12/03/2012

מטבל חמאת בוטנים- נוסחא מנצחת

לא, אין דברים כאלו.. הוא חוזר ואומר לי בעודו טובל פלח תפוח נוסף במטבל חמאת הבוטנים החדש. קחו נוסחא מנצחת למטבל קרמי,  גדול בטעם המכיל 4 מרכיבים ולוקח שתי דקות הכנה בלבד !  המטבל יתאים גם לטבילת קרקרים, פלחי תפוחי עץ ומקלוני סלרי
כל שצריך - קערה אחת, מזלג או מטרף וזהו ! יש מטבל
צבע המטבל יפה והוא יסמיך קצת עם הקירור
מטבל חמאת בוטנים
:החומרים
מאה גרם חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
מאה גרם גבינת שמנת לפחות 30% שומן
חמישים גרם סוכר דמררה זהוב
כ- 40 מ"ל חלב קר
:ההכנה
.בקערה לערבב (בעזרת מטרף או מזלג)את חמאת הבוטנים עם גבינת השמנת
.להוסיף את הסוכר הזהוב ולערבב עד להמסת הסוכר בתערובת
לצקת לקערה בהדרגה את החלב. לערבב היטב לאחר כל הוספה. כמות החלב תשתנה בהתאם לדרגת הסמיכות שתרצו את המטבל ובהתאם לממרח הבוטנים שרכשתם. תתכן אפשרות להוסיף עוד כ 20 מ"ל חלב קר
.לצקת את המטבל לצינצנת או קערית יפה ולאחסן במקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה
.המטבל ישמר בקרור כשבוע ימים

גיוונים והצעת הגשה
.להכפיל כמויות
.להשתמש בסוכר חום כהה ולא סוכר דמררה
.להגדיל את כמות הסוכר - לנו טעים במתיקות עדינה
.להשתמש בגבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גדולים .. קצת יותר. זה לא חובה
.לצקת את המטבל מיד לאחר הכנתו לצינצנת ולהגיש מתנה
.להשתמש בחמאת בוטנים חלקה ללא שברי בוטנים


עדכון 13.3.2012 ערב
אפשר וטוב גם להקפיא את מטבל חמאת הבוטנים. התמכרתי , זה מצויין



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012 

No comments:

assets Creative Commons License