26/01/2014

פיצה (בתוספת קמח מלא) עם תרד, גבינה בולגרית, פרמזן ופרוסות לימון

!משולשי פיצה : תרד,דאבל גבינה ולימון,זה טעים


.היום יש לנו מתכון חדש לפיצה מיוחדת ובטעם שונה. מתברר שאפשר ל'הבריא' מתכון לבצק פיצה ושהיא תהיה טעימה, מאוד
!הבצק מורכב בחציו מקמח מלא. המלית עשירה בתרד טרי מוקפץ, גבינה בולגרית, גבינת פרמזן ופרוסות לימון. איזה צירוף משגע
:הפיצה קלה וכייפית להכנה

20/01/2014

*רוטב קרמל מבטטות- מרכיב אחד וזהו

את המתכון הזה (הטבעוני ובעל מרכיב אחד) ותמונת רוטב ה'קרמל' עשויה בטטות, ראיתי לפני ימים אחדים בפיד דף הפייסבוק של הבלוג. שלחתי את המתכון מייד להדפסה, והמתנתי להזדמנות קרובה ונאותה להכין..אתמול זה קרה
קילו ושלוש מאות גרם בטטות טריות
המתכון פורסם באתר המגזין בון אפטיט. תמונת הרוטב הכתמתם היתה מפתה. שלבי ההכנה פשוטים אך דרשו היערכות ויותר מכל: נחוץ מעל קילו בטטות על מנת לקבל כמות קטנה מאוד של רוטב (כשליש עד רבע כוס). לקחתי את האתגר. היה מאתגר ומספק ובעיקר, טעים

מתכון ללחמניות קלות להכנה

לחמניות מבצק שמרים: קלות מאוד להכנה, יפות וטעימות. הלחמניות יתאימו לכל מאכל מלוח או מתוק ויישמרו רכות וטריות כיממה שלמה. רשמו מתכון מוצלח


לחמניות
הכמות: 16 לחמניות
:מרכיבים
כוס וחצי מים חמימים בטמפרטורה של 40 מעלות
 כף שמרים יבשים = 11-13 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים בגרגירים
כף עד 2 כפות סוכר לבן
שתי כפות שמן קנולה
 כפית מלח דק
ארבע כוסות קמח רגיל= 560 גרם או קמח מיוחד לאפיית לחם
:לציפוי
ביצה טרופה
:לזרייה
שומשום או פרג לזרייה
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני, לערבב את המים,הסוכר והשמרים
.לכסות ולהניח לתערובת לתתסוס מספר דקות
.להוסיף לקערה : את השמן, המלח ו- 2 כוסות מכמות הקמח
.לערבב היטב
.להוסיף לקערה את יתרת הקמח , בחצאי כוסות .ללוש לקבלת בצק אחיד חלק
. להמשיך ללוש את הבצק עוד כ- 8 דקות בעזרת המיקסר (וו לישה) או ידנית
.הבצק רך ונעים לעיבוד
.להניח את כדור הבצק בקערה משומנת קלות. לכסות ולהתפיח עד הכפלת הנפח משך כשעה
.להעביר את הבצק למשטח רידוד (רצוי מסיליקון), לללוש מעט
.לחלק את הבצק ל- 16 חלקים שווים
.לגלגל את כל החלקים לכדורים . להניח במרחקים בתבנית אפיה שרופדה בנייר אפייה
.לכסות את הלחמניות ולהתפיחן כשעה להכפלת נפחן
. להבריש את הלחמניות בביצה הטרופה
.לפזר מעל כל לחמניה שומשום או פרג שלם
.לאפות את הלחמניות כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200 מעלות
.הלחמניות המוכנות תהיינה זהובות היטב
.נותרו לחמניות? אחסנו בשקית הקפאה ושגרו לפריזר


13/01/2014

**חטיף חומוס אפוי עם פפריקה מעושנת ותבלינים

זוכרים את פיצוחי החומוס מהפעם הקודמת? - גרגירי חומוס אפוי עם תערובת תבלינים הנאכל כחטיף. היום יש לנו חטיף מעט דומה 'נישנוש' המתובל באופן אחר וזה טעים. תערובת של פפריקה מעושנת, כמון, אבקת שום ומלח מקנה לחומוס טעם וריח טובים. במקום שמן רגיל או שמן זית, נשתמש בשמן קוקוס (או יה, רכשו צינצנת שמן קוקוס- בחנויות טבע, זה טעים ובריא וטוב גם לעור הגוף). החומוס האפוי פריך ויישמר ימים ספורים בקופסא אטומה. בשלו לריכוך חומוס שהושרה ללילה לפני, או השתמשו בגרגירי חומוס מוכן ומסונן. רישמו מתכון ורוצו להכין


















