24/03/2015

**לחם שיפון (עם קימל או בלי) בנוסח ניו יורק: נוסחא מנצחת ועוד

לחם שיפון בנוסח ניו יורק
כיכר לחם ענקית בגודל ובטעם. הלחם מורכב מקמח שיפון מלא (מחנות טבע) וגם קמח מיוחד ללחם. חובבי הקימל יכולים להגדיל את כמות הזרעונים. הלחם קל להכנה, נפרס בקלות, עובר הקפאה מצויין ומומלץ בחום
[זרעוני קימל טריים וטעימים מצאתי במארז קטן בסניף מקומי של תבליני בית לחם הגלילית]

לחם שיפון נוסח ניו יורק
הכמות: כיכר אחת גדולה
:מרכיבים
:מרכיבים לראש העיסה
כוס מים חמים
כף דבש נוזלי או חצי כף דבש סמיך
חמש כפיות שמרים יבשים
כוס קמח שיפון מלא, מנופה
:מרכיבים לבצק
שלושת רבעי כוס מי ברז + 2 כפות מי ברז קרים
חצי כוס קמח שיפון מלא, מנופה
שלוש כפות שמן רגיל - שמן קנולה למשל
שתי כפות סוכר לבן
שתי כפיות מלח דק
שלוש וחצי כוסות קמח מיוחד ללחם, מנופה
כפית זרעוני קימל שלמים לבצק - או יותר לפי הטעם
--
מעט קמח נוסף לזרייה + מעט זרעוני קימל לקישוט הכיכר
-
תבנית גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה

20/03/2015

* ככה מכינים פיצה אמיתית (כולל טיפים) בפיצריה הטובה בעולם-רומא



chef Gabriele Bonci

.סרטון וידאו חדש (19.3.2015) בן חמש דקות :  חושף סודות מאחורי הקלעים של הפיצרייה הטובה בעולם
.הפיצה שאינה עגולה עשירה במרכיבים בלתי שגרתיים המקנים לה טעם ייחודי
:השף מגלה סודות אחדים ליצירת פיצה מושלמת
עבודה רצינית ומקצועית
הבצק פשוט ועשוי על בסיס קמח אורגני
הבצק 'נח' 72 שעות סה"כ: 48 שעות לפני העיצוב + 24 שעות אחרי
הבצק רך ובעל 90% מים
מרכיבי בצק נוספים: מלח, שמן זית כתית טהור, שמרי בירה או שמרים טבעיים
הקמח הנהדר וזמן התפיחה הארוך יוצרים פיצה מושלמת
.הפיצה מונחת בתבניות שטוחות וגדולות (לא עגולות)
את הפיצה מצפים באורגנו, פפריקה מעושנת, גרידת תפוז יבשה(המיובשת במקום) ושום
וגם - נקניק פרוס, חתיכות ברוקולי וגבינת מוצרלה
אפייה, אומר השף גבריאל, היא כמו נהיגה, יכולים להיות לך המרכיבים הטובים ביותר אך הבצק הוא המנוע
הבצק נאפה בתנור בחום 300 מעלות

Pizzarium is tiny and unassuming, and located far from the city center, in Rome’s Quartiere Trionfale. 

* פרח שוקולד


פרטים נוספים על המתכון - כאן

19/03/2015

**פנקייק בננה - מנה מפנקת במיוחד

פנקייק בננה (ללא ביצים)
פנקייקים טעימים ונהדרים המוכנים חיש קל . הפנקייקים מכילים בתוכם הפתעה בדמות מחית בננה, קמח מלא וסירופ מייפל. הפנקייקים תפוחים, מתקתקים במידה ויתאימו לכל תוספת מתוקה
טיפ: טגנו קלות מספר פרוסות בננה וקשטו בהן את הפנקייקים.
פנקייק בננה
 
זמן הכנה : להכין את התערובת 50-60 דקות מראש/לפני האוכל. זמן טיגון כולל: כ- 20 דקות.
הכמות: 10 פנקייקים
מרכיבים:
2 בננות בשלות בגודל בינוני, לקלוף ולמעוך למחית
1 כוס קמח מלא (150 גרם) , מנופה
2 כפיות אבקת אפיה, מנופה
1 כוס חלב (250 מ"ל)
1 כף סירופ מייפל
לטיגון: מעט שמן רגיל – שמן קנולה או שמן תירס
אופציונלי:  להוסיף לבלילת הפנקייק מעט קינמון
להגשה: פרוסות בננה , פירות יער, סירופ מייפל, דבש
כלים: מחבת (רצוי מסוג טפלון)

