22 October 2013

*~~~~תערובת לפנקייק שיבולת שועל - נוסחא מנצחת~~~~~

תערובת (1) לפנקייק משיבולת שועל וקמח מלא - נוסחא מנצחת
תארו לעצמכם שמתחשק לכם פנקייק, שבת בבוקר. אמצע שבוע קצת סגרירי. שלישי פעמיים כי טוב ולכם היה יום עמוס מדי בעבודה וגם בבית, המטלות רק החלו
 
תערובת הפנקייק המוכנה לפני ערבובה עם הביצה והנוזלים
.אולי אתם רוצים להעניק מתנה מהמטבח הפרטי, מתנה מיוחדת במינה..מפנקת 
 
רבע כוס מדידה עבור כל פנקייק
 תארו לעצמכם שמתחשק לכם פינוק שלא ינגן הרבה על המצפון. ושבאמת לא הייתם מתנגדים לערבב משהו בקערה אבל שיהיה זריז, כן
 היום יש רעיון מוצלח במיוחד עבורכם (ותודה לסוזן מילר וסוזן רייד על הרעיון להכנת תערובת הפנקייק). עדכנתי את המתכון שהן הציעו לטעמנו האישי . הרעיון גאוני: בוחשים מספר מרכיבים יבשים המהווים את בסיס תערובת הפנקייק ומאחסנים במקרר או בפריזר
כשמתחשק לאכול פנקייק, נוטלים כמות מדודה מהתערובת היבשה. מוסיפים נוזלים וביצה, מערבבים ומניחים לכמה דקות
.מטגנים פנקייקים חיש קל וזה כייף וגם וטעים
 
 
:מילה על המרכיבים וגם על הפנקייק שלנו
.התערובת מכילה בעיקר שיבולת שועל וקמח מלא המשקיטים במשהו את נקיפות המצפון
.התערובת מכילה חומרי התפחה וטעם
את המחבת שמנו מעט (ממש מעט) מאוד בשמן רגיל (למשל קנולה) מכיוון שהתערובת מכילה כבר שמן
.התערובת היבשה הומוגנית ועדינה, צבעה חום בהיר
.את מוצרי החלב ניתן להחליף בחלב שקדים
.מתיקות הפנקייקים עדינה
את התערובת היבשה מומלץ לשפוך לתוך שקית הקפאה קשיחה (עם רוכסן/רב סגר) ולאחסן בפריזר. התערובת אינה קופאת. תשמר בפריזר שבועות אחדים
להכנת פנקייקים, יש להוסיף ביצה גדולה ונוזלים = חלב/ריוויון /יוגורט או חלב שקדים שהפך להיות פופלרי, ומככב אצלנו לאחרונה יותר בבלוג
.התערובת מכילה שמן, דבר החוסך הוספת שמן טיגון רב וגם הפנקייק יחליקו מהמחבת
.הפנקייק טעים מאוד בפני עצמו, אוורירי, שמנמן ותפוח


זרו על הפנקייקים החמים אבקת סוכר, ריבה טובה, פירות יער קפואים מופשרים או /סירופ מייפל וקבלתם מעדן
.מומלץ לשקול את כל המרכיבים לקבלת נוסחא מדוייקת ומנצחת
 
 
תערובת פנקייק
: מרכיבים לתערובת יבשה
מאתיים ושלושים גרם (230) קמח מלא, מנופה
שישים (60) גרם קמח לבן, מנופה
מאה שבעים וחמישה גרם (175) שיבולת שועל מיוחדת לבישול (מקופסא) - רצוי לא שיבולת שועל שלמה
עשרים (20) גרם סוכר לבן
עשרים (20) גרם אבקת אפייה, מנופה
כפית ורבע מלח דק
כפית ורבע עד  1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה, מנופה
מאה גרם שמן רגיל
 
:מרכיבים לפנקייק
כוס תערובת פנקייק = 120 גרם
חצי כוס חלב
חצי כוס יוגורט
או כוס ריוויון במקום החלב והיוגורט - משקל כולל של הנוזלים יהיה 230-240 גרם/מ"ל
ביצה גדולה
 
:אופן ההכנה
:הכנת התערובת
.לטחון את שיבולת השועל במעבד מזון עד שהיא קצוצה דק. לא לטחון יותר מדי ולא להפוך אותה לאבקה
:לשים את כל המרכיבים היבשים בקערת מיקסר ולערבב קצרות
.את שיבולת השועל הטחונה, קמחים,חומרי התפחה מנופים, סוכר ומלח
.בזמן שהמיקסר עובד לזלף בעדינות פנימה את השמן
:התערובת המוכנה תראה כך
 
 
.העבירו את התערובת לצינצנת גדולה או לשקית הקפאה
.אחסנו במקרר או בפריזר
:הכנת הפנקייקים
בקערה בינונית לערבב כוס תערובת יבשה (120 גרם) עם ביצה גדולה וכוס נוזלים- ריוויון או חלב מעורב ביוגורט או חלב שקדים
.התערובת תהיה נוזלית, זה בסדר. שיבולת השועל שבתערובת תסמיך אותה
.הניחו לתערובת לכ - 20 דקות. אפשר על השיש
.לחמם מחבת רצוי מסוג טפלון. לשמן מעט מאוד בשמן רגיל
.למדוד רבע כוס תערובת עבור כל פנקייק ולצקת למחבת
.לטגן במחבת גדולה מספר פנקייקים יחד. להפוך להזהבה גם מהצד השני
.להגיש חם
. מכמות של כוס תערובת יבשה יתקבלו כ- 8 פנקייקים



בצילום: הפנקייק הוכן מכמות קטנה של תערובת, ככף
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Anonymous said...

נראה באמת מתכון מנצח, אבל כמה שמן ?
תודה

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License