04 February 2015

*ריבת תפוזים: נוסחא מנצחת

תפוזים 100%
השבוע, בסבב קניות טעים, הם קרצו לי מהמדף - כתומים במיוחד, יפים אחד אחד, כולם יחד ברשת אדומה ובמחיר מצויין. קרצתי חזרה ושמתי את סלסילת התפוזים בעגלה. בבית, התברר שיש לי מעל 3 קילו תפוזים מתוקים ללא גלעינים. חיש קל העמדתי סיר עם ריבה על האש
 
 
.ריבת התפוזים מכילה 100% תפוזים- התוך והקליפה +סוכר. יחס הסוכר אינו גבוה, לכן הריבה בעלת מתיקות מתונה ותישמר בקירור
.קל להכין את הריבה , ההכנה מעניינת וניתן להמיר את הנוסחא גם לכמות גדולה יותר של ריבה
ריבת תפוזים
:מרכיבים
קילו תפוזים = 5 תפוזים כתומים בגודל בינוני
חמש מאות(500) מ"ל נוזל בישול התפוזים - ראו הסבר באופן ההכנה
שש מאות (600) גרם סוכר לבן או 500 גרם סוכר לבן + 100 גרם סוכר דמררה זהוב
-
סיר בינוני - 4 ליטר בעל תחתית עבה
 
:אופן ההכנה
לסדר את התפוזים על תחתית הסיר, לצקת מים לכיסוי. להביא לרתיחה על להבה בינונית גבוה. להנמיך את הלהבה לבינונית נמוכה ולבשל שעה ללא מכסה. לשפוך את מי הבישול
.למלא בסיר מי ברז טריים לכיסוי התפוזים ולהביא לרתיחה. לבשל ללא מכסה 45-60 דקות עד שהתפוזים רכים- לבדוק עם מזלג
.בזמן הבישול מי הבישול מתאדים חלקית. בסיום הבישול יגיעו עד כמחצית גובה התפוזים. ניתן בזהירות להפוך את התפוזים בזמן הבישול
לכבות את הלהבה. להוציא את התפוזים מהסיר ולהניח לצינון על רשת. את מי הבישול לשמור בכלי זכוכית. נוזלי הבישול יהיו צלולים ובצבע כתום
התפוזים יתקררו מהר יותר במידה ותניחו אותם על קרש חיתוך ותחצו אותם לרוחב. הניחו את החצאים כשחלקם החתוך כלפי מעלה על רשת
בעזרת כף לרוקן את תוכן התפוזים על קרש חיתוך, לקצוץ גס ולהרחיק גלעינים. תוכן התפוזים המבושל ישקול כ 400 גרם. לשים בסיר הבישול הריק בו בשלנו את התפוזים
.את קליפות התפוזים לחתוך לרצועות דקיקות ולשמור בינתיים בצד
 הוסיפו לסיר גם 600 גרם סוכר לבן ו-500 מ"ל מנוזלי הבישול. במידה ונשארו פחות מ 500 מ"ל נוזלי בישול (ישארו לכם מעל 400 מ"ל) השלימו במי ברז
.לבשל על להבה בינונית נמוכה בבחישה עד שהסוכר נמס
.להוסיף לסיר את קליפות התפוזים. להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה
.לבשל על להבה בינונית גבוהה 10 דקות. לבחוש את הריבה מדי פעם
.להמשיך לבשל את הריבה עד שהיא מוכנה ומסמיכה מעט. בסיר שלי זמן הבישול הנוסף היה כ- 40 דקות
.לצנן מעט את סיר הריבה על השיש. להעביר לצינצנות נקיות ופושרות
.לאחסן את הריבה במקרר. הריבה מסמכיה מעט לאחר לילה במקרר
.הכמות: 2 צינצנות ריבה
 
  
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License