26/09/2012

**עוגיות טחינה טעימות, גם עוגיות של סבתא שלי

לפני שבועות ספורים ישבנו כהרגלנו, אמא ואני ושוחחנו. אמא אחזה בשקית הניילון הנוספת שמצאה לאחרונה ובה מתכונים נוספים של סבתא. המתכונים הותיקים כתובים היו בכתב ידה היפה של סבתא, על דפים מצהיבים, מחברות בית ספר של אחד מאיתנו הנכדים גם על ניירות מפנקסים קטנים. הכול מכול היה שם - מתכונים מבית של סבתא שלי, מתכונים של השכנה ...של קרובת משפחה, של מרק שסבתא בישלה, מתכונים מאמא שלי, מתכון שסבתא שמעה ברדיו ועוד. ואני ? צריכה תרגום לכל זה . זה לא רשום בשפה קריאה עבורי, גם לא בעברית. וכל זאת על מנת לתעד, להעלות על הכתב שדבר לא יאבד. להכין את המאפים של סבתא, מאפי הילדות האהובים כל כך. אמא יכולה לזהות לפי כתב ידה של סבתא מאיזו תקופה מוקדמת או מאוחרת הם נכתבו. וכמו במתכוני סבתא/אמא חלקם של המתכונים קצר/חלקי/תמציתי. בחלקם הוראות ההכנה חלקיות..הרי סבתא זכרה וידעה הכול. כייף גדול זה להכין, לשחזר את המתכונים במטבח, לחזור לטעמים מוכרים ולהפיצם לעולם !. ישנם כותבים.. המעלים זאת על הכתב בינות דפי ספר 
כסיפתח לעוגיות שהוכנו אצלנו לאחרונה, הפוסט כולל גם 4 מתכוני עוגיות של סבתי מצד אמא. המתכונים הם תרגום מדוייק למתכונים שסבתא כתבה בכתב ידה. היום יש לנו גם מתכון חדש למקלוני אגוזים וקוקוס. מתכון אירופאי לעוגיות עדינות. הנה העוגיות
באופן מקרי מצאתי במגירה במטבח גזיר עיתון עם מתכון. מתכון ל'עוגיות טחינה אורגנית' כך היה כתוב. המתכון פורסם לפני כארבע וקצת שנים בחוברת 7 ימים של ידיעות אחרונות. מתחת לכותרת כפי שתראו בצילום, נכתב, שזהו מעדן שפיתח חנוך בר-שלום עבור מותג טחינה. להכנת העוגיות-הכנתי מחצית הכמות- התקבלו כ-30 עוגיות. השתמשתי בחמאה רכה ואת הצנוברים קליתי מעט במחבת יבשה
לטעמנו, עוגיות הטחינה הללו טעימות יותר מהאחרות. העוגיות עורבבו ידנית בקערה אחת והם מכילות צנוברים
זמן האפייה לא צויין במתכון. מצאתי שאפייה של 20-22 דקות בחום של קרוב ל 170 מעלות מתאימה. עוגיות טחינה כמו עוגיות מסוג זה הן עדינות יותר, עם נטייה להתפורר ובתום האפייה אינן משחימות ממש. השתמשו בסוג טחינה שאתם אוהבים לאכול. הנה הן

עוגיות טחינה
הכמות: כ- 60 עוגיות
:החומרים הדרושים
כוס טחינה גולמית
כוס סוכר
שלוש כוסות קמח לבן רגיל
מאתיים גרם חמאה רכה
שקית אבקת אפייה
מאה גרם צנוברים
:אופן ההכנה
.מערבבים את כל החומרים לבצק ויוצרים מהם כדורים
.אופים בחום בינוני נמוך עד שמתקשה (כ- 20 דקות) לא להשחים את העוגיות
.מקררים ושומרים בקופסא אטומה
 :לנוחיותכם, לחצו על התמונה וראו את המתכון המקורי של חנוך בר-שלום באופן באופן ברור


