01/11/2008

*November I יום שוק ועוגת שיש וינאית

אחת לכמה שבועות או חודשים, אני עוזבת כל עיסוק אחר, וצועדת לשוק העירוני. ציוד הכרחי :מצלמה ומצב רוח טוב, שום דבר נוסף. בכל פעם מחדש אני מופתעת מהצבעים, הריחות, המגוון העונתי המשתנה, מהשפע הרב. אתמול היה נחמד במיוחד בשוק - מצאתי שפע בננות, ענבים כהים, רימונים בשלים מתפקעים, מילונים, קצת קלמנטינות שחלקן היו עדיין ירוקות. את שתי התמונות הללו, אני אוהבת במיוחד: שתיהן כאילו הוכנו עבורי מראש, בקפידה, נלקחו ברגע אחד של שמש, כמעט שעת צהריים, תהנו

תמונות נוספות מהשוק של יום שישי - בבלוג האוכל והמתכונים של חניתה ורן
 
עוגת השיש הנפלאה
לאחר שהכנתי לראשונה את עוגת השיש הזו, ידעתי שמצאתי את האחת ולא צריך לחפש עוד
המציאה הזו היא עוגת שיש, שני צבעים, רכה , מפנקת עם טעם של עוד וקלה להכנה
זו לא עוד עוגת שיש - דרך ההכנה והקצפת שבתוך תערובת העוגה מקנים לעוגה רכות מסוג אחר. כמובן שבדקתי את העוגה על מי שיכולתי.. כולם אהבו
אנגליקה בעלת המתכון הגרה בוינה, מטיילת בעולם ומפליאה גם בבישולים במטבח, כותבת שזו עוגה שלא מספיקה להתקרר לגמריי במטבח
כתבתי לה בזמנו והודתי לה על המתכון המשובח, היא נתנה לי את רשותה להפיץ את העוגה לכל מי שחפץ בפינוק מושלם לקפה/תה או סתם על הבוקר, לפני העבודה .. הנה קחו את המתכון המושלם לעוגת השיש שחיפשתם

~עוגת שיש וינאית~~
:החומריםמאתיים חמישים (250) מ"ל שמנת מתוקה
מאתיים (200)  גרם אבקת סוכר
כף סוכר וניל
ארבע ביצים גדולות, מופרדות בטמפ' החדר
מאתיים וחמישים (250)  גרם קמח רגיל
שתי כפיות מדידה =8 גרם אבקת אפיה
שלוש כפות חלב
קורט מלח
שלוש כפות גדושות ממרח נוטלה או 2 כפות קקאו איכותי

אופן ההכנה
להקציף (במיקסר) שמנת מתוקה עד ליצירת קצפת חצי מוצקה. להוסיף אבקת סוכר+סוכר וניל ולהמשיך להקציף עד קבלת קצף נוקשה
ידנית לקפל פנימה חלמונים וחלב
בתנועות קיפול להוסיף קמח מנופה ומעורב באבקת אפיה
בקערה נפרדת (מיקסר) להקציף חלבונים וקורט מלח עד ליצירת קצף. לקפל אותו בעדינות לתערובת העוגה
את מחצית תערובת העוגה לצקת לתבנית טבעתית משומנת ומקומחת קלות
למחצית השניה של תערובת העוגה לקפל את הנוטלה או הקקאו ולצקת בתלוליות על התערובת הבהירה בתבנית
עם כף או מרית ליצור עירבולים ליצירת דוגמת שיש בעוגה
לאפות את העוגה בתנור מחומם מראש בחום בינוני (180) כ-45 דקות
לאחר צינון להוציא את העוגה מהתבנית ולאבק באבקת סוכר
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

26/10/2008

* October 2008 III-08 יום הלחם העולמי

.יום הלחם העולמי לשנת 2008 החל זו השנה השלישית בתאריך ה-16 לאוקטובר הסתיים
תערוכה סובבת עולם, קרוב ל-250 לחמים טעימים ומגוונים, בלוגרים יצירתיים ומוכשרים. שפע ריח משכר, ריח טוב של לחם טרי. שעות רבות של הנאה צפויות בקריאה וביקור אצל האופים מרחבי העולם, הצצה למטבחם הפרטי והרבה כיכרות לחם , כמה כייף
שמחתי להציג גם אני לחם תוצרת ישראל, תמצאו אותו ברשימה מס.2 למטה. התערוכה טעימה מאוד וכוללת מגוון עצום של מתכוני לחם בדוקים ותמונות נהדרות שלא תמצאו בשום ספר אפייה בעולם
World Bread Day '08 - RoundupLink


