27/12/2013

ממרח חומוס עם שקדים ויוגורט +סלרי אפוי

חומוס : שקדים: יוגורט : סלרי

ממרח חומוס בעל טעם מעניין שבתוכו גם שקדים ויוגורט, מתובל במעט כמון וולימון. טעם החומוס דומיננטי, העדר הטחינה ותוספת השקדים-יוגורט מעדנת את טעם הממרח שהוא מעט גס במרקמו
!ראשי שרשי סלרי אפויים בתנור
שני מעדנים בכלום עבודה. מומלץ לאכול אותם (יחד או לחוד) כשהם טריים וחמימים בסמוך להכנתם. אך הסלרי האפוי, קר מהמקרר גם כן טעים, בדקתי


ממרח חומוס ,חמאת שקדים ויוגורט
:לפני שמתחילים
חומוס - אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מוכן - מקופסא או גרגירי חומוס קפוא ומופשר. לטעמי , אין כחומוס שהושרה ובושל טרי בבית
.מבשלים את החומוס? השרו בהרבה מים 250 גרם גרגירי חומוס לפחות ללילה. למחרת בשלו במי ברז טריים עד לריכוך
חמאת שקדים- ניתן להשתמש בחמאת שקדים מוכנה. אני ממליצה ליטול חופן גדול של שקדים - לא מולבנים ולטחון אותם במעבד מזון עד קבלת 'חמאה' - ממרח סמיך. הכמות הנחוצה כאן: 1/4 עד 1/3 כוס חמאת שקדים
.יוגורט- השתמשו ביוגורט לבן ללא תוספים. יוגורט יווני או כל יוגורט אהוב (בכל אחוזי שומן) יתאים
תיבול נוסף: 2-3 שיני שום כתושות
.הממרח טעים עם קלי לחם (בצילום) או חתיכות פיתה טרייה/קלויה לצד ירקות טריים
:מרכיבים
חצי קילו גרגירי חומוס מבושל, לסנן מנוזלים
מאה וחמישים מ"ל יוגורט לבן
שתיים עד 3 כפות חמאת שקדים
כף עד 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
חצי כפית מלח אטלנטי או מלח גס/דק לטעם
רבע עד 1/2 כפית כמון טחון
-
מספר כפות ממי בישול החומוס

:ההכנה
.לטחון את כל המרכיבים (כשהחומוס חם עדיין) במעבד מזון לממרח חלק
.במידה והממרח סמיך מדי, להוסיף כפות ספורות ממי בישול החומוס- כף אחר כף
.ניתן לקשט כל מנה בגרגירי חומוס/שקדים קצוצים(לא מולבנים) תבלינים ירוקים טריים, כמון,פפריקה/פלפל שחור גרוס ושמן זית
.לשמור במקרר 3-4 ימים


שורש סלרי אפוי

מגזין ה BBC GOOD FOOD המצויין, מפרסם בגיליון ינואר 2014 (כבר יצא לאור) כתבה שלמה על הראש הנפלא הזה של הסלרי.
על עמוד שלם וכהה ניצב ראש סלרי ענק ,אפוי, כיפתו מוסרת ותוכנו נראה כמחית רכה, מתובלת, מראה מפתה ממש.
הייתי חייבת לבדוק: אפיתי 2 ראשי שורש סלרי קטנים יותר, מרחתי אותם (לאחר שטיפה
הגונה וללא קילוף) בשמן זית.
עטפתי כל ראש בנייר כסף ושיגרתי לטוסטר אובן לכ 90 דקות בחום בינוני.
בתום האפייה (לבדוק עם מזלג שממש רך), הסרתי להם את הכיפות, פזרתי מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי, עלי טימין טרי ושמן זית.
הכפית עזרה לחפור פנימה .תענוג.
במתכון שפורסם בחוברת מוסיפים:
רוזמרין
עלי דפנה
שום וקצת חמאה
ראש סלרי גדולים צריכים כשעתיים אפייה בחום בינוני לריכוך.
לאכול חם.




.

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

:בקרו בדף הפייסבוק החדש שלנו. מוזמנים להמליץ , נשמח
 

No comments:

assets Creative Commons License