פיצוחי חומוס אפוי
:המרכיבים
שלוש כוסות גרגירי חומוס מבושל רך, מסונן מנוזלים = 480 גרם
שלוש כפות שמן קוקוס, רך ולא מוצק לגמרי
 כפית מלח אטלנטי או מלח גס או לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
כפית וחצי עד 2 כפיות כמון טחון
שתי כפיות פפריקה מעושנת
כפית אבקת שום

:אופן ההכנה
מחממים תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה
.מייבשים את גרגירי החומוס המבושל במגבות נייר . מעבירים לקערה בינונית
.מוסיפים ומערבבים לחומוס(עם מזלג) את שמן הקוקוס הרך עד שהוא נבלע בחומוס
.מוסיפים את כל התבלינים והמלח. מערבבים עד שהחומוס מכוסה כולו בתבלינים
.מעבירים את החומוס לנייר האפייה שבתבנית. משטחים לשכבה אחת
.אופים את החומוס 30-35 דקות או עד שהוא פריך
.מומלץ לערבב את החומוס במהלך האפייה, כל 10-15 דקות
הסחלב החדש (גבוה ויפיפה) של אמא
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

11/01/2014

*חדשות מזון 10.1.2014 - התשוקה לפרעצל ועל מוזיאון מתוק במיוחד

פרעצל נוסח בוואריה
.לאנדריאה סלונקר יש תשוקה לפרעצלים נוסח בוואריה
בביקורה בגרמניה, נתקלה בגבר שארוחת הבוקר שלו כללה פרעצל שחום ושמנמן, בירה מקומית ונקניקייה דשנה
 !סקרנות, טעם ועניין הובילו אותה לכתוב ספר שלם העוסק באפיית פרעצלים
אנדריאה מלמדת כיצד לגלגל את בצק הפרעצל כשחלקו האמצעי רחב יותר ונותן ללחמניה את צורתה המסורתית וגם כיצד ניתן לבשל את הפרעצלים בתמיסת מי סודה (אבקת סודה לשתייה מומסת במים) במקום בתמיסה הבווארית המסורתית הקשה יותר לשימוש ביתי
.ובכלל, אנדריאה ממליצה לאכול את הפרעצל חם מהתנור לצד חמאה קרה
!אנדריאה, תעשי לי פרעצל עם מלח גס

פרעצלים רכים- המתכון
: מרכיבים לבצק
רבע כוס אבקת סודה לשתייה
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים= 7 גרם
חצי כוס מים חמים
כף סוכר חום כהה
שלוש ורבע כוסות קמח מיוחד ללחם
חצי כוס בירה קרה מסוג פילסנר
שלושים גרם קוביות חמאה בטמפרטורת החדר
שתי כפיות מלח
חלמון מעורב עם כף מים
:לציפוי
-סוג אחד או תערובת
מלח גס,פרג שלם, זרעוני קימל, זרעוני דלעת, זרעוני שומר, זרעוני חמניה

אומני המזון קטלין לוין והנרי הרגרייבס יצרו מודלים ריאליסטים של מוזיאונים וגלריות לאומנות מרחבי העולם כשעיקר חומרי הגלם היו עוגיות ג'ינג'רברד וממתקים
[היצירות המתוקות צולמו רובן בשחור לבן. עשייתם המאתגרת משלבת אומנות עם ממלכת הממתקים.צילומים נוספים [לינק
:דוגמא

10/01/2014

*חדשות מזון 9.1.2014 - גלגלו של פלאפל, השפעת הסוכר על המוח ועוד

כיצד משפיע הסוכר על המוח
זו אינה עובדה מפתיעה אך אכילת סוכר משפיעה על הגוף בכללותו. אכילת מזון המכיל סוכר, משפיעה על בלוטות הטעם, מערכת העיכול והמוח
  .צריכת סוכר מוגברת דומה להתמכרות לאלכוהול ולניקוטין
אכילה רבה של מזון המכיל סוכר תגרום להשתוקקות נוספת לסוכר. על מתינות וצריכה פחות תכופה של סוכרים מפי הד"ר
Dr. Nicole Avena