18/03/2015

**תרכיז (סירופ) תות שדה - Strawberry Sharbat

מתכון היום הוא קל הכנה ונהדר- תרכיז (סירופ) פרי טבעי. התרכיז האדמדם מורכב מתותי שדה וסוכר ויכול בקלות להחליף תרכיז פירות מוכן (מתועש). קחו כמות סירופ (צונן), דללו במים קרים או מי סודה והרי לכם משקה טעים ומרווה. אפשר להגיש עם קוביות קרח
.הסירופ הנקרא 'שרבט' פופולרי במדינות הים התיכון. לעיתים מחליפים דובדבנים חמוצים את תותי השדה
Sharbat / Sherbet

ככה מכינים סירופ תותים
:בוחרים תותי שדה יפים

שוטפים היטב את התותים, מסירים קצוות וחותכים גס

13/03/2015

*עוגיות לימון - למון ג'אמבלס

:לימון - מוסיף המון
כייף לקבל בכל חורף מחדש, משלוחים של לימונים יפים ישר מהעץ. השנה, יש לאח שלי שמטפח אותם בחצר ביתו, לימונים ענקיים ממש
קליפת הלימון הצהובה והמושלמת מהלימונים שלו נשמרת אצלי תמיד למאפים טעימים (גם לכבישת לימונים במלח), כמו עוגיות הלימון החדשות
האמריקאים מכנים את העוגיות הללו 'למון ג'אמבל', בזכות צורתן הטבעתית. כמובן שניתן ליצור עוגיות בכל צורה אחרת. את העוגיות מכינים בקערת מיקסר בדקות ספורות בלבד.כשהבצק מוכן, אפשר מיד לעצב ולאפות. מגלגלים 50 כדורים קטנים, ומכל כדור יוצרים חבל קטן. העוגיות המעוצבות אחת אחת ביד מזכירות משהו במרקמן סהרוני אגוזים. העוגיות עדינות (מעט שבירות), פריכות אך לא קשות מדי ומתיקותם מתונה
.אבקת הסוכר הבזוקה על העוגיות החמימות מוסיפה להן חן רב
 

עוגיות לימון - למון ג'אמבלס
הכמות: 50 עוגיות
:מרכיבים
מאה גרם חמאה רכה
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
גרידה או זסט מלימון בינוני
ביצה גדולה טרופה
ארבע כפות מיץ לימון סחוט טרי
שתיים וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
כף חלב
--
כפיות ספורות אבקת סוכר(מנופה) לבזיקה על העוגיות האפויות
-
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה

12/03/2015

*פאדג' שוקולד מחמישה מרכיבים

פאדג'. פאדג'ים 
אז מה אתם אומרים, היש לנו ארץ זבת חלב (חלב מרוכז), שוקולד (מריר או חלבי), חמאה, וניל וגרנד מרנייה


ממתק הפאדג' הקל להכנה הזה מוכיח שיש או שעוד פחות משבוע תהיה לנו מדינה עם שינוי..אז קודם כל שיהיה מתוק וטוב בבית פנימה. עם - 5 מרכיבים בלבד, בישול קצר, שהייה במקרר וחיתוך מוקפד, תקבלו הרבה פאדג'ים אישיים ונמסים בפה 

 
? אז מה צריך
שוקולד - השתמשו בשוקולד 40-70% מוצקי קקאו. כן, נחוצים לנו 400 גרם שוקולד (ל-32 פאדג'ים אישיים). את השוקולד בטבליות, נשבור לקוביות או נקצוץ גס עם סכין חדה לפני הבישול
חלב מרוכז - נחוצה פחית אחת חלב מרוכז או 2 שפופרות, בסה"כ 400 גרם בקירוב. מומלץ לרכוש פחית חלב מרוכז מתוצרת אירופאית ולא סינית. בדקתי עבורכם, יש הבדל בטעם, ברשימת המרכיבים וגם בצבע

