24/06/2015

*לואיזה ברימבל- צלמת מזון ולייף סטייל מסידני: Luisa Brimble

לואיזה ברימבל, תושבת סידני היא צלמת מזון ולייף סטייל. עבודות צילום שלה מפורסמות תדיר במגזינים, ספרי בישול ואתרי עיצוב ואוכל ברשת. האתר שלה מרהיב ומענג, מהיפים שנראו כאן לאחרונה. צילומיה מלאי השראה, יופי, אווירה וטעם. תענוג

 
 
Photography by Luisa Brimble
עבודות נוספות של לואיזה
 
מקור
***
Alphabet Family Journal- לואיזה מוציאה לאור של
 


**~~~מתכון למקלוני לחם ממולאים: חטיף מושלם לכל המשפחה~~~

* מקלוני לחם ממולאים *
חטיף חדש נולד השבוע במטבחנו :מקלוני לחם ממולאים. הכול יש פה- הבצק הרך, קל להכנה, לאחר תפיחה מהירה, יש לרדד, לחתוך, למלא בטונה (משומרת) או בשוקולד, לסגור ולהניח בתבנית אפיה גדולה
.המקלונים הארוכים (כאצבעות) דומים ללחמניות דקות, רכות וממולאות. כייף להכין ויותר מזה לאכול
 

מימין במאוזן- מקלון לחם ממולא טונה, זה משמאל במלית בשוקולד
בצק השמרים עובר התפחה אחת ויתאים למלית מלוחה או מתוקה. המתכון יניב 24 מקלוני לחם שזופים (כן, מעט..יותר ממני) וטעימים. מומלץ לאכול את המקלונים בעודם חמים מהתנור או להקפיאם ולחמם היטב (בתנור, בחום בינוני) לפני האכילה
ומילה לגבי המליות: ניתן להכין מקלונים (כולם) במלית מלוחה או כולם מתוקים. למלית הטונה השתמשו בטונה איכותית בלבד- מומלץ להשתמש בטונה איטלקית (ריו מרה) בשמן זית או טונה איטלקית מתובלת (עם פלפל חריף): מעבירים את הטונה לצלוחית, מפוררים במזלג או ביד ומפזרים ישר (תמונה למטה) על הבצק
למלית השוקולד, השתמשתי בנשיקות שוקולד שהן שוקולד צ'יפס גדולים במיוחד. אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס רגילים (ולשים מעט יותר) או שוקולד איכותי קצוץ דק
:ותמונות משלבי ההכנה

22/06/2015

*מתכון לריבת משמש ווניל


ריבת משמש קלת הכנה - בוחרים קילו משמשים יפים, חוצים אותם, מגלענים וקוצצים גס. מערבבים עם הסוכר, מקל הוניל ומיץ מלימון עסיסי .כעת, מעמידים את הסיר לבישול
כשעה לאחר מכן, נקבל ריבה טעימה, חלקה (כמעט לגמרי), מנוקדת בגרגירי וניל. את מרבית צינצנות הריבה שהכנתי, אני מוסרת כבר השבוע מתנה

.הריבה מופחתת סוכר ותישמר במקרר מספר חודשים
.הערה: בצילומים הריבה עדיין חמה, הריבה תסמיך מעט לאחר הקירור
:ותמונות משלבי ההכנה 

