05/03/2015

*סלט חצילים מרוקאי בגירסא אישית

חצילים - עגבניה - שום- כמון
שלחתי לה את תמונת החצילים הקלויים בוואטסאפ. היא השיבה מיד ובקצרה שהיא אוהבת חצילים בכל צורה והאם אני עושה משלוחים. גם אני אוהבת מאוד חצילים ובעצם הכול נשאר במשפחה... השבוע, גיליתי טעמים חדשים בחצילים שלי וזה היה כייף גדול
 
 
סלט החצילים הזה מתבשל לאט, לאט. בתחילה קולים את החצילים השלמים על להבת הגז, גם כאן אין למהר. מסירים את בשרם הרך והטעים, קוצצים ומבשלים בסיר עם עגבניה, שום ושמן זית לקבלת סלט/ממרח מעודן
הסלט
 משביח לאחר מספר שעות במקרר. ואני ? יכולה להתייחד איתו, עם מזלג או כפית בלבד
 
 
סלט חצילים מרוקאי
 
:מרכיבים
קילו חצילים קלי משקל, לערך 3 חצילים לא גדולים במיוחד
חמש כפות שמן זית
שלושה שיני שום קלופות, קצוצות גס
רבע כפית אבקת כמון, או יותר לטעם
עגבניה גדולה, להסיר את הקליפה (לחרוץ, להניח בקערית עם מים רותחים ל 2-3 דקות ולקלוף בעדינות) ולקצוץ
כפית פפריקה מעושנת או פפריקה אדומה מתוקה
כף וחצי מיץ לימון סחוט טרי
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
-
 
לקישוט - חופן קטן עלי פטרוזיליה קצוצה- לא חובה
 
:אופן ההכנה
:קליית החצילים
לקלות את החצילים על אש גלויה עד שבשרם רך וקליפתם חרוכה. זמן הקלייה ישתנה בהתאם לעוצמת הלהבות שברשותכם, אך יעמוד על 30 דקות לערך. יש להפוך את החצילים לפחות פעם אחת בזמן הקלייה ולקלות היטב גם על צידם השני
להעביר את החצילים לרשת או קרש חיתוך (במידה ומשתמשים בקרש עץ- מומלץ לא קרש חדש, החצילים נוטים להשחיר קרשי עץ), להניח לחצילים להתקרר מעט
:בישול הסלט
.לחמם את השמן בסיר (או מחבת) בינוני/ת. להוסיף את השום, בבחישה להזהיב קלות
כשהחצילים פושרים, להסיר מהם את הקליפות, את בשר החצילים לקצוץ גס, אפשר להשאירו על קרש החיתוך
להוסיף לסיר עם השום, את החצילים, הכמון, עגבניה קצוצה, פפריקה ומיץ הלימון. לבחוש מעט, לתבל במלח ופלפל שחור גרוס טרי
.להנמיך את הלהבה, לבשל באיטיות 20-25 דקות, לבחוש כל 4-5 דקות
.סלט החצילים מוכן כשאין כמעט מים בחצילים. להעביר למיכל/ים ולאחר צינון קל לשמור במקרר
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License