10/03/2015

*עוגיות שוקולד נפלאות


שוקולד - צימוקים - שקדים

לאחר כ- 40 שנה של אפיית עוגיות, עוגיות של סבתא שלי, אמא'שלי, מתכונים מספרי בישול, מתכונים מהעולם הגדול, מגזיני אוכל בשלל שפות, מתכוני עוגיות מראשי הקודח, עוגיות טבעוניות.. עוגיות צמחוניות, עוגיות מופחתות סוכר..וגם כאלו כמעט ללא שומן
:המסקנה אחת היא
אין כמו עוגיות עם חמאה (הרבה!). הוסיפו לזה שוקולד קצוץ (כן, כזה שאתם קצצתם), קקאו בלגי, צימוקים מקליפורניה ושקדים ישראליים. מה קבלנו? עוגיות חצי רכות, עשירות ונהדרות. הכינו קפה, הנה עוגיות שוקולדיות נמסות בפה


לנחם אותכם ובעיקר את עצמי ושכמוני- המסתפקים בביס טעים או בעוגיה אחת (!) בלבד פעם ביומיים, העוגיות קטנות יחסית וכמות החמאה 'מתפזרת' בין הרבה עוגיות. וכן, אני מצקצקת בהנאה גדולה ביותר כשהחבר'ה שלי נהנים מהעוגיות שלי ובכלל מכל מה שיוצא מהמטבח הקטן שלנו שהוא גם מטבח ניסויים בכל מיני שעות

08/03/2015

**לחם חום ללא לישה ע"פ מירטל אלן, אירלנד

לחם חום - 93% קמח מלא - ללא לישה - [אירלנד]
שעת לילה קצת מאוחרת, מחשבות טורדות את ראשי, לא נרדמת. קמה, מחליטה לסדר קצת ניירת. מורידה מהמדף קופסת קרטון צבעונית, מרוקנת תוכנה על שולחן הפורמייקה ומתחילה למיין, גם לזרוק ניירת שאין בה עוד צורך. גזיר נייר מודפס (ישן) ובו מתכון ללחם חום ללא לישה תופס את עיני מיד
 

בהקדמה למתכון נכתב שהלחם הנפלא הזה אינו דורש כלל לישה וטעמו נהדר. מעט חמאה מתקתקה מדגישה את טעם המולסה שבו
הבטתי במתכון, הוא הביט בי חזרה ומיד התחברנו. זה היה קל ולא רק בגלל שעת הליל המאוחרת. המתכון כולל 4 מרכיבים בלבד(אם לא מחשיבים מלח ומים) והיה קל ביותר להכנה. ניגשתי מיד להכין. כשעה ומשהו אחרי, היתה מונחת לה במטבח כיכר גבוהה, שחומה וריחנית
מתכון הלחם הזה הוא מהקלים שיש ויתאים גם להכנה עם או על ידי ילדים. אין צורך במיקסר, גם לא צריך ללוש כלל: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, מעבירים לתבנית כיכר, מתפיחים מעט ושולחים לתנור. עדכנתי מעט את כמות השמרים, המלח והמים על מנת לקבל תוצאה מדוייקת
מתברר, שזהו מתכון של מירטל אלן, כוהנת הבישול האירי החדש. המתכון פורסם בספר המאגד 100 מתכונים מבית הארחה המפורסם ביותר באירלנד
לחם חום ללא לישה
הכמות: כיכר אחת
:מרכיבים
שלוש וחצי כוסות קמח מלא מנופה
רבע כוס קמח לבן רגיל מנופה
כפית וחצי מלח דק- במקור 2 כפיות מלח
שלוש ורבע כפיות מדידה (10 גרם) שמרים יבשים
שתי כפות מולסה מתוקה
שתי כוסות מים חמימים
- -
תבנית כיכר בגודל 23 ס"מ על 13 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה

