11 December 2013

*ישר מהיקב: סופלה בטטה אישי

..בטטה : שמנת מתוקה : יום כתום רגע לפני בא הסופה..היא כבר כאן
 
יקב קנדל ג'קסון ידע כנראה למי לשלוח את המתכון הזה, לאשה אחת שאוהבת לשחק גם במטבח. בצמוד לרשימת מרכיבים באורך בינוני וסביר, צורפו גם שתי המלצות שתייה ליינות היקב כמובן. את היינות שלהם טרם טעמתי אך את סופלה הבטטה המענג, הכנתי וגם טעמתי וזה קרה השבוע
 
 
 המתכון של היקב מתאים בכמותו כמעט לגדוד, חלקתי אותו לחצי
ההמלצה היתה על הכנת מאפה גדול בכלי אחד של סופלה. החלטתי לאפות ולהגיש את הסופלה בכלים אישיים. קבלתי 7 מאפים שנאפו ברמקינים יפים להגשה בתכולה של 150 מ"ל כל אחד
 
 
החבר'ה שם המליצו על תוספת של עלי מרווה. אני זייפתי הפעם ושמתי עלי טימין. את הפלפל הלבן החלפתי בפלפל שחור גרוס. שמתי פחות מלח
:הכנת הסופלה האישי באמת קלה להכנה

:אופים בטטות שלמות בתנור עד שהן מתרככות. קולפים ומועכים למחית אפשר גם במזלג
 
מזהיבים בצל בחמאה. מוסיפים לו מעט קמח ומבשלים 2 דקות. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לקרם. כעת ניתן לתבל במרווה או עלי טימין
:מערבבים את הקרם עם חלמונים ומחית הבטטה. כך זה נראה
 
 
:כעת מוסיפים קצף לא 'חזק' במיוחד של החלבונים
 
 
מערבבים בעדינות את הקצף, בהדרגה לתערובת הבטטה שבקערה. מחלקים את התערובת שווה ל- 7 רמקינים בתכולה של 150 מ"ל כל אחד. אפשר כמובן לחלק לרמקינים קטנים יותר או לאפות בכלי אחד גדול יותר, זמן האפייה ישתנה במעט


מפזרים מעל כל סופלה מעט פרמזן מגורר, או גבינת מוצרלה ולתנור. הנה הם 7 חברי הנבחרת רגע לפני


:עברו 30 דקות, הריח הטוב מהתנור קורא לי. בדקתי, עוד דקות אחדות וזה מוכן


מאפה - סופלה בטטה ושמנת : מנה אישית
הכמות: 7 יחידות
:מרכיבים
קילו בטטות שטופות ומיובשות
כף וחצי שמן זית
מלח אטלנטי או מלח רגיל
כף חמאה
רבע כוס בצל קצוץ דק/בצל קטן
שישה עלי מרווה - לא חובה, אפשר חופן עלי טימין טרי במקום
שתי כפות קמח לבן רגיל
חצי כוס שמנת מתוקה = 125 מ"ל= חצי מיכל רגיל
שלוש ביצים (או 2.5 ביצים גדולות) בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלמונים וחלבונים
מעט פלפל לבן או שחור
כפות ספורות של גבינת פרמזן מגוררת
-
כלי אפייה: 7 רמקינים בתכולה של 150 מ"ל כל אחד, לשמן כל אחד בחמאה או שמן
תבנית גדולה ושטוחה

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.להניח את הבטטות על נייר אפייה בתבנית שטוחה
.לשמן את הבטטות במעט שמן זית מכל צידהן. לפזר מעט מלח אטלנטי או מלח גס על הבטטות
לאפות את הבטטות בתנור 50-60 דקות או עד שהן רכות, לבדוק בעזרת מזלג. להוציא מהתנור. לצנן מעט על השיש
.לקלוף את הבטטות. למעוך למחית חלקה

.במחבת להמיס את החמאה. להוסיף את הבצל הקצוץ. לבשל דקות אחדות בבחישה להזהבה
.במידה ואתם משתמשים בעלי מרווה, לטגן אותם דקה לפני הבצל ולהשאירם בצד
.להוסיף למחבת את הקמח. לבשל 2 דקות על להבה נמוכה
להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב דקה לקרם חלק. להסיר מהאש (כעת להוסיף את עלי המרווה או מספר עלי טימין). לצנן מעט את הקרם על השיש

.בקערה בינונית בעזרת כף או מטרף ידני לטרוף את החלמונים
.להוסיף לקערה את הקרם שבמחבת
.להוסיף לקערה את מחית הבטטה
.לתבל במלח ופלפל לבן או שחור לטעם
.להוסיף ולערבב מעט פרמזן מגורר

.בקערת מיקסר להקציף את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה מדי
.להעביר שליש מכמות הקצף לקערה עם תערובת הבטטות, לקפל בעדינות
.לקפל פנימה את יתרת כמות הקצף
:אפייה
.לחלק את התערובת שווה בין הרמקינים המשומנים, כ 3.5 כפות לכל יחידה
.לפזר מעל מעט מגבינת הפרמזן המגוררת
.להניח את כל הרמקינים על תבנית שטוחה. לאפות להזהבה משך כ 40 דקות
.להגיש חם
הערה 12.12.2013: במידה ונשארו מאפים ,שמרו במקרר- הניחו את הרמקינים על מגש וכסו בשקית או הניחו בקופסא למחרת, חממו אותם כשהם מונחים על רשת התנור, בחום בינוני למשך כ-10 דקות= בטוסטר אובן או בתנור, כמו יצאו כעת מהתנור

.דף הפייסבוק של היקב
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License