16/01/2009

* January 16 אומנות רחוב, לחמניות מהירות הכנה

אומנות רחוב, גם בישראל

הדוגמאות מרהיבות העין המצולמות פורסמו במגזין "גוד" בקישור הזה
Global Street Art
These days, if you’re looking for innovative and vital art, skip the galleries and take a walk down the streets of any major city
ניתן לצפות באומנות רחוב נוספת בקישור הזה
 

 
לחמניות זריזות
 
כל אחד יכול להכין את הלחמניות האלו במינימום זמן ומאמץ
הלחמניות הוכנו השבוע קיבלנו: 16 לחמניות טעימות שאינן עשויות מבצק שמרים

לחמניות
א*
שתיים וחצי כוסות קמח רגיל
שתי כפיות אבקת אפיה
3/4 כפית מלח רגיל
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
ב*
תשעים גרם חמאה מומסת, צוננת
ביצה
כוס שמנת חמוצה או 2 גביעים קטנים של יוגורט (כל אחד של 150 מ"ל) פחות 3 כפות
---
ביצה
שומשום לזריה

ההכנה:
לחמם תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
בקערה אחת לערבב חומרים יבשים - רשימה א.
בקערה שניה לערבב חומרים רטובים-רשימה ב.
לצקת את קערת החומרים הרטובים לקערת היבשים. לבחוש וללוש לבצק.
להעביר למשטח עבודה מקומח, להוסיף כף או 2 קמח במידה והבצק דביק.
ליצור כדור בצק ואח"כ מלבן עבה.
לסמן ולחתוך את הבצק ל-16 חתיכות.
כל חלק של בצק לגלגל גליל באורך של כ- 20 ס"מ, לסגור לטבעת.
לגלגל את הטבעת בצורה מלופפת כצורת הלחמניה בתמונה.
להניח את כל הלחמניות בתבנית הגדולה של התנור.
לטרוף את הביצה הנותרת למרוח את הלחמניות, לבזוק שומשום.
לאפות בתנור החם 12-15 דקות

14/01/2009

* January 14 קפה אירי ואומנות עשויה טוסטים

קפה אירי
 
אומרים שמשקה הקפה האירי נולד בשנות ה- 40 של המאה הקודמת. ייצר אותו לראשונה שף או ברמן בשם ג'ו שרידן שייצר את המשקה הזה לכבוד התיירים האמריקאים הראשונים להגיע לאירלנד בטיסות טראנס אטלנטיות. אז כן, אפשר להכין קפה אירי גם בבית, הנה המתכון
מה יש בפנים?
קפה שחור,סוכר חום, ויסקי אירי ושמנת מתוקה
מקור התמונה
בכתבה הזו
 
הטוסטר
 

לחם ואומנותאוכל ואומנות תמיד אהובים ומשתלבים יחדיו- הנה דוגמא נוספת
"הטוסטר" - יצירה שנוצרה בשנת 1999 ע"י אומנים שוודים, עבודת אומנות העשויה כולה מטוסטים
2,500 טוסטים נדרשו על מנת ליצור את עבודת המוזאיקה הזו שנוצרה גם בגירסא גדולה יותר עם כמות פרוסות קלויות רבה יותר. היצירה נבנתה בשני גדלים לתערוכות שונות ומתפרסת על מטרים רבים- על הקיר, עשויה לחם קלוי בדרגות קלייה שונות
איך יצרו את הטוסטר
בקישור הזה
עוד על היצירה המדהימה הזו -
כאן
מקור התמונה
http://www.fa-art.pp.se/Baires.htm

13/01/2009

* January 14 בסבוסה עוגת סולת

 בסבוסה - עוגת סולת
 
אוהבים סולת? כמה אתם אוהבים סולת? אני חובבת רצינית של כל מטעם המכיל סולת- מלוח וגם מתוק
הפעם מתכון קל שבקלים מכיל בעיקר סולת, אינו מכיל ביצים וכן יש פה הפתעה: העוגה יציבה לחה, ספוגה סירופ
הכנתי פחות סירופ מהנדרש. החליטו בעצמכם כמה סירופ תרצו. ההכנה פשוטה- בוחשים, משטחים, אופים, חותכים ויוצקים סירופ מתוק מעל
בסבוסה עוגת סולת
:המרכיבים
שלוש כוסות סולת
כוס קמח לבן רגיל מנופה = 140 גרם
כוס סוכר = 200 גרם
כפית וחצי אבקת אפיה מנופה
מאתים ועשרים גרם חמאה רכה
כוס חלב
ההכנה

.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
להכין תבנית אפיה בגודל 22 על 33 ס"מ

