14 February 2013

*חומוס, צ'יפס ולאפה= 3 מתכונים להכין עכשיו

חומוס, צ'יפס תפוחי אדמה אפוי ולאפה
מסתבר שימים של עומס יתר , קצת לחץ וטירדה שגרתית מוציאים ממך את המיטב. ככה היה גם אתמול, בוקר שהחל מוזר משהו ואני, בכלל ביום 'חופשה' מתוכנן היטב ומראש. היום תוכנן למנוחה,הפוגה מהעבודה וגם למשחקי מטבח, כי זה תמיד כייף. שלושה מטעמים התכוונתי להכין שישתלבו כולם יחדיו. את קניית הצנוברים ותפוחי האדמה הטריים ערכתי כבר ימים מראש. ובכלל, אותה תמונה שאינני זוכרת היכן ראיתי - צלחת חומוס יפה, זרויה בצנוברים קלויים והרבה שמן זית הריצה אותי למטבח. גם אני רציתי להכין ולהגיש כזאת .. ואפילו יפה יותר
 !אומרים שחג האהבה היום, אין יום אחד לאהבה ואהבה מוטב לחגוג כל יום -פנקו אחד את השניה בצלחת חומוס טרייה
.זו הפגנת אהבה ופינוק מעולה 
למעלה: לאפות טריות, ממרח חומוס טרי וצ'יפס תפוחי אדמה אפוי
חומוס
.על חומוס דובר כאן בבלוג רבות
.החבר'ה כאן מודים שבעלת הבית יודעת משהו בענייני הכנת חומוס ואל לה להתבייש בעובדה משמחת זו
מתברר ,שוב שאין כמו חומוס עשוי בבית כהלכה.וזה גם משביעה ובריא.  החומוס החדש היה כל כך טעים שאני מצרה שהכמות היתה קטנה , מאוד.אז מה בעצם עשיתי שונה הפעם , לנוחיותכם הדגשתי בצבע אדום
.רכשתי גרגירי חומוס גדולים וטריים במיוחד, כן במארז של מותג מהסופר הקרוב
.חשוב למיין את הגרירים. את החצויים והכהים להשליך 
.חשוב לשטוף את הגרגירים היטב במי ברז מספר פעמים. המים חייבים להיות נקיים כי הם יספגו בגרגירי החומוס
.השרתי את גרגירי החומוס בכמות גדולה של מים ,החלפתי מים בכל מספר שעות 
ללילה הכנסתי את החומוס עם המים למקרר בכלי ההשרייה הגדול. למחרת ,שטפתי ובישלתי את החומוס במים נקיים ,הרבה מים לכיסוי, בסיר רגיל (לא סיר לחץ) מכוסה במכסה כמעט לגמרי עד שהחומוס התרכך, זה הכל
.קיררתי את גרגירי החומוס ושמרתי את נוזלי הבישול
.החומוס הפעם נטחן במעבד מזון ולא בבלנדר. והפלא ופלא, החומוס התקבל במירקם חלק יותר, פחות גרגירי
.הפעם ,בזמן טחינת המרכיבים הוספתי מעט מנוזלי בישול החומוס, לקבלת חומוס סמיך ומרוכז יותר
בזמן הטחינה הוספתי: ממי הבישול, מספר כפות טחינה גולמית - והפעם טחינה מתחתית הצינצנת = טחינה סמיכה מאוד
הוספתי גם מעט מיץ לימון סחוט טרי (תודה לאחשלי ספק הלימונים מהעץ שלו), מעט שמן זית ומעט מלח אטלנטי
טחנתי הכל עד שקבלתי ממרח חלק
.התוצאה היתה טעימה להפליא, האמינו חברים,הכנת צלחת כזו ממלאת גאווה, נסו גם אתם
אגב, החומוס טעים להגשה בליווי צנוברים קלויים- לשטוף אותם, לסנן ולקלות במחבת יבשה .הוסיפו גריגירי חומוס שלמים ששמרתם בצד מעל ממרח החומוס שבצלחת


