והיום,הפתעה כפולה !✔ מתכונים לשתי עוגיות חדשות ומוצלחות שטרם נראו במטבח הפרטי (שלי) ושלכם.. שיהיה בתיאבון ושבוע נפלא
עוגיות תאנים, צימוקים וקמח מלא
עוגיות 'בריאות' יפות בצורת גלגלים. בצק העוגיות והן המלית כמעט ואינם מכילים תוספת של סוכר לבן. המתיקות מורגשת מהתאנים היבשות והצימוקים המבושלים קודם ונטחנים לכמו 'ריבה' חלקה. ההבצק מכיל ברובו קמח מלא וקל מאוד לערבב אותו ידנית או במיקסר. אני ממליצה לחלוט קצרות במים רותחים את התאנים ואת הצימוקים, לסנן לפני הבישול ל'ריבה'. מכיון שהעוגיות לחות מעט, מומלץ לאחסנן לזמן קצר (ימים ספורים) בקופסא אטומה ולא בשקית. בזקו על העוגיות מעט אבקת סוכר גם לפני ההגשה
המתכון מבוסס ומעובד קלילות מהספר "מתוק ובריא"- מתוקים, חטיפים וקינוחים טבעיים מאת ורדית קוהן וגלית האן. במקור כל כמות הקמח היא קמח מלא
הכמות: 20-22 עוגיות גלגל
:מרכיבים
:לבצק
כוס אחת קמח מלא, מנופה
חצי כוס (70 גרם) קמח לבן, מנופה
שתי כפיות סוכר לבן או סוכר וניל
קורט מלח
חמישים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה גדולה מופרדת לחלמון ולחלבון
מאה שלושים מ"ל שמנת חמוצה קלה- אני שמתי שמנת חמוצה 15%
--
מעט קמח לרידוד
:למלית
כוס וחצי תאנים יבשות קצוצות דק= כ- 15 תאנים יבשות
שלוש כפות צימוקים כהים
כוס מי ברז
שתי כפות מיץ לימון
:אופן ההכנה