תצוגת הלחמים מחולקת ל-4 חלקים(A-G)לחמים
ממדינות:ארגנטינה,אוסטרליה,אוסטריה,בלגיה,ברזיל,קנדה
סין,קפריסין,דנמרק,,צרפת,גרמניה,ויוון(H-I)לחמים
ממדינות:הונגריה,הודו,ישראל ואיטליה(L-S)לחמים
ממדינות: לוקסמבורג,מלזיה,מכסיקו,הולנד,ניו זילנד,נורבגיה,פולין,פורטוגל,סנגל,סינגפור,ספרד,שוודיה ושוורץ
ממדינות:טרינידד,טורקיה,בריטניה,ארה"ב וונצואלה (T-Z)לחמים
World Bread Day '08 - Roundup
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

** October 2008 II ביסקוטי צנוברים וחמוציות

ערמה של ביסקוטי איטלקי -היא והוא
ביסקוטי צנוברים וחמוציות כמו באיטליה - הגירסא החצי קשה, נהדר
~~ביסקוטי צנוברים וחמוציות~~~

ערימה של ביסקוטי
ארוכים
דקיקים
זרויים בכל מיני צבעים
--
היא
והוא
--
לא קרובים עדיין
מגששים
--
היא שברה ביסקוטי אחד, ארוך
ולעסה אותו לאט
--
הוא שאל מה היא עושה?..
אני מנסה לשנות כיוון מחשבה..
אתה מסקרן אותי
('נורא')
--
הוא לגם קפה
מהעבר השני
ושתק
הוא כבר מזמן היה בעדה
--
אז איך את מכינה את הביסקוטי הזה?

הנה ככה:
טורפים 100 גרם חמאה רכה +2/3 כוס סוכר לבן (130 גרם)
מוסיפים 2 ביצים גדולות, קורט מלח, כפית תמצית וניל, כף קליפת תפוז מגוררת, 2 כפות מיץ תפוזים ומערבבים היטב
מוסיפים 2 כוסות קמח רגיל ( 280 גרם) מנופה עם שתי כפיות אבקת אפיה
מערבבים פנימה כוס צנוברים וגם כוס חמוציות
יוצקים את התערובת על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור. מיישירים לאורך ליצירת מלבן בארוך התבנית וברוחב של כ 10-12 ס"מ
אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני - 180 מעלות כ 30-35 דקות
מוצאים ומצננים - 15 דקות
חותכים בעדינות כ- 16 ביסקוטים
מחזירים לתנור לעוד כ- 10 דקות

מצננים על רשתBuon Appetito--
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

20/10/2008

*October 2008 אגסים אפויים, ריבת תפוחים בהל

תוקים לחג הסוכות - חג שמח ומועדים לשמחה
אגסים אפויים
.לחצות 4 אגסים מוצקים, אפשר לקלפם, לא חובה, לגלען יפה עם כפית
להניח את האגסים בתבנית קטנה מרוחה היטב בחמאה, הצד החתוך של האגסים יהיה כלפי מטה
לצקת כפית דבש מעל כל מחצית אגס
.לצקת מעל האגסים חצי כוס יין מוסקט
לאפות 30-40 דקות בחום של כ- 190 מעלות. אפשר להפוך את האגסים לקראת סוף האפיה להגיש חם או קר עם דבש, קצפת. 
טעים מאוד ו
מומלץ בחום

 
כבר לפני כשבועיים, קראתי את הכתבה בת-2 העמודים של ג'ואן נתן בהראלד טרביון. כתבה מעוררת תאבון ומסקרנת ביותר
,ג'ואן כותבת על מאכלי ראש השנה כפי שנהוגים אצל יהודות יוצאי עירק. משהו מתוק שייעשה לנו שנה מתוקה להפליא, ואיך לא, יש איזכור לריבת תפוחים מתובלת בהל, ריחה נישא עוד אז עד לפה. אחד מסמלי ראש השנה אבל עם ניחוח אחר
המחברת, ביקרה בארץ, התארחה אצל משה בסון ולמדה ממשפחתו על תרבות האוכל העירקית. היה מרתק
המתנתי מעט עם ההכנה של מטעם התפוחים הזה שהתגלה כמעדן ממש
רבעי התפוחים רכים, אף שומרים על צורתם היפה, מנוקדים ומבושמים בתבלין ההל, ומתוקים מאוד
ריבת תפוחים והל
שני תפוחי גרני סמיט, קלופים, נקיים מגרעינים , מחולקים לרבעים
כוס סוכר = 200 גרם
כף מיץ לימון
חצי כפית הל טחון
שמים את התפוחים בסיר קטן,לכמות זו יספיק סיר ללא מכסה בתכולה של 2 ליטר
יוצקים 2 כפות מים, מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים ללא מכסה כ- 30 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. ניתן לערבב קלות בזמן הבישול, לא חובה
להסיר מהאש, לכסות במכסה ולהניח ל- 20 דקות
לאכול חם או העביר לצינצנת, לצנן ולשמור במקרר, עד כשבוע ימים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

