15/02/2014

*להכין בבית תחליפי חלב : חלב שקדים, שיבולת שועל ואורז

תחליפי חלב
אתר סלאו פוד מציע השבוע להכין בבית תחליפי חלב מהצומח: חלב שיבולת שועל, חלב שקדים וחלב אורז
הרעיון יתאים לרגישים ללקטוז וגם לכל אחד- לגיוון טעם התה, הקפה או לשתיית החלב כפי שהוא או עם תוספי טעם והמתקה טבעיים
 
: כך תכינו
חלב שיבולת שועל
.בצינצנת מערבבים 10 כפות שיבולת שועל בליטר מים
.לאחסן במקרר למשך הלילה
.למחרת לערבל היטב בבלנדר. לסנן דרך בד גבינה או חיתול בד
חלב שקדים
לשים כוס שקדים בקערה (שקדים לא מולבנים, עם קליפתם החומה ולא מומלחים) לכסות במים להשרות ללילה
.למחרת , לסנן ולשטוף במי ברז
.לערבל היטב בבלנדר עם ליטר מים
.לסנן דרך בד גבינה או חיתול בד

חלב אורז
.במחבת יבשה לערבב כוס אורז (חום או לבן) עד שהאורז מקבל מעט צבע
.לשים את האורז בצינצנת או בקערה. לכסות בליטר מים
.להשרות ללילה
.למחרת, לשים את האורז ומי ההשרייה בבלנדר ולערבל היטב
.לסנן דרך בד גבינה או חיתול בד

.את שלושת סוגי החלב הצמחי ניתן להמתיק בדבש או לתבל בוניל או תמרים מגולענים
.חלב השקדים, שיבולת השועל והאורז יישמרו במקרר 3-4 ימים. לנער לפני השימוש
--
הערה: ניסיתי בבית את חלב השקדים. במידה ואתם בספק לגבי השימוש בתחליפי החלב למבוגר/ילד- מומלץ להתייעץ עם תזונאי מוסמך

:המלצה על אתר[קישור] של צלמת(גם מזון)מקצועית מסן פרנסיסקו
Sonya Yu
Professional Food Pornographer
:סוניה מצלמת גם אוכל (שהוכן על ידי שפים), צילומי יופי ואופנה, בעלי חיים, אנשים.הצילומים נהדרים 

http://sonyayu.tumblr.com/ מקור
 

1 comment:

Anonymous said...

האם זה מתאים גם לילדים (גיל שנתיים)?

תודה

assets Creative Commons License