18 July 2016

דברים יפים - 18.7.2016

 אינסטגרם, מסתבר שיש גם 'אוכל' לא אכיל


 המעצבת הגרפית כרסטינה לכנר מעצבת [קישור לאינסטגרם] באופן מקסים ביותר פריטים הנראים כמו מנות אוכל אך כולם בלתי אכילים בעליל. הפריטים הצבעוניים עשויים 100% בד או פלסטיק או ברזל, בעצם כל מה שמסתובב בבית (גם פקקים) וטרם השלכתם לפח:הסדרה שלה נקראת בשם
food not food
כרסטינה המעידה על עצמה שאיננה מבשלת ביוםיום, כן מוקסמת מפוד ארט מעוצב. במבט ראשון הפריטים המעוצבים שלה נראים כמזון אמיתי - ספוג רחצה מדמה בירה לצד פקקי בקבוקי שתייה המזכירים לרגע עוגיות מקרונס צבעוניות
אינסטגרם
אוכל וטיפוגרפיה - Food Art Typography


!הגרלה חדשה בבלוג
.מגזין גוד פוד של חודש יולי 2016 יוגרל בין קוראי הבלוג
:כללי ההגרלה
.כל קורא יכול להשתתף בהגרלה
.ההגרלה נפתחת היום ותיסגר בתאריך 25.7.2016 בחצות
.להשתתפות בהגרלה שלחו לנו במייל צילום וקישור לשני מתכונים שהכנתם מהבלוג שלנו ואותם אתם אוהבים במיוחד
.ענו גם על השאלה - האם יש לכם מתכון אבוד או שאתם מחפשים ולא מוצאים משהו משפחתי או זכרון מתוק/מלוח
.המגזין יישלח לכתובת שתמסרו לי במייל דרך דואר ישראל
?נכון שאתם רוצים את המגזין
הציצו במתכוני הקיץ הנפלאים שבחוברת


סלט קישואים
חזקו את התיבול לטעמכם האישי. הסלט ישמר במקרר כשלושה ימים
:מרכיבים
קילו קישואים או זוקיני- לרחוץ, להשאיר את הקליפה
פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
עגבניה גדולה, להסיר קליפה, להרחיק נוזלים ולחתוך לקוביות
שני בצלים ירוקים פרוסים דק- החלק הלבן והירוק
שתי כפות (או יותר) עלי פטרוזיליה קצוצים
:לרוטב
רבע כוס שמן זית או שמן אחר
כף או יותר מיץ לימון או חומץ בן יין
כפית מלח או לפי הטעם
שתי שיני שום קצוצות דק או יותר לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי לטעם
:אופן ההכנה
להוסיף את הקישואים השלמים (והלא מקולפים) לסיר עם מים רותחים לכיסוי, להנמיך מעט את הלהבה (לרתיחה עדינה), לכסות את הסיר ולבשל כ- 10-12 דקות לריכוך, לא לבשל יותר מדי
.להעביר את הקישואים למסננת, לצנן לפושר
.לחתוך את הקישואים לקוביות קטנות, לשים במסננת להגרת הנוזלים
.להעביר את הקישואים המסוננים לקערה, להוסיף את כל יתר המרכיבים מלבד הרוטב
.בקערית נפרדת לטרוף במזלג את מרכיבי הרוטב. להוסיפם לקערת הירקות, לערבב
.להגיש מיד או לצנן היטב במקרר

בצילום- קוביות הקישואים המבושלות לפני הוספת יתר המרכיבים/הרוטב
סלט חצילים בטעם פטריות
בחרו חצילים קלי משקל ורצוי נטולי גלעינים
הגישו מעל אורז, בכריך, כסלט קר
הסלט יישמר במקרר כ- 4 ימים
:מרכיבים
שני בצלים ירוקים פרוסים דק- החלק הלבן והירוק
שתי שיני שום גדולות, כתושות או קצוצות דק
שלוש כפות שמן
חציל במשקל 450-500 גרם, קלוף וחתוך לרצועות של 7 ס"מ
חצי כוס ציר עוף או מים
שתי כפות רוטב סויה
 
:אופן ההכנה
.במחבת גדולה לחמם את השמן.להוסיף את הבצל הירוק והשום ולטגן כדקה
.להוסיף למחבת את החציל (בשכבה אחת), לבשל על להבה גבוהה, להפוך פעם ולטגן עד שמשחים משני הצדדים כ- 4 דקות
.לצקת למחבת את חצי כוס הנוזלים. לבשל ללא מכסה כ- 5 דקות או עד לריכוך החציל
.להוסיף למחבת את רוטב הסוייה
.להגיש חם או קר

פטריות מפתיעות
לא בטוח שיידעתם שלפטריות יש שימוש גם בבנייה וריפוי מחלות. מהנדסים, חוקרים ומעצבים בודקים את השימוש בפטריות כחומרים אנטיביוטיים, כלבני בנייה, מסנני מים, כמרחיקים חומרים רעילים ולשימושים נוספים 



פאי - מתוק או מריר
 רשת המאפיות פאול מייצרת עוגות פאי המצופות בתרשימים המדגישים את אי השיוויון המגדרי הקיים במדינה. ציפוי הפאי (האכיל) מציג בפשטות נתונים סטטיסטיים שאינם ידועים למרבית האזרחים. העוגות מציגות פערי שכר, מצגות שווא ועוד. בעלי הרשת התחייבו לתרום אחוזים בודדים מהכנסות המכירות לקרן שתכשיר נשים כפריות בלימוד מקצועות מודרניים
 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License