28/04/2012

*עוגיות שיבולת שועל וקמח מלא

 עוגיות המכילות שיבולת שועל וקמח מלא, ללא תוספת קמח לבן וביצים, בעלות מתיקות עדינה. כרקיק פריך יחסית וקל להכנה. מומלץ לקרא את המתכון בשלמותו לפני תחילת האפיה
 
עוגיות שיבולת שועל וקמח מלא
הכמות : 50-53 עוגיות בקוטר כ-5 ס"מ
:החומרים
ארבע כפות חלב
רבע כפית אבקת אפיה
מאה ושבעים גרם חמאה רכה
מאה גרם סוכר לבן= חצי כוס
שלוש מאות גרם שיבולת שועל להכנה מהירה
מאה ארבעים גרם קמח מלא
חמישים גרם צימוקים כהים- לחלוט, לסנן -את הצימוקים הגדולים לחצות לשניים
חמישים גרם אגוזי מלך קצוצים דק בסכין
-
.תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם את תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערית קטנה/כוס לנפות את אבקת האפיה לתוך החלב, לערבב להמסה
.בקערת מיקסר להקרים חמאה וסוכר
:להוסיף לקערה
.שיבולת שועל, קמח, צימוקים, אגוזים ותערובת החלב. לערבב היטב לאחר כל הוספה
לערבב דקות אחדות במהירות גבוהה לקבלת גרגירי בצק גדולים. מומלץ ולפי הצורך להוסיף בהדרגה, כף אחר כף כ- 4 כפות מי ברז
לאחד ידנית את מרכיבי הבצק (לא יתקבל 'גוש' בצק אלא פירורים גדולים) להניח -אפשרי בשני חלקים על משטח (סיליקון) או משטח רידוד אחר
.לשטח את הבצק מעט עם היד ולרדד עם מערוך לעובי של קרוב לס"מ
.לקרוץ עוגיות עגולות בקוטר 5 ס"מ
.להניח את העוגיות על נייר האפייה שבתבנית
.לאפות עד להזהבה משך 15-16 דקות בתנור החם
.לצנן את העוגיות על רשת ולאחסן בכלי אטום למשך כשבוע ימים 


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

assets Creative Commons License