לרדד למלבן בגודל 35 ס"מ על 24 ס"מ. לקפל לחצי לאורך. לחתוך לצורה של חצי פיטריה =בסיס הלחם
.להעביר את הבצק לתבנית אפייה גדולה ולפתוח את הקיפול. לדקור את הבצק במזלג ולהברישו במי ברז
.לשמור בצד שבעים וחמישה גרם מהבצק
[.שאריות החיתוך ישמשו לצמה הקושרת את הלחם]
.את המחצית השנייה של הבצק לחלק ל- 2
.לרדד חלק אחד של הבצק למלבן בגודל 28 על 18 ס"מ
.לחתוך את המלבן ל- 30 רצועות דקיקות. להניח את הרצועות על בסיס (רגל) ה'פיטרייה' שבתבנית
.להבריש בציפוי הביצה
.לחלק את מחצית הבצק השניה ל 80-100 כדורים קטנים
.לגלגל כל כדור לאורך ולעצב בעזרת מספריים לצורה של ראש שיבולת החיטה
.בינתיים לחמם תנור לחום גבוה של 220 מעלות
.לסדר את ראשי החיטה בראש ה'פטריה' בשורות. להברישם בציפוי הביצה
.את שארית הבצק שנשמרה בצד (75 גרם) ללוש ולחלק ל- 6 חלקים .לגלגל כל 3 רצועות לצמה
.להניח את הצמות במרכז הלחם בקשירה. להבריש בציפוי הביצה
.לאפות את הלחם 15 דקות
.ניתן בשלב זה להוציא את הלחם ולהברישו שוב בציפוי הביצה- לא חובה
.להנמיך את חום התנור לחום בינוני ולהמשיך לאפות את הלחם 30-35 דקות או עד שהוא בצבע זהוב עמוק ומוצק
.לצנן את הלחם בתבנית
בצילום : הלחם לפני האפייה

[IMG_4835.JPG]
:ואחרי
[IMG_4872.JPG]

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

2 comments:

עינת said...

מהמם! אני זוכרת אותו מעוד מהפעם הקודמת

Alina said...

זה לא לחם, אלא אמנות
תאנוג לעיניים

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License