גלגולו של פלאפל
סקוט ואריאנה בנט אינם הולנדיים וגם לא ילידי המזרח התיכון. הם יצרו קונספט יחודי המאגד את חווית ההסעדה מאמסטרדם עם טעם הפלאפל. הזוג התאהב בחנויות הפלאפל עת ביקרו באמסטרדם, עם חזרתם לביתם לא מצאו שם משהו דומה
. סקוט ואריאנה החילטו על הקמת חנות פלאפל משלהם, תואמת בעיצוב ובשם לזו שאהבו באמסטרדם

04/01/2014

**ארוחה בווק: נודלס וירקות ב-10 דקות הכנה

ארוחה (צמחונית) המוכנה בקלות בווק. המנה כוללת נודלס, ירקות, ביצים ותבלינים. מנה עשירה, מחממת ומשביעה. תוספת הכורכום תורמת לצבע יפה וגם בריאה . המתכון יספיק ל- 4 סועדים רעבים לארוחת הערב או כתוספת לארוחת הצהריים
בצילום: מימין למעלה - נודלס מבושלים, 'אטריות' צהובות מחביתה, נודלס לפני בישול, שעועית ירוקה חלוטה, פלפלי צ'ילי, אבקת צ'ילי (לא חריפה) ואבקת כורכום
נודלס וירקות בווק
:מרכיבים
שתי ביצים גדולות
כפית אבקת צ'ילי
כפית כורכום טחון
רבע כוס שמן צמחי (קנולה למשל) = 60 מ"ל
בצל גדול קלוף , פרוס דק
שתי כפות (אפשר 2.5 כפות) רוטב סויה
שני תפוחי אדמה בגודל בינוני (250 גרם סה"כ) רחוצים , לבשל שלמים בקליפתם, לצנן (אפשר להכין יום לפני) -לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות
מאה וחמישים גרם (150) שעועית ירוקה עדינה (שעועית ארוכה ודקה) או שעועית ירוקה רגילה קפואה- לחלוט במים רותחים לדקה, לסנן
שלוש מאות וחמישים גרם (350) נודלס מבושלים- לערך 200 גרם נודלס לפני בישול בעובי בינוני או דק- לבשל לפי ההוראות על המארז= [לבשל בשני ליטר מים 3-5 דקות ולסנן
מלח אטלנטי או מלח גס או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
:לקישוט
:אופציונלי- פלפל אחד או 2 פלפלי צ'ילי, פרוס דק, אפשר להוסיף בזמן הבישול או רק לקשט את המנה המוכנה
אופציונלי- בצל ירוק פרוס לקישוט המנה
:אופן ההכנה

02/01/2014

מאק אנד צ'יז במנה אישית ע"פ תומאס קלר

 מתכון מעובד קלות ע"פ השף תומאס קלר
הכמות: 4-8 מנות
:המרכיבים
שתי כפיות חמאה
חצי כוס פירורי פאנקו
כף שמן קנולה
מאתיים ועשרים (200-220) גרם פתיתים בצורת אורז
בצל קטן קצוץ דק
כוס וחצי עד 2 כוסות ציר עוף או מים
כוס חלב
שלושים גרם חמאה = 2 כפות
[שלוש כפות שמנת חמוצה 15% שומן, [השף תומאס קלר משתמש בקרם פרש
כוס וחצי גבינת צ'דר (80-90 גרם) מגוררת דק- רכשתי גבינה מיבוא אנגלי
מלח ופלפל שחור גרוס לטעם
מעט פטרוזיליה -לא חובה
-
רמקינים בכמות 7-8
:אופן ההכנה

