29/11/2014

* עוגת תפוזים וקמח תירס - עוגה נטולת גלוטן

תפוזים - פולנטה - נטול גלוטן

.עוגת תפוזים טעימה, קלה להכנה ועשירה בסירופ מתקתק. העוגה מכילה קמח תירס ותתאים גם ולא רק למי שחייב לאכול מזון נטול גלוטן
.כל שנחוץ זה קערה אחת וקלחת קטנה לבישול סירופ התפוזים
.אני משתמשת בקמח תירס מיבוא איטלקי. הקמח נמכר בכל מרכול במארזי קילו (אריזת ואקום) ומשמש למגוון רחב של שימושים
מחירו כ- 14.5 ש"ח למארז בממוצע, עם תאריך תפוגה רחוק . לאחר הפתיחה מומלץ לשמור את הקמח בקירור
 
 
עוגת תפוזים וקמח תירס
כמות: עוגת כיכר בינונית
:מרכיבים לעוגה
גרידה/זסטים מ 2 תפוזים בעלי קליפה כתומה ויפה, רצוי ללא ריסוס
חמישים גרם חמאה רכה
מאה ועשרים גרם סוכר לבן
מאתיים וחמישים (250) גרם קמח תירס, רצוי קמח תירס מיבוא איטלקי
כפית וחצי אבקת אפיה, מנופה
שתי ביצים גדולות, טרופות מעט
ארבע כפות חלב
שתי כפות יוגורט לבן (יוגורט בלקני או אחר ללא תוספים/ בעוגה שלי יש יוגורט עיזים) או 2 כפות שמנת חמוצה
 
:מרכיבים לסירופ
מיץ משני התפוזים
מאה וחמישים מ"ל מים
שישים גרם סוכר
--
תבנית כיכר קטנה, במידות 22 ס"מ על 10 ס"מ לערך, מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה בינונית לערבב את החמאה הרכה וגרידת התפוזים. לשמור מעט גרידה בשביל סירופ התפוזים
.להוסיף לקערה את הסוכר, קמח התירס, אבקת האפיה המנופה, ביצים, חלב והיוגרט. לערבב הכול לתערובת סמיכה
.לצקת את תערובת העוגה לתבנית וליישר
.לאפות את העוגה 35-45 דקות עד שהיא זהובה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש

:בזמן שהעוגה נאפת נכין את סירופ התפוזים
.לצקת את המיץ משני התפוזים לקלחת. להוסיף את המים והסוכר ומעט מגרידת התפוז ששמרנו
.לערבב ולבשל עד לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל 10 דקות נוספות
.להסיר את הסירופ מהאש, להניח בצד. הכמות שתתקבל בתום הבישול= 200 מ"ל סירופ

להשאיר את העוגה האפויה בתבנית. לחורר את העוגה בעזרת מזלג במספר מקומות. לצקת על העוגה מחצית מכמות הסירופ, להניח למספר דקות
[לצקת על העוגה את יתרת הסירופ. [במידה והעוגה ספגה ורוותה מספיק סירופ, השאירו מעט סירופ בצד
.כשהעוגה צוננת (על השיש , לא במקרר) יש להוציא בעדינות מהתבנית, לפרוס פרוסות עבות ולהגיש


משהו יפה:
גלריית saatchi מפרסמת בקטגוריית The Hunger Games צילומים וציורים [קישור] של אומנים שונים, כולם עוסקים באוכל, מרהיב

:דוגמא

מקור

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License