11/01/2014

*חדשות מזון 10.1.2014 - התשוקה לפרעצל ועל מוזיאון מתוק במיוחד

פרעצל נוסח בוואריה
.לאנדריאה סלונקר יש תשוקה לפרעצלים נוסח בוואריה
בביקורה בגרמניה, נתקלה בגבר שארוחת הבוקר שלו כללה פרעצל שחום ושמנמן, בירה מקומית ונקניקייה דשנה
 !סקרנות, טעם ועניין הובילו אותה לכתוב ספר שלם העוסק באפיית פרעצלים
אנדריאה מלמדת כיצד לגלגל את בצק הפרעצל כשחלקו האמצעי רחב יותר ונותן ללחמניה את צורתה המסורתית וגם כיצד ניתן לבשל את הפרעצלים בתמיסת מי סודה (אבקת סודה לשתייה מומסת במים) במקום בתמיסה הבווארית המסורתית הקשה יותר לשימוש ביתי
.ובכלל, אנדריאה ממליצה לאכול את הפרעצל חם מהתנור לצד חמאה קרה
!אנדריאה, תעשי לי פרעצל עם מלח גס

פרעצלים רכים- המתכון
: מרכיבים לבצק
רבע כוס אבקת סודה לשתייה
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים= 7 גרם
חצי כוס מים חמים
כף סוכר חום כהה
שלוש ורבע כוסות קמח מיוחד ללחם
חצי כוס בירה קרה מסוג פילסנר
שלושים גרם קוביות חמאה בטמפרטורת החדר
שתי כפיות מלח
חלמון מעורב עם כף מים
:לציפוי
-סוג אחד או תערובת
מלח גס,פרג שלם, זרעוני קימל, זרעוני דלעת, זרעוני שומר, זרעוני חמניה

אומני המזון קטלין לוין והנרי הרגרייבס יצרו מודלים ריאליסטים של מוזיאונים וגלריות לאומנות מרחבי העולם כשעיקר חומרי הגלם היו עוגיות ג'ינג'רברד וממתקים
[היצירות המתוקות צולמו רובן בשחור לבן. עשייתם המאתגרת משלבת אומנות עם ממלכת הממתקים.צילומים נוספים [לינק
:דוגמא


The Louvre, Paris, I.M.Pei. Gingerbread, hard candy, licorice
:אודות היוצרים
:קטלין לוין
:הנרי הרגרייבס

No comments:

assets Creative Commons License