18/06/2015

**עוגת תמרים ותפוחים מיוחדת במינה

תמרים - תפוחים - קינמון
עוגת התמרים והתפוחים הזו מככבת במטבחנו הקט זה השבוע השני. היום, כשהודעתי לנוגית האהובה (שם בדוי, אך היא תזהה את עצמה) שהכנתי שוב את העוגה והיא תקבל ממנה (הרבה) בקרוב...היא שאלה אם יש גם מתכון. אז לכבודתך יקירתי, הנה מתכון העוגה
העוגה לפני האפייה
המתכון המקורי לעוגה פורסם במיני חוברת של הבי בי סי גוד פוד מחודש דצמבר 2014. החוברת עשירה במתכוני 'קומפורט פוד' מנחמים ומפנקים, הן מלוחים וגם הרבה מתוקים. ערכתי במתכון מעט שינויים. ניסיתי את העוגה עם תפוחי עץ ירוקים וגם אדומי קליפה (כמקור), לטעמי, האדומים יפים יותר לאחר האפייה (לא קולפים את התפוחים) אך הטועמים אהבו גם את הירוקים. שמתי בעוגה שלי סוכר דמררה זהוב לצד סוכר חום כהה. כל שילוב של סוכרים חומים יתאים. את הקמח התופח המרתי בקמח רגיל עם כמות מדודה של אבקת אפייה. על ציפוי הטופי.. ויתרתי וקישטתי באבקת סוכר
העוגה קלה להכנה וניתן להכינה בקערה אחת ללא צורך בהפעלת מיקסר (מלבד מחית התמרים בחלב). זה מה שאם צריכים בימים החמים הללו , עוגה מנחמת ומשקה קר ליד
עוגת תמרים ותפוחים
:מרכיבים
מאתיים גרם תמרים (אני השתמשתי בתמרים מזן מג'הול), להסיר חרצנים ולקצוץ גס
מאתיים מ"ל חלב
מאתים וחמישים (250) גרם חמאה, רכה
מאתיים שמונים (280) גרם קמח תופח מנופה או 280 גרם קמח רגיל מעורב בכפית וחצי אבקת אפייה מנופה
חצי כפית נוספת אבקת אפייה, מנופה. סה"כ כמות אבקת האפייה בעוגה = 2 כפיות מדידה
מאה גרם סוכר חום כהה
מאה גרם סוכר דמררה זהוב או 200 גרם סוכר סה"כ מסוג אחד - או חום כהה או דמררה
ארבע ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
קינמון לפי הטעם (חצי עד כפית) או תערובת של תבלינים (ציפורן, קינמון, פלפל אנגלי)- כמות התבלין לפי הטעם בין חצי כפית ל-כף
שתי כפיות תמצית וניל איכותית
(שניים - שלושה תפוחי עץ אדומי קליפה רחוצים ויבשים- לא לקלוף (או תפוחים ירוקי קליפה
מעט מיץ לימון סחוט טרי
-
אבקת סוכר לקישוט
תבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

06/06/2015

**ביסקוטי דלה נונה- עוגיות סבתא איטלקיות בקערה אחת


ביסקוטי דלה נונה
כבר בטלפון הוא עשה רושם טוב. נשמע מקצועי, הגון, שקט וגם ענה לי על כל השאלות, גם שאל אם יש לי נוספות...
אמצע השבוע, ביום שקבענו וקצת לפני השעה היעודה.. שלח סמס שיאחר ברבע שעה.
הזזתי את המיטה הגדולה, פיניתי מקום.. וגם הצבתי שם סולם 3 שלבים..
הוא הגיע, חמוש בגופיה (אינני יכולה לזכור את צבעה..), חושפת שרירים.
כשקדח מחוץ לבית, קרא לי לסגור שלא ייכנס אבק הביתה ....

כשסיים את העבודה, ביקש גם מטאטא, וגם יעה.. כי הוא נוהג לנקות אחריו..(!!).
דיברנו גם קצת על העבודה שלי.. מכאן רץ לאמא שלו "היא חזרה אתמול מטיול בסין, אני כל כך מתגעגע !!"..
-
אנשי מקצוע טובים אפשר למצא בפינצטה.. אמרתי לו שאמליץ למי שצריך וטוב לדעת שהוא גם מתקן דברים נוספים.. מלבד להתקין מזגנים.
הבית ממוזג, טכנאי הטלויזיה שהגיע חצי שעה אחריו קיבל מקום ממוזג ולא הצליח למכור לי שום דבר שאינו נחוץ..
מלבד זאת, עשרות עוגיות (3 סוגים) ארוזות כבר, עם הלחם הכפרי (חם עדיין), הכבושים.. ועוד כמה דליקטסים

