02 June 2012

*מאפה חצילים, קישואים ועגבניות המתכון הקל

מאפה חצילים, קישואים ועגבניות בקלי קלות

?איך מכינים
בווק/מחבת מטגנים ב- 3 כפות שמן זית עד להזהבה עמוקה:2 בצלים גדולים קצוצים יחד עם 3-4 שיני שום גדולות קצוצות לבחוש מעט, משך כ- 10 דקות


.שמים את הבצל והשום המטוגנים (ועדיין רכים) בתבנית המשומנת במעט שמן זית
מוסיפים לווק עוד מעט שמן -מטגנים קוביות מחציל גדול קלוף (במשקל של כ-חצי קילו) במשך כ- 10 דקות עד שמשחים מעט, לבחוש מדי פעם. לתבל את החציל במלח ופלפל שחור גרוס לטעם ולערבב מעט
:להניח את קוביות החציל מעל שכבת הבצל –שום, לערבב מעט. לסדר מעל החציל
.פרוסות קישוא- בערך 2 קישואים לא קלופים, פרוסות עגבנייה לערך 3-5 עגבניות
.לפזר מלמעלה מלח (אטלנטי/גס), פלפל שחור ושמן זית בנדיבות
.אפשרי להוסיף מלמעלה מעט תבלינים קצוצים טריים כגון-טימין או אורגנו
.לאפות בתנור חם – 200 מעלות 30-40 דקות
.לאכול את המאפה חם או פושר

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License