07/03/2015

שמונה לחמניות קינמון רכות : הפתעה לשעת הקפה

!!יש (הרבה) קינמון בלחמניה שלי

לחמניות בגודל ענק, רכות וטעימות להפליא. הלחמניות ממולאות בסוכר זהוב וקינמון. בצק הלחמניות מכיל גם כמות קטנה של קורנפלור המקנה רכות נוספת לבצק העשיר. כמות השמרים בבצק קטנה באופן מכוון, הבצק מצריך תפיחה ארוכה מהרגיל. גם הלחמניות יתפחו שעה לפני כניסתן לתנור. הטעם שבאיטיות. האפייה תהיה בחום בינוני מעל מחצית השעה. הלחמניות תופחות וממלאות את שטח התבנית. במידה ופני הלחמניות משחימים מהר מדי במהלך האפייה, כסו אותן ברדיד אלומניום והמשיכו לאפות עד שהן זהובות חומות. הלחמניות רכות ובמיטבן כשהן עדיין חמימות או ביום שנאפו, שעות ספורות מתום האפייה. לטעמנו, אפשרי ששניים יתחלקו בלחמניית ענק אחד, בתנאי שרק אחד מקבל את לב הלחמניה הרך והמתוק... נותרו לחמניות ? - הקפיאו אותן שלמות או חצויות. אצלנו, הלחמניות היו אהובות מאוד גם על ידי הקטנים שבחבורה

06/03/2015

**~~~עוגיות פפרנוטס- עוגיות מתובלות בגודל ביס~~~

מייפל : קינמון : וניל : קפה : מולסה

עוגיות קטנטנות, פריכות ומתובלות, קל להכין, כייף להגיש ולנשנש. העוגיות מוכנות בזריזות ב- 3 קערות. עוגיית הפפרנוטס פופולריות במדינות אירופה, דנמרק, גרמניה ובלגיה. באופן מסורתי נהגו להוסיף לבצק, אגוזים (נוטס) וגם פלפל שחור (פפר). בגירסאות מודרניות משמיטים 2 מרכיבים אלו, אך השם המיוחד נשמר
.בצק העוגיות (אינו מכיל ביצים) מצריך קירור קצר והוא טעים (!!) גם ללא אפייה
מכמות הבצק נקבל תבנית וחצי גדולות מלאות בצפיפות בעוגיות ביס. כמובן שאפשר בקלות להכפיל כמויות. המתכון מתורגם ומעובד-מהמקור של מריל הוגס (מניסוטה) שמכינה 3 תבניות, מוסיפה לבצק גם תמצית אניס (חצי כפית) ותמצית מייפל- קורט בלבד, ויתרתי

 
עוגיות פפרנוטס
:מרכיבים
מאתיים ארבעים וחמישה (245) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
רבע כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית מלח דק
שישית כוס מים פושרים
חצי כפית אבקת נס קפה
חצי כפית תמצית וניל
מאה ועשרים (120) גרם חמאה, חתוכה לקוביות, מרוככת
שליש כוס סוכר לבן
שישית כוס מולסה כהה
כף סירופ מייפל אמיתי
--
תבנית שטוחה וגדולה מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
.בקערה אחת לערבב: קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח, להניח בצד
.בקערה שנייה לערבב: מים פושרים, נס קפה, ווניל ותמציות במידה ומשתמשים
.בקערת מיקסר עם קרס לישה לטרוף במהירות בינונית את החמאה הרכה, סוכר, מולסה וסירופ מייפל במשך 4-5 דקות
.להוסיף לקערת המיקסר בזילוף דק את תערובת המים, לערבל עוד כחצי דקה
.להנמיך את מהירות המיקסר, להוסיף בהדרגה את תערובת הקמח ולערבל קצרות
.להעביר את הבצק לקערה, לכסות ולצנן במקרר שעה
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 165/170 מעלות
.להעביר את הבצק המקורר למשטח רידוד מקומח קלות. לחלק ל- 6 חלקים שווים
.שלושה חלקים לשמור במקרר. לגלגל חלק ראשון של הבצק לחבל בעובי 2.5 ס"מ
.לחתוך את החבל לעוגיות באורך 1.25 ס"מ. להניח את העוגיות במרחקים קטנים על נייר האפייה שבתבנית
.ליצור עוגיות באופן זה משני חלקי הבצק הנוספים
.לאפות את העוגיות 15-17 דקות עד שהן זהובות חומות. לצנן דקות אחדות בתבנית. להעביר לרשת לצינון מוחלט
.לאפות את יתר 3 חלקי הבצק המקורר על התבנית שבינתיים התקררה
.לאחסן בצינצנת אטומה ויפה
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