מקלוני קוקוס ואגוזים
הכמות: כ- 50 עוגיות
:החומרים
שתי כוסות קמח רגיל = 280 גרם
תשעים גרם אבקת סוכר
מאה גרם שקדים מולבנים טחונים או אגוזי מלך טחונים-העוגיות שלי מכילות אגוזים
שישים גרם קוקוס
מאתיים גרם חמאה רכה
שני חלמונים מביצים גדולות
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה
.בקערה לערבב את הקמח ואבקת הסוכר
.להוסיף לקערה אגוזים/שקדים וקוקוס
.להוסיף חמאה חתוכה לחתיכות גדולות ואת החלמונים
.לערבב הכל יחד לבצק אחיד
לחלק את הבצק לשני חלקים. מכל חלק ליצור גליל עבה (לערך 25 ס"מ אורך ועומק 5 ס"מ) לעטוף את גלילי הבצק בניילון
.לאחסן במקרר למשך כ- 40 דקות
.להוציא גליל ראשון מהמקרר. להסיר את הניילון ולחתוך ל- 24 חתיכות
.כל חלק לגלגל לכדור. את כדור הבצק לגלגל לגליל. להניח את העוגיות בתבנית במרחקים לא גדולים
.לאפות כ -12 דקות או עד שהן זהובות
להניח לעוגיות דקות ספורות בתוך התבנית, לא להוציאן מיד. לצנן על רשת. לצנן את התבנית לפני הנחת הסבב השני
של העוגיות מהגליל השני שנשמר במקרר
.לצנן את כל העוגיות היטב
.לאחסן בכלי אטום רצוי רחב. העוגיות עדינות ושבירות

:העוגיות של סבתא שלי
מנדלברויט
:החומרים
ארבע ביצים
שלוש וחצי כוסות קמח
חצי שקית אבקת אפיה, סבתא כתבה אפיון
חצי כוס סוכר
חצי כוס אגוזים
קצת תמצית שקדים או תמצית וניל

:ההכנה
.לערבב את כל החומרים
.ליצור שני נקניקי בצק
.לאפות
.לפרוס ולייבש שוב בתבנית

עוגיות קוקוס/אגוזים/פרג
:החומרים
מאה גרם חמאה
שלושת רבעי כוס סוכר
שתי כוסות קמח
שתי כפיות אבקת אפייה
ביצה
רבע כוס חלב
קצת וניל
חמישים גרם קוקוס או אגוזים או פרג

עוגיות עם קינמון
 !על המתכון הזה ציינה סבתא: טעים מאוד
:החומרים
מאתיים וחמישים גרם חמאה
כוס סוכר
ארבע וחצי כוסות קמח
שתי כפיות אבקת אפייה
שתי כפיות תמצית וניל
שתי ביצים
-
מעט סוכר מעורב בקינמון לטבילת העוגיות
:אופן ההכנה
.ללוש את כל החומרים לבצק
.ליצור כדורים קטנים
.לטבול את הכדורים בסוכר עם הקינמון
.להניח בתבנית במרחקים ולאפות

עוגיות עם קוקוס
.לערבב 200 גרם חמאה עם 2/3 כוס סוכר - או חצי כוס סוכר בלבד
.להמיס כפית אבקת אפיה במיץ מחצי לימון, להוסיף לקערה
.להוסיף 4 חלמונים
.להוסיף 3 כוסות קמח
.ללוש את הכול לבצק
.לשטח את הבצק בתבנית
--
.להקציף 4 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר
.לערבב פנימה 150 גרם קוקוס
.למרוח על שכבת הבצק ולאפות עד שמוכן
-
הערה: לסבתא היה תנור קטן לכן השתמשה בתבנית לעוגיות מאמייל בגודל 20 על 30 ס"מ. בתבנית זו גם הכינה עוגות גדולות יותר או עוגיות חיתוך כמו מתכון העוגה עם הקוקוס

-
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

assets Creative Commons License