.קצת מנוחה ?... הצחקתם אותי


את העוגיות הללו מכינים בקערה אחת בקלי קלות. אין צורך להפעיל שום מכשיר חשמלי מלבד את תנור האפייה כמובן. יתקבלו עשרות עוגיות, לא קשות מדי ואהובות על כולם, באחריות
.העוגיות תשמרנה מספר שבועות בכלי אטום ויבש
ביסקוטי דלה נונה - עוגיות שומשום איטלקיות
הכמות: כמה עשרות (50-60) עוגיות
:מרכיבים
כוס סוכר לבן= 200 גרם
שישים גרם חמאה רכה
שלוש ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
כפית אחת תמצית וניל איכותית
שלוש כוסות (420 גרם) קמח קמח לבן מנופה
רבע כפית מלח דק
שלוש כפיות אבקת אפייה, מנופה
-
לציפוי: מעט חלב ושומשום לפיזור
:אופן ההכנה

29/05/2015

*בית מאפה מפתה בסן פרנסיסקו - Miette


 

שפע של עוגות, עוגיות, קאפקייקס, עוגיות מקרונס ודברי מתיקה תמצאו בבית המאפה הקסום של מג ריי. המאפייה הנמצאת בסן פרנסיסקו פעילה כבר משנת 2001 ומתבססת על מאפים המוכנים בהקפדה, ממרכיבים טריים ובתכנון מוקפד מראש. יופי של עבודה 

16/05/2015

*עוגיות שוקולד-קפה מאוסטריה

שוקולד - קפה
והיום, במטבח שלנו - עוגיות שוקולד קפה אוסטריות חדשות !, או-הו, איזה ריח טוב שיש כאן .(העוגיות ממש נמסות בפה). קחו מספר חומרי גלם (האיכותיים שתמצאו) ערבבו אותם יחד בקערה אחת, זלפו אותן לעיגולים דקים ואפו דקות אחדות בתנור. העוגיות (ללא ביצים) מכילות אבקת סוכר ואבקת קורנפלור (לא להתעצל ולנפות) התורמות לעדינותן. המלצה חמה: להכפיל כמויות ולרוץ מיד להכין

12/05/2015

כך מכינים תרכיז (סירופ) לימון וגם קוביות קרח צבעוניות

סירופ (תרכיז) לימון
בילדות, אמא נהגה להכין לנו סירופ לימון. אני זוכרת שהתרכיז היה תמיד על דלת המקרר (לצד הלבן הביתי, הגבינות והדליקטסים שאמא הכינה ועדיין מכינה לכולנו). חיכינו לשתות את הלימונדה הטרייה שהוכנה מהסירופ הצהוב, מיד בחזרתנו מבית הספר שבשנים הראשונות היה כמה מטרים מהבית אבל לאחר מכן, קצת יותר רחוק. התרכיז טעים, מרוכז וארומטי. יש למזוג ממנו לכוס, להוסיף מים קרים או מי סודה קרה ויש משקה קר, מרענן ו 100% טבעי
.קחו מתכון, ומסרו אותו בבקבוק נאה גם כמתנה מהמטבח. הסירופ יישמר במקרר כחודש ימים
במידה ויש לכם לימונים מהעץ/לימונים אורגנים, השתמשו בהם להכנת הסירופ
סירופ לימון
הכמות: כחצי ליטר סירופ
:מרכיבים
שתי כוסות סוכר לבן = 400 גרם
מיץ מ 5-6 לימונים בינוניים = 250 מ"ל מיץ בסה"כ- לפני סחיטת המיץ, יש לגרד זסטים (גרידה) ממחצית הלימונים או יותר לפי הטעם, לשמור את הגרידה בצד
מאה (100) מ"ל מים
--
סיר לבישול + מסננת דקה + בקבוק זכוכית בתכולה של כ- 750 מ"ל

09/05/2015

*קרקר את קרקר שיפון - מתכון קל ונפלא מ- 5 מרכיבים בלבד

 נחמד להגיש (וגם למסור מתנה) את הקרקרים החדשים הללו בשקיות נייר חומות ויפות. החבר'ה שלי, הטועמים הראשונים לכל דבר חדש, ביקשו (יפה) שאפרסם מהר את המתכון הזה, כי הוא מצויין. קרקרים כייף להכין בבית, ואלו שלנו גם עם קמח שיפון מלא- ממכרים


