19/03/2017

חמישה צעצועים (גם) למבוגרים + הגרלה חדשה בבלוג

1.
חוות החיות
.חיות עץ יפות ומשעשעות לקישוט מדף או שולחן הקפה
:עוצב במיוחד לחברת
LZFLamps

2.
פריטי עץ עבודת יד - יפן

t-lab_japan

 פריטי עץ מגולפים מעץ בהיר מעוטרים בצבע שחור. עיצוב פשוט ומקורי


14/03/2017

ג'וליאן -אמן העוגות על קומות מקולומביה Julián Ángel

Julián Ángel 

ג'וליאן יוצר עוגות מרהיבות על קומות, מזגג אותן בורוד ומקשט בשפע פרחים צבעוניים. קבלו את ג'וליאן אנג'ל השף (והבלוגר) מקולומביה

:תמונה אחת שווה מאלף מילים
מקור הצילום
דוגמא: עוגת לימונדה ורודה

הלהיט החדש מניו יורק Doughnut Plant

Doughnut Plant


תושבי ניו יורק וחובבי אינסטגרם מיודעים זה מכבר על הדונטאס הממולאים הנקראים דה ריפל והנמכרים בחנות הניו יורקית דונאט פלאנט
מי שאחראי על הלהיט המקורי הוא מארק ישראל. מדריך הזאגט כלל את מנת הקינוח הזו כאחת מתוך 25 מנות שחייבים לטעום בניו יורק
.המקום מייצר דונאטס מקוריים בעבודת יד משנת 1994
:וכן, תמונה אחת שווה אלף מילים
מקור הצילום

01/03/2017

פסטיבל העגבניות במלבורן - MELBOURNE TOMATO FESTIVAL 2017

MELBOURNE TOMATO FESTIVAL 

.?...פיצה עגבניות מהתנור? גלידת עגבניות, מיץ עגבניות סחוט_טרי
.פסטיבל העגבניות במלבורן, אוסטרליה עומד להתקיים ב- 19 למרץ
.?...ולי שאלה אחת בלבד, מתי אצלנו
[?וגם- מתי ימצאו בשווקים עגבניות טובות באמת]

ידיעה: קינוחים כמו במוזיאון- אוקראינה Dinara Kasko

Dinara Kasko
קונדיטורית בת 28 מאוקראינה שעברה מהפך מאפייה ביתית לקינוחים מהודרים כמו נלקחו ממוזיאון. דינארה למדה ועסקה בארכיטקטורה ועיצוב (ותלת מימד) אך התשוקה לאפייה מקצועית הובילה אותה ליצור משהו ייחודי משלה בהדגש על המראה לצד הטעם הטוב. בעזרת הידע המקצועי שלה בתלת מימד היא מעצבת ומדפיסה (במדפסת תלת מימד) תבניות פרי עיצובה. כעת היא עוסקת בפיתוח תבניות ואפייה בכלים היחודיים. צורות גיאומטריות כקוביות, משולשים וכיפות מככבים אצלה לצד הצבעים שחור, אדום ולבן
  אתר

28/02/2017

צלחות החומוס של לינה ג' מאוסטרליה The Lebanese Plate

Lina Jebeile  בשורת החומוס מאוסטרליה  🍴☕️

@thelebaneseplate

          לינה האם (ל- 4 ילדים) מאוסטרליה מגדירה עצמה ברשת כצלמת, סטייליסטית  מזון, בלוגרית, שתיינית קפה הזקוקה בדחיפות לעוד כמה שעות שינה  
מקור הצילום
לינה נולדה (וחיה גם כעת) בסידני, בת להורים מהגרים לבנונים. גדלה לצד שתי תרבויות, הלבנונית בבית והאוסטרלית בבית הספר. את הקריירה שלה החלה כמורה (במשך כ 10 שנים) לאנגלית והיסטוריה. חייה השתנו כשברגע אחד החליטה להגשים תשוקה ותיקה שלה לצילום ומיד השתלמה בקורס צילום. כחובבת של אוכל טוב המוצג באופן מעורר תיאבון, החליטה לחגוג את שתי האהבות באתר אוכל משלה המתעד את מסורת האוכל הלבנוני אותו ברצונה להוריש לילדיה 


The Lebanese Plate
לינה מתחזקת חשבון אינסטגרם פעיל עם עשרות אלפי עוקבים. המטרה שלה להפיץ לעולם את ממרח החומוס ולנסות למגר שנאת מהגרים. היא מנסה ליצור דיאלוג פתוח וחם (קודם כל על אוכל) היכול להתחיל מניגוב צלחת חומוס ולהוביל לשיח נורמלי על החיים. לינה הביאה בשבועות האחרונים את החומוס שלה למרכזים, ובתי קפה בעירה וזכתה לתגובות אוהדות
האתר של לינה
טוויטר
:לינה מכינה סלט כרובית צלויה

אנשי הדבש מניו יורק ומלבורן

THE GOOD OF THE HIVE

Artist Matthew Willey -  אמן הדבורים מתיו ווילי  



:מתיו הוא היזם והמבצע של פרויקט
The Good of the Hive Initiative
האיש צייר עד כה 50,000 דבורים בכוורות שונות מרחבי ארה"ב. עבודתו מתעדת את המאבק העולמי על חיי הדבורים ועד כמה הדבורה פופולרית