30/09/2008

*September IV 2008 שנה טובה -באונטי שוקולד וקיש פטריות

באונטי קוקוס ושוקולד עם ציפוי עבה

באונטי שוקולד וקוקוס
:לשכבת השוקולד
שמונים (80) גרם שוקולד מריר 70% חתוך גס
שמונים (80) גרם חמאה רכה חתוכנ לקוביות
שבעים (70) גרם אבקת סוכר
ביצה אחת גדולה טרופה
מאה וחמישים (150) וחמישים גרם קמח רגיל
שתי כפות אבקת קקאו

--
למלית הקוקוס

מאתיים עשרים גרם (220) גרם קוקוס
פחית חלב מרוכז = 397 גרם או 2 שפופרות חלב מרוכז הולנדי בלבד-יחד אותו משקל
שתי ביצים טרופות

--
לציפוי שוקולד

-אני שמה כמות וחצי -עם 75 גרם חמאה
חמישים (50) גרם חמאה
מאה וחמישים (150) חמישים גרם שוקולד 70%

אופן ההכנה

מכינים תחתית משוקולד מומס, חמאה וסוכר. להוסיף שוקולד, ביצה ויתר החומרים
להדק לתחתית תבנית קטנה, לאפות בחום בינוני כ-15 דקות
--
מערבבים חומרי המלית ויוצקים על התחתית האפויה. אופים משך 25-30 דקות נוספות
--
ממיסים חמאה לציפוי, מוסיפים שוקולד, מערבבים עד שנמס
למרוח על העוגה האפויה והצוננת
לאחר ייצוב במקרר לחתוך לגודל הרצוי -הציפוי ייתקשה עם הקרור

----------------------------
--------------------------------------------------------------------------------אחת המנות האהובות אצלנו בכל סעודה חגיגית וגם בראש השנה היא קיש פטריות
קל וכייף להכין אותו מבצק פריך עם מלית פטריות ושמנת המבושלת בקצרה ואפייה של 30 דקות ויש קיש
~~~קיש פטריות~~~
תבנית פאי בקוטר 23 ס"מ
במיקסר או ידנית מכינים בצק פריך המורכב מ
מאה שמונים (180) גרם קמח לבן רגיל
חצי כפית מלח דק
מאה ועשרים (120) גרם חמאה קרה
שלוש עד 4 כפות מים קרים או מי ברז

.לצנן את הבצק במקרר ל-20 דקות
לאחר צינון לרדד את הבצק ולאפות בחום 190 עד שזהוב כ-20 דקות
לפזר מיד על הבצק החם 60 גרם גבינת פרמזן חם

בזמן שהבצק במקרר (לפני האפייה) יש להכין את מלית הפטריות

חמש מאות (500) גרם פטריות שמפיניון = 2 סלסלות לערך
שתי כפות שמן זית
עשרים (20) גרם חמאה
שלושה שיני שום קצוצות
כף מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה
שלוש ביצים גדולות
שלוש מאות =300 מ"ל שמנת מתוקה
שישים (60) גרם גבינת פרמזן מגוררת
 
:אופן ההכנה
לנקות את הפטריות ולפרוס אותן דק .לטגן את הפיטריות בשמן+חמאה, שום ומיץ לימון. להוסיף מלח ופלפל לטעם
לבשל את הפטריות עד שהן רכות. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה לקראת סוף הבישול
.בקערה לטרוף ביצים ושמנת מתוקה, להוסיף את הפטריות
.לצקת את מלית הפטריות על הבצק האפוי ועל גבינת הפרמזן
.לאפות בחום 190 כ- 30 דקות או עד שזהוב


Happy New Year ! - The New Year Is here שנה טובה


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

21/09/2008

*September III 2008 דובשניות

