22/05/2013

*עוגיות זלטי מקמח תירס, צימוקים וצנוברים נוסח ונציה

!עוגיות קמח התירס הכי טעימות בעולם
אתמול בעת סידור ארונית הספרים נמצא אוצר!, ספר בישול שלא זכור מתי נרכש וגם מתי עיינתי בו לאחרונה. השמחה היתה גדולה שהתברר שזהו ספר נוסף (שלישי כאן בבית) של השפית ומחברת ספרי הבישול האיטלקי ג'וליה דה -לגרוצ'ה
:הספר המיוחד כולו לבישול נוסח ונציה וצפון איטליה נקרא
VENETO
Julia della Croce - chef and foodwriter
עזבתי הכול והתמסרתי לספר הנהדר. שפע רב של פרקי עיון, הקדמות מפורטות לכל מתכון, דיוק כפי שצריך וצילומים מרהיבים יש בספר הבישול. הספר יצא לאור לפני עשור בדיוק. הנה דף הפייסבוק של השפית
.לקראת סופו של הספר, פגשו עיניי את עוגיות הזלטי הזהובות, עשויות קמח תירס
היום מיהרתי להכין את העוגיות. נסיון עבר עם עוגיות קמח תירס אחרות מלא אותי חשש,ולכן החלטתי להכין מחצית כמות מהעוגיות של ג'וליה. חשבתי שחילקתי את כל המרכיבים בחצי.. אז חשבתי

 
מתברר שחלקתי את כל המרכיבים בחצי, מלבד החמאה...יחד עם זה, העוגיות התקבלו מושלמות. הכינו כמוני, המלצה חמה
:הערות/טיפים לפני שמתחילים
.השתמשו בקמח תירס עדין וצהוב מתוצרת איטלקית
.ניתן לרכוש את קמח התירס במארזי קילו (בואקום) ובכל מרכול
מחיר מארז קמח מיובא עומד על כ- 16 ש"ח בתלות במקום הרכישה. את כמות הקמח הנותרת שמרו במקרר. אני מכינה מהקמח גם פולנטה והכי את עוגת המלאי של אמא
צימוקים: השתמשו בצימוקים כהים. חלטו את הצימוקים קצרות במים רותחים וסננו. באופן זה הצימוקים ינוקו וגם יתרככו. ג'וליה ממליצה להשרות את הצימוקים כשעה. אני מניחה שהצימוקים שהיא משתמשת שונים משהו משלנו
.צנוברים: שטפו במי ברז וקלו קצרות על מחבת יבשה
חמאה: הכנתי מחצית כמות מהעוגיות של ג'וליה. בטעות לא חילקתי את כמות החמאה והעוגיות טובות מאוד. גם במתכון כאן אציין את כמות החמאה שאני שמתי
.את הרום (רום אמיתי לא תמצית) אפשר להחליף בקוניאק
.במידה והבצק יבש מעט הוסיפו מעט חלב או לחלופין קמחו במעט קמח, במידה והבצק דביק
.קל להכין את הבצק במיקסר, אפשר גם ידנית
.הבצק דורש צינון במקרר במשך כשעתיים, היערכו מראש
.זמן האפייה ישתנה בהתאם לעוביין וגודלן של העוגיות
.זמן אפייה ממוצע בחום בינוני, יעמוד על 20 דקות
.מומלץ להכפיל כמויות
.אין בבצק חומרי התפחה וגם אין צורך. העוגיות תופחות מעט בזמן האפייה
.ג'וליה יוצרת עוגיות באופן שונה משהו ממה שאני עיצבתי, לדעתי באופן זה ההכנה זריזה יותר
העוגיות פריכות, לא קשות מדי. מתיקותן עדינה והן מושלמות בטעמן. קמח התירס הגרגירי מורגש באופן נעים וטעים

 
עוגיות זלטי מקמח תירס, צימוקים וצנוברים נוסח ונציה
המתכון מעובד המקור בספר המתכונים של ג'וליה דה לגרוצ'ה
הכמות: 20-25 עוגיות
:החומרים
חצי כוס צימוקים כהים
חצי כוס+שליש כוס + כף קמח תירס דק
מאה גרם חמאה, רכה
ביצה גדולה
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
רבע כפית מלח דק
כף רום איכותי או קוניאק
גרידה או זסטים מחצי לימון
כוס ורבע קמח לבן רגיל
רבע כוס צנוברים, קלויים מעט
-
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.בקערה לטרוף קמח תירס וחמאה עד שקרמי. לכסות את הקערה ולהניח על השיש למשך 15 דקות
.בקערה נפרדת לטרוף ביצה וסוכר עד קבלת תערובת בהירה
.להוסיף את המלח, רום וגרידת/זסט הלימון
.בהדרגה להוסיף לקערה את הקמח הרגיל
.לערבב עד שכל הקמח נבלע בתערובת
.להוסיף את הצימוקים והצנוברים
.להוסיף את קמח התירס המעורב בחמאה, ללוש הכל לכדור בצק
.לכסות את הבצק ולאחסן במקרר למשך שעתיים
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
-לעיצוב העוגיות ישנן שתי דרכים
:על משטח מקומח, לרדד את הבצק למלבן צר וארוך. לחתוך לעוגיות ולגלגל לצורה אובלית, או
.לחלק את הבצק ל- 20 או 25 חתיכות. לגלגל ביד לכדורים. לשטח כל כדור לצורה אובלית
.להניח את כל העוגיות בתבנית על נייר האפייה, במרחקים (ל גדולים) אחת מהשנייה
.לאפות את העוגיות בתנור החם כ-20 דקות או עד שהן זהובות היטב
.לצנן את העוגיות על רשת
.לאחסן את העוגיות בצינצנת אטומה 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License