.להמס את החמאה במחבת קטנה על להבה בינונית
.להוסיף את פירורי הפאנקו. לערבב דקות אחדות עד שהפירורים מזהיבים היטב. להעבירם לקערית . להניח בצד
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.לחמם את השמן בסיר כבד על להבה בינונית-גבוהה
.להוסיף לסיר את הפתיתים. לערבב ולבשל עד שהם מזהיבים, 2-3 דקות
.להסיר את הסיר מהלהבה
.להוסיף לסיר את הבצל הקצוץ
.לערבב דקות ספורות עד שנוזלי הבצל נספגים בפתיתים
.להחזיר את הסיר ללהבה. להוסיף 3/4 כוס ציר עוף או מים. לבשל בבחישה עד שהנוזלים נספגים בפתיתים
.להוסיף 3/4 כוס נוספת מציר העוף או מים ומעט מלח, להמשיך לבשל
.הנוזלים בסיר יתעבו והתערובת תהיה קרמית
.כשבערבוב,  התערובת מסמיכה, וניתן לראות את תחתית הסיר, יש להוסיף את כוס החלב
.להמשיך לבשל עד שהחלב מצטמצם והתערובת עדיין קרמית
.כעת , טעמו את הפתיתים: הם צריכים להיות מבושלים כפסטה אל דנטה. להימנע מבישול יתר
.במידה ונחוץ לבשל את הפתיתים דקות נוספות, יש להוסיף עוד 1/4 כוס מרק או מים
.להסיר מהלהבה
.לערבב לסיר את החמאה. כע להוסיף את השמנת החמוצה כף אחר כף ואת גבינת הצ'דר
.במידה והתערובת סמיכה מדי, ניתן לדללה במעט נוזלים. לתבל לטעם- במלח, פלפל, פטרוזיליה
.לחלק את התערובת שווה לתוך הרמקינים המשומנים,  כ 2-3 כפות לכל מנה
.לפזר מעל את פירורי הפאנקו
.להניח את הרמקינים על תבנית או משטח אפייה
.לאפות במשך 15 דקות
.להגביר את חום התנור לחום גבוה 200 מעלות .לאפות 10-15 דקות נוספות עד שפירורי הפאנקו מזהיבים היטב
.להגיש חם


.ניתן להכין את המאפים מראש. לאחסן במקרר לפני האפייה. יש להוציא מהמקרר ולהביא לטמפרטורת החדר לפני האפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

*תפוחי אדמה אפויים בתנור ומרק גולש מאולתר


תפוחי אדמה אפויים בתנור
!קל הכנה פריך וטעים
?איך מכינים
.מחממים תנור לחום גבוה- 200 מעלות
.קולפים קילו תפוחי אדמה (רצוי אדומי קליפה). חותכים לטריזים עבים
.שמים בסיר בינוני (4 ליטר). יוצקים מעל מים רותחים (או מי ברז) לכיסוי. זורים מעט מלח (אטלנטי) מביאים לרתיחה
. מבשלים 6-7 דקות בסיר המכוסה
.משאירים בסיר, מסננים מהמים ומייבשים כ- 2 דקות על להבה נמוכה
משמנים תבנית בינונית (20 ס"מ על 30 ס"מ או קטנה יותר) ב - 3 כפות שמן , לבחירתכם, שמתי שמן זית מעורב בשמן קנולה
.מוסיפים את תפוחי האדמה
.מוסיפים זסט/גרידה מלימון אחד ומספר עלי מרווה טריים
.אפשרי לתבל במלח (אטלנטי או גס) ופלפל שחור גרוס טרי
.מוסיפים לתבנית לימון או שניים רחוצים וחתוכים לרבעים או שמיניות. מערבבים הכל בתוך התבנית
אופים כשעה בתנור החם. כל רבע שעה לערך, מוציאים את התבנית, הופכים את תפוחי האדמה על מנת שיהיו פריכים
.מגישים חם מאוד

 מרק 'גולש' מאולתר
? איך מכינים

31/12/2013

*מתכון לכנפי עוף

רגע לפני שמתחלפת לה שנה ברצוני להביא לכם מתכון לכנפי עוף שנאכלו כאן עכשיו. זה טעים כל כך, וכלום עבודה, אכלתי את השלישייה בידיים. לא מנומס,רשמו מתכון
כנפי עוף עם צ'ילי ודבש
מתכון לאחר עיבוד - במקור מאתר הונסט קוקינג
:מרכיבים
קילו כנפי עוף- אני השתמשתי ב 10 כנפי עוף של פרגיות ששקלו קילו
רבע כפית מלח אטנלנטי או מלח רגיל
שלוש כפות שמן זית
רבע כפית אבקת צ'ילי
כף דבש
שתי כפות רכז רימונים- המרתי לחומץ בלסמי מצומצם עם פירות יער מספרד