מקור
במהלך קריירה בת 24 שנים מתיו מביא עמו אומנות מקורית ויחודית הבאה לידי ביטוי על קירות בתים ובתי עסק ברחבי ארה"ב. הוא משלב יכולותיו כמעצב וצייר (גם על קנווס). עבודותיו מתועדות במגזינים כניו יורק טיימס, בטר הומס אנד גרדנס ונוספים
 אתר
אינסטגרם
⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪⧪
Chris Kowalski  ובקצה האחר של העולם נמצא כריס איש הדבש האוסטרלי
כריס מספק דבש למסעדות הנחשבות באוסטרליה. הוא עוסק גם בהצלת כוורות הנמצאות במלבורן, מתחזק כוורות בכנסיות, בתי ספר ובתי מלון. הכוורות החדשות שהוא בונה עשויות קורות עץ וחומרים ממוחזרים
:הנה כריס בעבודה

.?ספרו לי איך אתם אוהבים לאכול את הדבש שלכם? איזה דבש אתם צורכים 

27/02/2017

מתכונים לעוגיות חדשות : עוגיות אגוזים סיניות ועוגיות תאנים

והיום,הפתעה כפולה ! מתכונים לשתי עוגיות חדשות ומוצלחות שטרם נראו במטבח הפרטי (שלי) ושלכם.. שיהיה בתיאבון ושבוע נפלא
עוגיות תאנים, צימוקים וקמח מלא
עוגיות 'בריאות' יפות בצורת גלגלים. בצק העוגיות והן המלית כמעט ואינם מכילים תוספת של סוכר לבן. המתיקות מורגשת מהתאנים היבשות והצימוקים המבושלים קודם ונטחנים לכמו 'ריבה' חלקה. ההבצק מכיל ברובו קמח מלא וקל מאוד לערבב אותו ידנית או במיקסר. אני ממליצה לחלוט קצרות במים רותחים את התאנים ואת הצימוקים, לסנן לפני הבישול ל'ריבה'. מכיון שהעוגיות לחות מעט, מומלץ לאחסנן לזמן קצר (ימים ספורים) בקופסא אטומה ולא בשקית. בזקו על העוגיות מעט אבקת סוכר גם לפני ההגשה
המתכון מבוסס ומעובד קלילות מהספר "מתוק ובריא"- מתוקים, חטיפים וקינוחים טבעיים מאת ורדית קוהן וגלית האן. במקור כל כמות הקמח היא קמח מלא
הכמות: 20-22 עוגיות גלגל
:מרכיבים
:לבצק
כוס אחת קמח מלא, מנופה
חצי כוס (70 גרם) קמח לבן, מנופה
שתי כפיות סוכר לבן או סוכר וניל
קורט מלח
חמישים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה גדולה מופרדת לחלמון ולחלבון
מאה שלושים מ"ל שמנת חמוצה קלה- אני שמתי שמנת חמוצה 15%
--
מעט קמח לרידוד
:למלית
כוס וחצי תאנים יבשות קצוצות דק= כ- 15 תאנים יבשות
 שלוש כפות צימוקים כהים
כוס מי ברז
שתי כפות מיץ לימון
:אופן ההכנה

14/02/2017

חדשות מזון 14.2.2017: פרוייקט משקה הבירה בת 5000 שנה

👲משקה בירה בן 5000 שנה
. סטודנטים מאוניברסיטת סטנפורד בישלו בירה עתיקה במהלך לימודי ארכיאולוגיה
הפרופסורית המנחה, לי ליו מצאה במחקר חדש הוכחות על כך שבסין הוכנה בירה עוד בשנים קדומות. קבוצה קטנה של סטודנטים התכנסה סביב שולחן גדול באחד מחדרי הפקולטה ללימודי ארכיאולוגיה סינית באוניברסיטת סטנפורד. על השולחן הונחו מיכלי זכוכית, המשקה בתוכם היה צהבהב וקצפי וריחו חמצמץ. זה היה רגע סיום מרתק לפרוייקט הגמר בקורס עם לי ליו העוסקת בין היתר בלימוד ארכיאולוגיה של מזון בסטנפורד משנת 2010
:שם הקורס 
Archaeology of Food: Production, Consumption and Ritual
.התערובת שבכוסות המשקה הינה בירה ביתית שהוכנה בשיטה עתיקה ממתכון בן 5000 שנה
שיחזור אופן הכנת המשקה מחזירים את הסטודנטים אחורה בזמן ומסייעים בהבנת התנהגות אנושית מימים עברו
 המתכון מורכב בעיקר מסוג של דוחן+ עשב הגדל בסין (+ שורש צמח הלילי) ושעורה המהווה מרכיב נפוץ גם בתעשיית הבירה בת ימנו
משקה הבירה הסינית העתיקה דמה יותר לדייסה וטעמו היה מתקתק ופירותי יותר ממרבית הבירות בנות ימנו. בנוסף, הבירה בסין לא עברה סינון מחומרי התסיסה. הסטודנטים נטלו חלק פעיל בהכנת הבירה- על ידי שימוש בחיטה, שעורה ודוחן. הזרעונים כוסו במים ועברו נביטה. לאחר מכן נכתשו וכוסו מחדש במים. התערובות הוכנסו לתנור וחוממו בחום של 65 מעלות לשעה. בהמשך, המיכלים הוצאו מהתנור, שמרים הוספו, כוסו בפלסטיק והונחו לתסיסה בטמפרטורת החדר לשבוע עד שבועיים. המשקה שהתקבל היה פירותי, בטעם הדרי מודגש המזכיר סיידר בעל רמת אלכוהול נמוכה יחסית
assets Creative Commons License