20 February 2012

מתכון לבצל סגול אפוי בחרדל

ספרתי לכם לא אחת שתמונה מפתה במיוחד של אוכל יכולה להריץ אותי מהר מאוד למטבח. זה קרה לי שוב בסוף השבוע האחרון ,עת שעילעלתי במגזין האוכל הבריטי החדש. צילום של 4 בצלים סגולים אפויים , מונחים על תבנית אפורה, מעליהם פיסת רוזמרין.. הצבע העז, הרוטב השחום בו שחו ,העסיס שנטף מהתמונה היו נפלאים בעיני. בדקתי מה יש בבית ורצתי.. למטבח
ערכתי במתכון שינויים : ויתרתי על הרוזמרין כי לא היה בנמצא בבית (זה כן יכול להוסיף) . השתמשתי בחרדל דיז'ון חלק ולא גרגירי ואפיתי זמן ממושך קצת יותר מכיון שהבצלים שלי היו גדולים יותר ולא התרככו לגמרי ע"פ זמן האפייה המומלץ.כמו כן בגלל הכמות הקטנה של הבצלים (ניסוי עושים בקטנה..) אפיתי בכול בטוסטר אובן ולא בתנור האפיה הגדול.  ההפתעה התגלתה בתום האפייה -הבצלים היו מעדן של ממש . חייבים לאכול אותם חמים. זו מנת תוספת קלה להכנה ומפתיעה שתתאים גם למנה בשרית
אגב, נסו לערבב חרדל חלק עם קצת סוכר זהוב,עד שלא נותרים גרגירי סוכר- זה טעים מאוד ככה עם .. כפית
?למעלה , במהלך האפיה: חרדל.. מישהו
בצילום: כך נראה הבצל שלי
בצל סגול אפוי בחרדל
מתכון על פי מגזין גוד פוד - מרץ 2012
ל- 4 מנות
:מרכיבים
ארבעה בצלים סגולים בגודל בינוני
ארבעה ענפי רוזמרין קטנים
מעט חמאה
כף חומץ בלסמי - לטעמי אפשר לשים יותר
שתי כפות חרדל גרגירי או חרדל חלק מאיכות טובה
כף סוכר זהוב

:אופן ההכנה
 .לחמם תנור/טוסטר לחום בינוני 180 מעלות. אם אופים עם טורבו להפחית 20 מעלות
.לחתוך את החלק התחתון של כל בצל יחד עם השורשים על מנת שהבצל יוכל ל'עמוד' בתבנית
.לקלוף את הבצל מהשיכבה החיצונית. להשאיר את הבצל שלם
.לחתוך איקס עמוק בראש כל בצל. להניח בתוכו ענף רוזמרין קטן
.להכניס לתוך הבצל חתיכת חמאה, להניח על תבנית האפייה
.לצקת מעל כל בצל מחומץ הבלסמי
.לתבל במלח ופלפל. לכסות את התבנית הקטנה ביריעת נייר כסף. לאפות 30 דקות
.לערבב את החרדל עם הסוכר הזהוב
.להוציא את התבנית , להסיר את נייר הכסף ולצקת מהחרדל על כל בצל
.להמשיך לאפות ללא כיסוי עוד כרבע שעה או עד שהבצלים רכים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License