:אופן ההכנה
.לרחוץ את כנפי העוף במים, לא לנגב. להניחם על מחבת גדולה עמוקה- לא לשמן את המחבת
.לפזר על הכנפיים את המלח
לכסות את המחבת עם מכסה. לבשל את הכנפיים על להבה בינונית נמוכה כ 7 דקות. בזמן זה הכנפיים יגירו נוזלים
.להפוך את הכנפיים ולבשל (לכסות במכסה) מצידם השני עד שהם חצי מוכנים
.להמשיך לבשל עד שלא נותרים עוד נוזלים
.להנמיך את הלהבה. לבזוק מעל הכנפיים את אבקת הצ'ילי
לבזוק מעל הכנפיים את שמן הזית. לכסות במכסה להמשיך לבשל עד שהכנפיים מוכנות. להפוך אותן מדי פעם
.להסיר את המכסה, לבזוק על הכנפיים רכז רימונים ודבש
.להפוך ולבשל דקות ספורות נוספות עד שהכנפיים מכוסות ברוטב דביק
.ניתן להוסיף למחבת מספר עלי רוזמרין טרי ולהסיר מהלהבה
.להגיש מיד

Handmade with Matt Jennings - Vermont Edition

30/12/2013

ריבת מנדרינה ולימון

מנדרינה : לימון : ריבה

אתמול ערכתי קניות בסופר הקרוב. המקום נהדר, בזכות המנדרינות הנהדרות (הנמכרות כקלמנטינות) ותפוחי עץ הגרני סמיט הנפלאים בעלי מדבקה מאיי שם (חמוץ-מתוק-וקשה לנגיסה) שאני חייבת ואוהבת לאכול אחד ביום .. וגם, הבחורצ'יק ש'מסדר' את הירקות, גם מנקה את המקום (עם המכונה הרועשת שמותירה פסים) ומכבה לנו את האור ברבע לפני, הסגירה. יעילות , זה שם המשחק שם
.אז קניתי 2 קילו וקצת מנדרינות שנמכרו כקלמנטינות ב-17 ש"ח סה"כ

 
 
על כל מנדרינה ששקלה כ- 200 גרם (!) יש מדבקה. לא ברור עדיין אם הפרי מקומי או מיובא ,על המדבקה הכיתוב 
JAFFA - 3030 - suntina
המנדרינות נפלאות- גדולות, מתקלפות בקלות, כמעט ללא גלעינים ,הפלחים גדולים ומלאי עסיס וטעמן מופלא
.אז מלבד לנשנש אותן כאן, החלטתי להכין מהן ריבה שתשמר את הטעם הטוב הזה גם לימים רחוקים
 

הריבה קלה מאוד להכנה. ומכילה בעיקר את המנדרינות (פלחים ומעט מהקליפה הכתומה) מעט לימונים, סוכר ומים
אין כאן הכנה מוקדמת או מספר שלבים. הריבה מבושלת בסיר גדול (6 או 8 ליטר) זמן ממושך קצת יותר (מעל שעה) מריבה ממוצעת והיא טעימה מאוד
?איך מכינים

27/12/2013

ממרח חומוס עם שקדים ויוגורט +סלרי אפוי

חומוס : שקדים: יוגורט : סלרי

ממרח חומוס בעל טעם מעניין שבתוכו גם שקדים ויוגורט, מתובל במעט כמון וולימון. טעם החומוס דומיננטי, העדר הטחינה ותוספת השקדים-יוגורט מעדנת את טעם הממרח שהוא מעט גס במרקמו
!ראשי שרשי סלרי אפויים בתנור
שני מעדנים בכלום עבודה. מומלץ לאכול אותם (יחד או לחוד) כשהם טריים וחמימים בסמוך להכנתם. אך הסלרי האפוי, קר מהמקרר גם כן טעים, בדקתי


ממרח חומוס ,חמאת שקדים ויוגורט
:לפני שמתחילים
חומוס - אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מוכן - מקופסא או גרגירי חומוס קפוא ומופשר. לטעמי , אין כחומוס שהושרה ובושל טרי בבית
.מבשלים את החומוס? השרו בהרבה מים 250 גרם גרגירי חומוס לפחות ללילה. למחרת בשלו במי ברז טריים עד לריכוך
חמאת שקדים- ניתן להשתמש בחמאת שקדים מוכנה. אני ממליצה ליטול חופן גדול של שקדים - לא מולבנים ולטחון אותם במעבד מזון עד קבלת 'חמאה' - ממרח סמיך. הכמות הנחוצה כאן: 1/4 עד 1/3 כוס חמאת שקדים
assets Creative Commons License