המתכון קל הכנה ומכיל חמישה מרכיבים (כולל המלח). את הבצק נכין במעבד מזון (או ידנית). נרדד את הבצק דק, נחתוך לקרקרים ונשגר מיד לתנור
רעיון שאני מאמצת לאחרונה יותר ויותר המסייע לי בניפוי קמח יעיל ומהיר: אני מנפה קמחים בנפה רגילה עגולה וצפופה. פעם נהגתי לנפות קמח לתוך קערה, היום אני מנפה את הקמחים על נייר אפייה פרוס על השיש. בעזרת הנייר המקופל מעט ניתן להוסיף את הקמחים המנופים בקלות לתוך קערת מיקסר/מעבד מזון או קערה גדולה בתוכה אתם מתכוונים ללוש את הבצק. ניפוי הקמח ירחיק מזיקים במידה וישנם וגם יאוורר את הקמח. גיליון נייר האפייה בו ניפיתם את הקמח, ישמש כמובן גם לאפייה לאחר ניעור קל
למתכון זה השתמשתי בקמח מיוחד ללחם ובקמח שיפון מלא ואורגני. רצוי להחזיק את הקמחים (במיוחד בקיץ) במקרר ולהוציאם זמן מסויים לפני האפייה. הבצק המתקבל נוח מאוד לרידוד ובמידה ותרדדו אותו על משטח סיליקון, לא יהיה צורך להוסיף קמח נוסף

04/05/2015

**עוגיות טחינה ודבש, הטעימות ביותר

!יש לי ספר אפייה חדש 
חנות ספרים קטנה ליד הים. המוכרת (חמורת הסבר) ליד הקופה. אני בחנות, מעיפה מבט מהיר למדף העליון הגבוה וגם למטה.. שם בדרך כלל אפשר למצא את אוצרות ספרי הבישול הטובים של החנות. קולטת את הספר הזה, עדיין ארוז בניילון. ניגשת.. כמו ילדה טובה למוכרת הלא חייכנית (אבל אין מלבדה בחנות) ומבקשת לעיין בספר. מעיינת בו לרגעים אחדים בפינת החנות ומגיעה מהר מאוד לקופה בכדי לשלם. כן, זה ספר יקר יחסית אך מדובר בספר אפייה אוצר של ממש
ספר אפייה חדש ומרהיב עין, עם יד טובה ומקורית (יצא לאור בפברואר 2015). הספר כולל מגוון גדול של מאפים מתוקים בעיקר לצד אחדים מלוחים, וגם כמה מאפים מסורתיים
לקינוח. כשם הספר, יש כאן תיבול מיוחד. כשהגעתי לעמוד עם מתכון עוגיות הטחינה קראתי את ההקדמה שבספר, כאן בתרגום חופשי
" בדקתי מה יקרה במידה ואשים בעוגיה אחת את כל המרכיבים שאני אוהבת .. וזה הצליח!"
אלו עוגיות הטחינה הטעימות ביותר שאכלתי! (אני אומרת). הטחינה מורגשת היטב, גם החמאה..הדבש..הוניל..גרידת הלימון..והשומשום שעוטף הכול כל כך יפה. ויתרתי הפעם על תוספת ההל. העוגיות אינן קשות מדי, לא רכות מדי וגם יציבות מספיק בכדי לארוז אותן בצינצנת מתנה. אז זה מה שעשיתי - ארזתי אותן יפה! - נ' יקירתי - הפינוק שלך בדרך
נ.ב. בקופה, המוכרת הורידה במהירות את המדבקה (עם הקוד) שעל הספר, הדביקה בפנקס הגדול שלה ואמרה כלעצמה:להזמין

העוגיות הללו קלות להכנה מאין כמותן. מערבבים את המרכיבים (טעימים אחד אחד), מגלגלים לכדורים, טובלים בשומשום, משטחים מעט ואופים דקות ספורות בתנור החם. כמעט התפתתי לאכול מהבצק הריחני לפני האפייה (אין בבצק כלל ביצים). הכנתי מחצית הכמות, ממליצה לכם בחום להכין את הכמות המלאה המצוינת כאן
: הערות
.את ערבוב הקמח וחתיכות החמאה הקרה עשיתי במעבד מזון קטן
.השתמשו במרכיבים האיכותיים ביותר שתוכלו למצא
עוגיות טחינה, דבש ושומשום
הכמות : 40 עוגיות
:מרכיבים
שלוש מאות גרם קמח לבן רגיל, מנופה
מאה וחמישים גרם חמאה (קרה) - לחתוך לקוביות
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
קורט מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית הל טחון - אופציונלי
מאתיים (200) גרם טחינה גולמית
חמישים (50) גרם דבש נוזלי
גרידה מלימון
כפית תמצית וניל

