02 May 2014

*קרם לימון וקצפת - קינוח בכוס, קטנה

קרם לימון וקצפת
הכמות : 10-11 יחידות קטנות
:מרכיבים
שלושה חלמונים מביצים גדולות
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתיים וחצי כפות קורנפלור, מנופה
זסט או גרידה מלימון
קורט מלח רגיל או מלח גס
כוס ושלושת רבעי חלב= 420 מ"ל
חצי כוס פחות כף, מיץ לימון סחוט טרי

:לציפוי
מיכל שמנת מתוקה 38% שומן = 250 מ"ל
כף סוכר להמתקה
-
כוסיות קטנות

:אופן ההכנה

.בסיר (עדיין לא על הלהבה) מערבבים היטב את החלמונים והסוכר
.מוסיפים את הקורנפלור, גרידת הלימון, קורט מלח ורבע כוס מכמות החלב
.לטרוף הכל לקבלת תערובת חלקה
.בהדרגה להוסיף ולערבב את יתרת החלב
.לבשל על להבה בינונית מתונה . להביא לרתיחה ולבשל כדקה. לקראת סוף הבישול הקרם יתעבה
.להסיר את הקרם מהלהבה. לצקת פנימה בהדרגה את מיץ הלימון
לצקת את הקרם דרך מסננת דקה מעל קערה בינונית. במסננת תישאר גרידת הלימון ויתקבל קרם עדין וחלק
.בעזרת כף , לחלק את קרם הלימון לכלי ההגשה האישיים. לצנן במקרר כשעה
.להקציף את השמנת המתוקה עם כף הסוכר לקצפת יציבה. לזלף או לקשט כל כוסית קרם לימון
.ניתן לקשט מעל הקצפת בזסטים של לימון
.לשמור בקירור עד כשבוע


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

1 comment:

effyba said...

תודה חנית,
כל כך אוהבלת קינוח לימוני

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License