~~~דובשניות~~~
 מתכון הדובשניות של נירה שויאר מהספר "עוגות לכל עת", ע"מ 188
הכנתי מחצית הכמות בצק הדובשניות, והכמות הרשומה פה היא כבר חצי. הדובשניות קלות הכנה, פשוט לערבב עם כף עץ, לגלגל עוגיות ולאפות

~~~דובשניות - עוגיות דבש ~~~

שלוש כוסות קמח
חצי כפית סודה לשתיה
שני שליש כוס סוכר לבן
שליש כוס שמן
שתי ביצים
חצי כוס דבש
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה 220 מעלות
לערבב את כל החומרים בקערה עם כף עץ.
נירה שויאר מציעה להניח עיסה עם כפית, כך עשיתי בסבב הראשון, את השני גילגלתי בידיים, העוגיות מתקבלות יפות ועגולות יותר
לאפות את הדובשניות 9-10 דקות בתנור החם או עד שהן משחימות.
התקבלו כ- 45 דובשניות

18/09/2008

** September II 2008 ~~ עוגיות במתנה~~

חטיף באונטי - מתכון ביתי
וגם עוגיות במתנה

Chocolate and coconut חטיף באונטי שוקולד וקוקוס- המתכון
עוגיות - במתנה
.כמה שכייף לי להכין מתנות
הרעיונות שנרקמים תוך כדי, היצירה, השתדלות שיצא מאוד מוצלח, המחשבה על מקבל המתנה, בחירת האריזה, סרטי הקישוט, המילים שנכתבות באופן אישי. כמה ההתרגשות בלתת
--
הרעיון במתנה הזו, היא לתת למי שעסוק מדי או לא אוהב לאפות (בחרו את המתאים) אך לאכול דווקא כן, להפתיע את כל מי שתרצו בצנצנת נאה עם תערובת יבשה להכנת עוגיות אצלו/אצלה בבית, לצרף פתק קטן עם הוראות הכנה פשוטות, לחתום בברכה או נשיקות ולמסור עכשיו
התערובת בצינצנת תהיה עמידה שבועות במקום מוצל, כדאי לשמור במקרר ותהיה זמינה לכל עת
לפני הכנת העוגיות יש לערבב בנפרד חמאה, ביצה ווניל, להוסיף את תוכן הצינצנת בבת אחת והופ ! -יש תערובת עוגיות, רק להדליק את התנור ולאפות. נכון שקל?
צינצנת בינונית, אבל מוארכת בתכולה של קצת פחות מליטר תספיק כצינצנת ריבה גדולה


?ככה תכינו את תערובת העוגיות
ממלאים את הצינצנת בחומרים אחד אחרי השני, בשכבות לפי הסדר


חמש שמיניות הכוס = 90 גרם קמח רגיל
חצי כוס שיבולת שועל דקה לבישול
ושוב: חצי כוס קמח רגיל= 70 גרם
חצי כפית סודה לשתיה -לנפות אותה לתוך הצינצנת
כחצי כפית מלח דק
שליש כוס סוכר חום כהה
שליש כוס סוכר לבן = 65 גרם
חצי כוס חמוציות יבשות
חצי כוס שוקולד צ'יפס לבן
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס או שבורים ביד


זהו זה. אל תנערו. אל תערבבו.  סגרו את הצינצנת והוסיפו פתק בזה הלשון
(23 )
עוגיות מתנה

הוראות הכנה

חממו תנור אפייה לחום בינוני - 180 מעלות
בקערה בינונית טרפו 120 גרם חמאה רכה +1 ביצה גדולה +כפית תמצית וניל
להוסיף לתערובת הרכה את כל תכולת הצינצנת, בחשו עם כף רגילה או כף עץ, לקבלת תערובת אחידה
נטפו בכפות או גלגלו כדורים ישירות על נייר האפייה בתבנית במרחקים אחד מהשני
אפו 10-14 דקות בתנור החם או עד שהעוגיות מזהיבות
צננו את העוגיות על רשת ואחסנו בכלי אטום
זהו, יש מתנה 
כמה שכייף להכין מתנה למישהו שאתם אוהבים












ועוד עוגיות מתנה טעימות, זו עוגיה גדולה יחסית, לא קשה מידיי, נגמרת דיי מהר

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס לבן
הכמות: 22-24 עוגיות גדולות
החומרים
תשעים (90) גרם קמח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כפית מלח
רבע כפית קינמון
מאה חמאה רכה
שליש כוס סוכר לבן
שליש כוס סוכר חום כהה
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
כוס וחצי שיבולת שועל מהירה לבישול
כ-150 גרם שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום של 190 מעלות
.בקערה לערבב: קמח, סודה לשתיה (מנופה), מלח וקינמון
.בקערה נפרדת לטרוף חמאה, סוכרים, ביצה ווניל
