17 November 2013

*משקה מחמם ומיוחד : Noon Chai - תה בחלב ותבלינים

נון צ'אי - תה בחלב ותבלינים

 .(נון צ'אי - תה בחלב , קצת מלוח, מעט מתוק, מתובל הרבה,  שנהוג לשתות בקשמיר ופקיסטן (נון, פירושו: מלוח
.התה מבושל עם תבלינים טובים ולאחר מכן מעורב בחלב. להגיש חם עם פיסטוקים או שקדים קצוצים

 !פתחו רמקולים, הנעימה המלווה את סרטו הצ'אי , מקפיצה ושמחה


 
הסרטון והמתכון לצידו התפרסמו ב 17.11.2013 בערוץ היו טיוב. צפיתי, הסתקרנתי, נגשתי מיד למטבח להכין. התה מחמם ובעל ארומה וריח יחודיים. השתמשתי בעלי תה יסמין מיובאים וקבלתי תה ורדרד ממש. אל תשתמשו בשקיות תה אלא בתה הנמכר בתפזורת. אציין כאן את הכמויות המדוייקות כפי שהובאו- לטעמי כדאי להפחית מכמות הסודה לשתייה. אפשר להמתיק בכפית/שתיים נוספות של סוכר. הכמות תספיק ל- 4 מנות
.נותר תה ? שמרו במקרר. למחרת הביאו לרתיחה קצרה והגישו חם


NOON CHAI
משקה נון צ'אי- תה מתובל בחלב
הכמות: 4 מנות

:מרכיבים
שלוש כוסות מים

כף עלי תה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה , או פחות

רבע כפית מלח דק
שמונה תרמילי הל, לכתוש אותם עם פטיש עץ או מערוך
מקל קינמון או מעט אבקת קינמון
כוכב אניס
שתי כוסות חלב = 480 מ"ל
כף סוכר לבן

:לקישוט
פיסטוקים או שקדים טבעיים קצוצים דק
 
:ההכנה
.בקלחת לההביא את המים לרתיחה. להנמיך את הלהבה
.להוסיף את עלי התה, סודה לשתייה, מלח והתבלינים. לבשל ברתיחה עדינה 20 דקות
.להוסיף את החלב והסוכר, להגביר את הלהבה
.להמשיך לבשל על להבה בינונית גבוה בבחישה עד נקודת הרתיחה
.להעביר דרך מסננת. למזוג לכוסות/קערות

.לקשט בפיסטוקים/שקדים ולהגיש חם
:הערה: ההמלצה היא להשתמש בתה הנקרא
wuyi oolong tea leaves


למצולמים למעלה אין קשר למתכון - צולמו הלילה בנייד
 --------

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License