:לגלגול העוגיות
חמישים (50) גרם שומשום

תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה או 2 תבניות במידה ולא אופים באותה התבנית
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 170 מעלות
.מערבבים בקערה בינונית את הקמח והחמאה לקבלת תערובת פירורית אחידה
.מוסיפים את הסוכר, מלח, אבקת סודה לשתייה וההל - במידה ומשתמשים בו
.בקערית נפרדת בוחשים את הטחינה עם הדבש, גרידת לימון ותמצית וניל
יוצקים את תערובת הטחינה, בהדרגתיות לתערובת הקמח, לבחוש (ידנית- בכף או בעזרת היד) לקבלת בצק אחיד ולח
בעזרת כפית ליצור 40 כדורים שווים. יוצקים את השומשום לקערה. מגלגלים כל כדור בנפרד בשומשום
.משטחים מעט את כדורי הבצק ומניחים על נייר האפייה שבתבנית במרחקים של 5 ס"מ זה מזה
אופים את העוגיות 10-12 דקות עד שהן זהובות היטב. משאירים דקה בתבנית ואז מעבירים לרשת לצינון מוחלט
.לאחסן את העוגיות בצינצנת אטומה
:מקור המתכון הנפלא בספר האפייה

Sesame & Spice: Baking from the East End to the Middle East

:המחברת
                                                                                            Anne Shooter

:בצילום: עוגיות הטחינה לפני האפייה
- ומה אפיתי עוד השבוע ? - בצילום למטה- עוגיות שוקו פיסטוק (לא מספר זה). המתכון עבורן, אולי ברשומה אחרת

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

03/05/2015

*להכין בבית עוגיות ספקולוס בקלות

!יש קינמון בעוגיה שלי
.מהיום, אפשר כבר להכין בבית : עוגיות ספקולוס וזה קל וטעים מאוד
רדדו את בצק העוגיות המקורר דק, כך תקבלו עשרות עוגיות שחומות, פריכות בטעם קינמון. חובבי קינמון יכולים לחזק את הטעם בהוספת חצי כפית נוספת של קינמון טחון
את מרכיבי העוגיות ניתן לבחוש ידנית או בקערת המיקסר. הבצק יישמר בקרור גם עד 3 ימים. הוציאו את הבצק מהמקרר דקות אחדות לפני רידוד והאפייה

עוגיות ספקולוס
:מרכיבים
מאה עשרים וחמישה (125) גרם חמאה רכה
מאה וחמישים (150) גרם סוכר חום כהה
ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
מאתיים ועשרים (220) גרם קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפייה = 4 גרם
כפית קינמון טחון
- -
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.בקערה לערבב את החמאה והסוכר החום. להוסיף את הביצה ולבחוש היטב
.לנפות לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפייה. להוסיף את הקינמון, לערבב לבצק אחיד
.לשטח את הבצק לדיסקית עבה, לעטוף ולאחסן במקרר למשך כשעה (או עד 3 ימים)
:אפייה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 170 מעלות
לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים. חלק אחד לרדד דק (לא דק מדי) על משטח מקומח. את מחצית השנייה של הבצק לשמור במקרר
.לחתוך את הבצק למלבנים בגודל הרצוי. להניחם על נייר האפייה בתבנית במרחקים קטנים
.לאפות את העוגיות 10-13 דקות או עד שהן זהובות. להעביר לרשת לצינון ולשמור בכלי אטום
:טיפמתכון
:?רוצים לקשור את העוגיות יחד בסרט או חבל דק
.חוררו את העוגיות המונחות בתבנית לפני האפייה בעזרת קצה של קשית פלסטיק. החור ישאר גם לאחר האפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
assets Creative Commons License