05/03/2015

*סלט חצילים מרוקאי בגירסא אישית

חצילים - עגבניה - שום- כמון
שלחתי לה את תמונת החצילים הקלויים בוואטסאפ. היא השיבה מיד ובקצרה שהיא אוהבת חצילים בכל צורה והאם אני עושה משלוחים. גם אני אוהבת מאוד חצילים ובעצם הכול נשאר במשפחה... השבוע, גיליתי טעמים חדשים בחצילים שלי וזה היה כייף גדול
 
 
סלט החצילים הזה מתבשל לאט, לאט. בתחילה קולים את החצילים השלמים על להבת הגז, גם כאן אין למהר. מסירים את בשרם הרך והטעים, קוצצים ומבשלים בסיר עם עגבניה, שום ושמן זית לקבלת סלט/ממרח מעודן
הסלט
 משביח לאחר מספר שעות במקרר. ואני ? יכולה להתייחד איתו, עם מזלג או כפית בלבד

**גוולש צמחוני עם כופתאות : ארוחה חמה ונפלאה בסיר אחד

גולש צמחוני עם כופתאות, נהדר

מנה טעימה להפליא, מנחמת, עשירה, בריאה וצבעונית. מנה שהיא ארוחה מלאה. הטעם כמו של ארוחה בשרית משביעה, מנה שתתחבב על הקטנים והגדולים.  מומלץ להכפיל כמויות !.


מומלץ להגיש סלט ירק כפתיח ולאחר מכן מנת גולש עשירה.
זמן הכנה : כ- 45 דקות
הכמות: 4 מנות
מרכיבים:
לתבשיל:
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה או שמן תירס
1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס
2-3 שיני שום קלופות וקצוצות דק
1 גזר בינוני (100 גרם) קלוף, חצוי לאורכו וחתוך גס
2 גבעולי סלרי עלים  (+מעט עלי סלרי לכופתאות ולקישוט המנה)
500 גרם תפוחי אדמה (מכל סוג), לקלוף ולחתוך לקוביות בגודל בינוני
1 כפית פפריקה מעושנת
1 קופסא (400 גרם ברוטו) עגבניות קצוצות – להשתמש בתוכן הקופסא כולל נוזלים- מומלץ להשתמש בקופסא מיבוא איטלקי
450 מ"ל ציר עוף או ציר ירקות או מי ברז
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
לכופתאות:
1/2 כוס קמח לבן מנופה (70 גרם)
1/2 כפית אבקת אפיה מנופה
1/2 כפית מלח דק
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
קורט פלפל שחור גרוס טרי – לא חובה
מעט (ככף) עלי סלרי קצוצים או עלי פטרוזיליה/שמיר טריים קצוצים דק
כ- 4 כפות מי ברז
כלים: סיר בישול בינוני (4 ליטר), קערה לערבוב הכופתאות
אופן ההכנה:

04/03/2015

*פאי "חלף עם הרוח" - מרנג, מוס לימון וקצפת

פאי "חלף עם הרוח"- מרנג, מוס לימון וקצפת


פאי חלומי המורכב מ- 3 שכבות: שכבת מרנג פריכה, מוס לימוני ומעל הכול קצפת ממותקת קלות
הפאי זכה אצלנו השבוע להצלחה אדירה. מתי את מפרסמת את המתכון נשאלתי שוב ושוב, אז הנה הוא



מתכון משנות ה- 50, מעובד ומתורגם מהחוברת "המתכונים האבודים" של
Cook's Country
פאי "חלף עם הרוח"
הכמות: 8 מנות

