05/03/2014

*~~~~עוגיות וניל וחלב מרוכז מ 6 מרכיבים בלבד~~~

היום בפינת המתכון הקצר יש לנו מתכון לעוגיות קלות להכנה המורכבות מ- 6 מרכיבים. את בצק העוגיות מערבבים בקערה אחת ידנית, אפשר גם במיקסר. מכדררים את הבצק הרך לכדורים ומיד אופים. רשמו מתכון מוצלח, מומלץ להכפיל כמויות למשלוח המנות הקרוב
את יתרת החלב המרוכז מומלץ להעביר לצינצנת ולשמור במקרר. ביומיים הקרובים או לפני כן, יפורסם מתכון של פרוסות קרמל ומרשמלו ביתי העושות שימוש ביתרת החלב המרוכז
חלב מרוכז- מומלץ לרכוש את פחית החלב מתוצרת אירופאית 


עוגיות וניל וחלב מרוכז
הכמות:כ- 45 עוגיות
:מרכיבים
מאתיים גרם חמאה רכה
מאה גרם סוכר לבן
מאתיים גרם חלב מרוכז = חצי פחית (או שפופרת אחת) את מחצית הפחית הנותרת העבירו לצינצנת ושמרו במקרר למתכון נוסף
מעט משחת וניל או כפית תמצית וניל איכותית
שלוש מאות ועשרים גרם קמח לבן ,מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה, מנופה
--
שתי תבניות אפייה גדולות מרופדות בנייר אפייה או לאפות בשני סבבים באותה התבנית

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.בקערה להקרים את החמאה הרכה והסוכר. אפשר לערבב במיקסר או עם ידנית עם מזלג
.להוסיף לקערה את תמצית או משחת הוניל והחלב המרוכז, לערבב היטב
.להוסיף בהדרגה את הקמח ואת אבקת האפייה . לאחד עם כף ואחר כך מעט עם הידיים לבצק אחיד
.בעזרת כפית מטבח ליטול כמות בצק, לכדרר לכדור. לגלגל את כל הבצק ל- 45 כדורים
.להניח את כדורי הבצק ,באופן מרווח מעט בשתי תבניות האפייה על נייר האפייה
.בעזרת מזלג לשטח מעט כל כדור
לאפות כל תבנית 15-20 דקות. העוגיות יהיו זהובות וטיפה רכות בעודן חמות. לאחר צינון הן מתקשות מעט
.לצנן את העוגיות על רשת. לאחסן בכלי אטום
--
.אפשר לתבל את העוגיות בתמצית אחרת במקום טעם ההוניל ולחזק את המתיקות בקורט מלח דק



:ידיעה שהתקבלה, תודה לאיריס זילברמן
ביום שני 10/3/14 בבוקר (10:30) יגיע ישראל אהרוני להרצות בפני הסטודנטים והקהל הרחב במסגרת כנס

"מכוער: היפה החדש"

האירוע יתקיים במכון הטכנולוגי בחולון, בניין 6
ישראל אהרוני ירצה בנושא "האסתטיקה של הטעם-נא ומבושל"
המושג "נא ומבושל" נלקח בהשאלה מהאנתרופולוג הצרפתי קלוד לוי שטראוס, המתאר את המעבר מאוכל נא לאוכל מבושל, כמעבר מן הטבע לתרבות, כשלב מכונן לקראת ציביליזציה

בעשורים האחרונים התערער מעמדם של הנא והמבושל כמושגים בינאריים הבאים להנגיד את הפראי מול המתורבת. הנא החדש הוא נא מאתגר ומתוחכם.

הנא החדש הוא הרפתקה למיטיבי לכת ובעיקר הופך על פיו את התפיסות המקובלות בנושא ומחייב התבוננות ותובנות חדשות.

הכנס המרתק ומרחיב האופקים פתוח לקהל הרחב , המוזמן ללא עלות.
להרשמה, כנסו לדף הפייסבוק:
https://www.facebook.com/events/706516569391682/

לחצו על התמונה להגדלה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

assets Creative Commons License