.בהדרגה להוסיף את תערובת הקמח
.להוסיף שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס
.לנטף את העיסה בכפות על נייר אפייה בתבנית הגודלה של התנור
.לשמור על מרחקים בין כל עוגיה
.לאפות 10-12 דקות, עד שמזהיב היטב ומוכן
.לצנן 2 דקות בתבנית לפני העברה לצינון על רשת
.לאחסן בכלי אטום
הערה
.העוגיות חצי קשות-רכות
.אפיתי בשני סבבים באותה התבנית או בשתי תבניות תנור גדולות
 
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

08/09/2008

* September 2008 עוגיות שוקולד מושלגות

Chocolate snowballs recipe עוגיות שוקולד מושלגות~



























 
אל תחפשו יותר שום עוגיית שוקולד אחרות, לא, גם לא עוגיות שוקולד מושלגות, האוצר נמצא !! סוף סוף והוא מוגש לכם כאן ועכשיו
אני טועמת ביס קטנטן
שפני הנסיונות שלי אישרו שזה מצויין, תני לנו עוד, מה.. את מתכוונת להפיץ לעולם את המתוק הזה שלנו? וודאי
 
עוגיות שוקולד מושלגות
המרכיבים
מאתיים (200) גרם שוקולד, שבור לקוביות לפחות 60% מוצקי קקאו
מאה (100) גרם חמאה קרה
מאה וחמישים (150) גרם אבקת סוכר
שלוש ביצים גדולות טרופות מעט
כפית אחת תמצית וניל
מאתיים עשרים וחמש (225) גרם קמח רגיל
שתי כפות מדידה אבקת קקאו
חצי כפית מדידה אבקת אפיה =2 גרם
--
מאה עד 150 גרם אבקת סוכר לגילגול העוגיות


אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות
בסיר קטן (או קלחת קטנה) על להבה נמוכה להמיס שוקולד והחמאה . (אפשר להמיס מעל אדים) לצנן 5 דקות
להעביר את השוקולד- חמאה לקערה בינונית, לבחוש פנימה אבקת סוכר עד שנמסה
.להוסיף ביצים טרופות
להוסיף וניל, קקאו, קמח ואבקת אפיה (אפשר לנפות את הקמח עם אבקת האפיה קודם)
.לצנן את התערובת במקרר לשעה או יותר עד שמתקשה מעט
.ליטול כמות של כ- 2 כפות מדידה מהתערובת עבור כל עוגיה ולגלגל לכדורים
.לגלגל כל כדור מכל צד (זה יהיה דביק מעט) בקערית עם אבקת סוכר 
.להניח את העוגיות על נייר אפייה בתבנית, במרחקים
.לאפות את העוגיות  10-12 דקות או מעט פחות עד שהן יציבות למגע
.לצנן על רשת
:הערות
.את שלבי העירבוב הראשונים מומלץ לבצע עם מטרפה ידנית
.עירוב הקמח+אבקת האפיה יעשה עם כף עץ, אין צורך במיקסר
במידה ולא אופים את כל העוגיות בבת אחת, בתבנית אחת, יש לשמור את יתרת התערובת במקרר
יש להניח את כדורי הבצק על תבנית צוננת (לא מקרור), לצנן את התבנית לטמפרטורת החדר לפני הכנסה לתנור
.העוגיות מאוד שוקולדיות מתוקות, ממש  לא דיאט הפעם
.כמות מוערכת :14-25 עוגיות, תלוי בגודלן
קל לטחון את הסוכר לאבקת סוכר במטחנת קפה/מטחנת תבלינים קטנה, אני משתמשת במטחנה תוצרת בראון
במידה והעוגיות מגולגלות ביותר אבקת סוכר, הן תשארנה לבנות יותר, פחות שטחי שוקולד חומים
קיצור מעט של זמן האפיה, בדקה או שתיים , יותיר מעט רטיבות בתוך העוגיה, לפי העדפה אישית


חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

22/08/2008

* Aug. 2008 ~~~ פלפל חריף כבוש ~~~

Quick pickled peppers פלפל חריף כבוש המתכון~~~


Hot peppers - fresh from the friday market פלפלים חריפים בשוק

"kurtos kalacs" - Yummy תענוג הונגרי

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

29/07/2008

* July 2008 לחם חמוציות וגרעיני דלעת

עוגיית שוקולד צ'אנקי פאנקי של זינגרמן
Baking a new Bread is like a new day - Bright and Shiny ..Cranberry Pumpkin Seed Bread- One Of The Best !
לחם חמוציות וגרעיני דלעת
פרחים על המדרכה
מנגו טרי בשוק-מאיה או לא

חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License