25 January 2013

ש משמש ! - עוגת משמש (יבש) עם קמח מלא

והפעם , מפינת המתכון הזריז יש לנו חיתוכיות משמש . הבצק קל הכנה ומורכב מקמח מלא וקמח רגיל ביחס שווה .לאחר האפייה הבצק חמאתי ורך.המשמש מבושל חיש קל עם מעט דבש ומים למלית רכה ,כתומה וטעימה.שמונה מרכיבים בעוגה, ספרתי .. וזמן הכנתה קצר. גשו לעבודה ותהיה לכם עוגת ט"ו בשבט מפתיעה

-הבוקר השמש חייכה והאירה את המשמשים היבשים ואת בני הבית
.היה כייף לצלם את שפע המשמשים באור השמש הרך, ובכלל ,זמן הכנת העוגה מהיר והתוצאה מספקת

:בצילום: מלית המשמש המוכנה(חיתכו את המשמש דק יותר משאני עשיתי) לצד כדור הבצק

בצילום למטה: העוגה לפני האפייה


.(הערה: העוגה עדינה ורכה, מעט מתפוררת. אפייתה בתבנית קטנה יותר (18 על 27 ס"מ תטיב עימה
.מומלץ להתחיל קודם עם הכנת המלית על מנת שלא תהיה חמה במריחתה על הבצק
חיתוכיות משמש וקמח מלא
:החומרים לבצק
מאתיים גרם חמאה רכה
מאה גרם סוכר לבן= חצי כוס
כוס קמח רגיל
כוס קמח מלא
כפית אבקת אפייה
:החומרים למלית
מאתיים גרם משמש יבש,חלוט וקצוץ דק מאוד
שתי כפיות דבש נוזלי
שלושת רבעי כוס מי ברז = 180 מ"ל
-
תבנית מלבנית 27 על 18 ס"מ או תבנית 20 על 30 ס"מ לרפד תחתית בלבד בנייר אפייה -אז העוגה תתקבל דקה יותר
:אופן ההכנה
. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערת המיקסר (או קערה רגילה) להקרים חמאה וסוכר
.להוסיף קמחים ואבקת אפייה .לאחד לכדור בצק
.שני שליש מכמות הבצק (330 גרם) להדק על תחתית התבנית
.בעזרת גב של כף להחליק את הבצק
.לשמור בצד יתרת הבצק
:הכנת מלית המשמש
.לשים את חתיכות המשמש בקלחת
.להוסיף מים ודבש ולערבב
.לבשל על להבה בינונית ולהביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל 5-6 דקות לריכוך וספיגת מרבית המים
.לצנן את המלית לפושר
.למרוח את המלית על הבצק שבתבנית
.בעזרת מגרדת גסה או באצבעות לגרד את יתרת הבצק באופן אחיד על מלית המשמש
.לאפות את העוגה כ- 25 דקות
.להוציא את העוגה ולחתוך לגודל רצוי לאחר צינון

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Anonymous said...


בין טו בשבט למשלוח מנות.
כלומר בדיוק בזמן ! (-:
(א)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License