אני זוכרת את מוכר החומוס שנהגנו לסעוד אצלו לפני שנים. 'פיתות או לאפה' היה שואל בכל פעם. הלאפות נגמרו אצלו מהר יותר, אזי קבלנו פיתות שמנמנות לנגב את החומוס שלו לפעמים בסיבוב. עד השבוע, לא הכנתי לאפות טעימות כל כך. מתכוני לאפות אחדים יניבו מאפה פריך מדי ולא רך המתאים לניגוב גם חומוס או גלגול עם מלית טעימה. אבל למה לאפות, לאפות, למה ? הכי קל להכין לאפות על מחבת פסים מברזל. המחבת צריכה להיות חמה מאוד ולא משומנת
רשמו מתכון ל- 6 לאפות גדולות, רכות ונהדרות. קל מאוד להכין לאפות בבית וכמובן - מומלץ להכפיל כמויות


לאפות- פיתות גדולות ללא כיס 
הכמות : 6 לאפות גדולות
:החומרים
שלוש וחצי כוסות קמח מיוחד ללחם
כפית ורבע שמרים יבשים
כף סוכר לבן
חצי כפית מלח דק
שתי כפות שמן זית
כוס ורבע מים חמים
--
מעט שמן רגיל
--
כלים: מחבת פסים מברזל עגולה או מלבנית
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב את הקמח,שמרים יבשים,סוכר ומלח
.להוסיף את שמן הזית
.להפעיל את המלוש , להוסיף את המים בהדרגה
.ללוש דקות אחדות לבצק אחיד ורך. ניתן להוסיף כמות מעטה של מים נוספים ולפי הצורך
.להתפיח את כדור הבצק להכפלת נפחו, כשעה
.להניח את כדור הבצק על משטח רידוד
.לחלקו ל- 6 יחידות שוות
.לגלגל כל חלק לכדור ולהניח על משטח משומן מעט עם שמן רגיל
.להניח לכדורים ל- 15 דקו לא צריך לכסות
.לחמם את מחבת הפסים על להבה גדולה אך מתונה
.ליטול כדור בצק ולשטח בעזרת מערוך לעיגול גדול ודק, אך לא דק מאוד
.להניח את הבצק על המחבת החמה
.להפוך את הלאפה לצידה השני כשהיא מקבלת פסי חריכה זהובים - חומים
.להניח על המחבת לדקות ספורות עד שהלאפה מוכנה
.לעביר את הלאפה לקרש או צלחת הגשה . להכין באותו האופן את כל הלאפות
.מומלץ לאכול את הלאפות חמות. לאפות נותרות יש לשמור במקפיא בשקית ניילון גדולה
--
צ'יפס תפוחי אדמה אפוי
.לחמם תנור או טוסטר אובן לחום גבוה 200 מעלות
לרפד תבנית בינונית בנייר כסף הפוך. להבריש את הנייר בכף וחצי שמן קנולה או שמן אחר- לא שמן זית
:בקערה בינוני לערבב
.שתים וחצי כפיות קמח תירס צהוב, אני אוהבת את הקמח המיובא מאיטליה
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית אבקת שום
מלח אטלנטי לטעם
.לחתוך 400-450 גרם תפוחי אדמה קלופים לצ'יפסים דקים בעובי של כס"מ
 להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים לקערה. לערבב בעזרת כף עד שכל תפוחי האדמה מצופים בחומרי הציפוי והתיבול
.להכניס לתנור את התבנית הריקה המרופדת ומשומנת ולחמם אותה כ-3 עד 4 דקות
.להוציא את התבנית ובזהירות להניח את הצ'יפסים בשכבה אחת
.לאפות 15 עד 20 דקות
.להוציא מהתנור ולהפוך את הצ'יפס לצידו השני
.להמשיך לאפות עוד 15 עד 20 דקות
.להגיש חם - זה מתכון להיט גם כאן מומלץ להכפיל כמויות 

והנה צילום של מנת החומוס הקודמת(טעימה!) שהוכנה מגרגירי חומוס קטנים יותר ונטחנה בבלנדר.עמדו בעצמכם על ההבדל

...לא, לא פתחתי חומסיה

צולם בנייד 162.2013

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

infinitforcook said...

קלעת בול, שילוב אהוב עלי, והתמונה של החומוס בסוף... מטריפה. שאפו לך אנונימית

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License