מרכיבים:
4 ביצים L, בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 כפית אבקת קרם אוף טרטר מנופה או חצי כפית חומץ בהיר או חומץ תפוחים
3/4 כפית מלח דק
1 1/2 כוסות סוכר לבן = 300 גרם סה"כ
1 כף גרידת לימון + מעט גרידה לקישוט
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כוסות שמנת מתוקה 38% = 2 מארזים של 250 מ"ל כל אחד- (אין צורך בשמנת מתוקה עמידה)
תבנית פאי עגולה בקוטר 22/23 ס"מ עם שוליים מוגבהים, רצוי לרפד את התבנית בנייר אפייה : לגזור מגיליון נייר אפייה עיגול שיכסה תחתית ודפנות התבנית.
אופן ההכנה:
הכנת שכבת המרנג:
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 150 מעלות. לדאוג שרשת התנור תהיה במרכז התנור. שכבת התחתית (הקצף) תאפה במרכז התנור.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה לשים את החלבונים. חשוב שקערת ההקצפה תהיה נקייה והחלבונים לא קרים. (רצוי להוציא את הביצים יום לפני ההכנה מהמקרר ולהניח בקערית על השיש), לפני הכנת הפאי להפריד את החלבונים והחלמונים לשתי קערות נפרדות. את החלמונים לשמור מכוסים  בקערה (בקיץ במקרר) עד להכנת המוס הלימוני.
מעל החלבונים לפזר חצי כפית מלח דק. להתחיל להקציף, לפזר מעל את אבקת הקרם אוף טרטר המנופה או מעט החומץ ולהקציף דקה במהירות בינונית נמוכה.
להגביר את מהירות המיקסר ולהמשיך להקציף לקבלת קצף רך במשך 2-3 דקות.
בזמן שהמיקסר עובד, להוסיף בהדרגה (זילוף עדין) כוס סוכר (מכמות הסוכר הכוללת), להמשיך להקציף עד שמתקבל קצף מוצק ומבריק 3-6 דקות.
למרוח את הקצף על נייר האפייה שבתבנית (או ישירות על תבנית פאי משומנת). ליצור שולי קצף עד גובה שולי התבנית, ליישר את הקצף יפה בתבנית.
לאפות בתנור המחומם כשעה עד שהקצף זהוב חום. הקצף תופח יפה בזמן האפייה. לכבות את התנור. להשאיר את התבנית עם הקצף בתנור המכובה למשך 3 שעות. בזמן שהקצף מתקרר בתנור, הוא נסדק בחלקו וצונח מעט, זה בסדר.
להוציא את התבנית מהתנור , להניח על השיש לעוד 30 דקות.
בינתיים להכין את קארד הלימון לשכבת המוס לימון:
בקערה בינונית לטרוף מעט ידנית את החלמונים. להוסיף את גרידת הלימון, מיץ הלימון ,רבע כפית מלח דק וחצי כוס סוכר נותרת.
להעביר לקלחת או סיר קטן. לחמם על להבה בינונית נמוכה. להמשיך לטרוף את הקרם (לטרוף ללא הפסקה) , לבשל עד שהתערובת מתעבה מעט, (קרובה לרתיחה אבל אין להרתיח אחרת תתקבל חביתה) ), משך כ- 5 דקות. להעביר את קרם הלימון דרך מסננת צפופה בכדי שיהיה חלק לגמרי. לאחסן את הקרם במקרר כשעה.
הכנת מוס הלימון והרכבת העוגה:
להקציף את 2 מארזי השמנת מתוקה (עם טיפונת סוכר) במיקסר עם בלון הקצפה במהירות בינונית נמוכה לקבלת קצף רך, כדקה.
להגביר מהירות המיקסר ולהמשיך להקציף לקצפת מוצקה יותר- 2-3 דקות נוספות.
לקפל מחצית מכמות הקצפת בהדרגה לתוך קרם הלימון- בהתחלה להוסיף כפות אחדות מהקצפת לקרם הלימוני, לקפל בעדינות, להוסיף יתרת הקצפת לקבל מוס אחיד וחלק בצבע צהבהב.
למרוח את מוס הלימון על שכבת המרנג המוכנה שבתבנית וליישר.
מעל הקרם למרוח מחצית שנייה(יתרת)  של הקצפת. אפשר לקשט כעת בגרידת לימון.
לאחסן את הפאי במקרר לשעה או עדיף ללילה לפני ההגשה.
:תמונות משלבי ההכנה
:שכבת המרנג לפני האפייה
 
:שכבת המרנג האפויה והצוננת, מעל מוס הלימון


עדכון 30.12.2015 
ליאור, האופה המוכשרת מראש פינה, אפתה את הפאי חלף עם הרוח. לשמחתי, ליאור שיתפה בתמונה שלה. אז קודם כל ליאור, תודה וכל הכבוד, אני שמחה שהכנת ויצא מוצלח כל כך. הנה הצילום של ליאור

צילום: ליאור מראש פינה
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
assets Creative Commons License