:בקערה גדולה לערבב
.סולת, קמח, סוכר ואבקת אפיה
.להוסיף חמאה רכה ולערבב ליצירת תערובת פירורית
להוסיף חלב ולערבב. למרוח על התבנית המוכנה.
לאפות כ-30 דקות בתנור החם.
להוציא מהתנור, לחתוך לגודל הרצוי ולהחזיר לאפייה של - 5 דקות נוספות.
בזמן שהעוגה נאפת להכין סירופ. את הסירופ יש לצקת על העוגה החתוכה והחמה מאוד.
:הכנת הסירופ
לבשל בסיר/קלחת-2 כוסות מים ושתי כוסות סוכר. כשרותח להוסיף מיץ מלימון ולבשל עד שממסמיך מעט. להוסיף כפית וניל
 
מציע מתכון ללחמניות שיפון, בצל וצ'דר-הנה המתכוןThe Culinary Institute of America בית ספר ה

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

* January 13 II מרתה סטיוארט, הספר החדש ועוגיות שוקולד כפולות

אינני חסידה גדולה של מתכוני מרתה סטיוארט. יחד עם זה חלק מהמתכונים שלה המתוקים בעיקר נחלו אצלנו הצלחה, כדוגמת עוגיות השוקולד שכאן. לאחרונה מרתה סטיוארט הוציאה ספר חדש
Martha Stewart’s Cooking School: Lessons and Recipes for the Home Cook
אפשר להתרשם מהספר ולקבל גם 3 מתכונים מפתים: טוגני קישואים וגבינה, דג אפוי במלח וגם סופלה שוקולד אישי
הכתבה והמתכונים
נמצאים פה

~~עוגיות שוקולד כפולות~~


עוגיות שוקולד כפולות
כ-36 עוגיות
מרכיבים
כוס קמח רגיל =140 גרם
חצי כוס קקאו איכותי
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
מאתיים גרם שוקולד חלב-אני שמתי 100 גרם ספלנדיד להמסה+100 גרם שוקולד מריר של ורד הגליל, אפשר לשים קצת יותר מ-100 גרם לשוקולד החתוך
מאה גם חמאה
כוס ושליש סוכר לבן
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל

החומרים הנ"ל נמדדו בכלי מדידה בינלאומיים, כמויות סוכר ושומן מופחתים במקצת מהמתכון המקורי
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני נמוך – 160
בקערה לערבב: קמח+קקאו+סודה ומלח, להניח בצד
להמיס חמאה + 100 (או 120 גרם) שוקולד קצוץ, מעל אמבט מים חמים, לערבב עד שנמס ואחיד, לצנן מעט
לקערה גדולה או קערת המיקסר לצקת תערובת שוקולד, להוסיף: סוכר, ביצים ווניל. לטרוף היטב במהירות בינונית. להנמיך את המהירות ולהוסיף את תערובת הקמח. לקפל פנימה 100 או 120 גרם שוקולד קצוץ
לנטף כפיות מהתערובת על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור, לשמור על מרווחים של 5 ס"מ בין כל עוגיה, העוגיה נהיית שטוחה בזמן האפייה. לאפות כ 15 דקות

העוגיה תהיה מעט רכה בזמן הוצאתה מהתנור, לצנן מעט בתבנית ולהוציא לצינון מוחלט על רשת
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

11/01/2009

*January 11 ~~מתכון לקארד לימון~~

 Lemon Curd קארד לימון, ריבת לימון
 

קארד לימוןבסיר קטן לערבב:
שלושת רבעי כוס סוכר= 150 גרם
קליפה מגוררת מלימון אחד
שתי ביצים גדולות
לבחוש במטרפת ידנית ללא הפסקה. לבשל כ- 3 עד 5 דקות.
להוסיף: 2/3 כוס מיץ לימון. ו- 25 גרם חמאה.
להמשיך לבשל עוד כ- 5 דקות או עד שמסמיך.
לטרוף כל משך הבישול למניעת יצירת גושים
להסיר מהאש, לצנן.
לאחסן במקרר למספר שעות לפני השימוש.
הקרם מסמיך עם הקרור

למה מתאים הלמון קארד ?כמלית לעוגה אפויה או לפני האפיה - כעוגת גבינה, כקינוח עם קצפת, למרוח על לחם ובעצם..לאכול גם ככה עם כפית- טעים
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

10/01/2009

* January 10 : במטבח OUT וגם IN

גם במטבח IN ו OUT
שנת 2009

במטבח OUT הפעם: הצעות בריאות ויעילות
מבוסס על הכתבה
בהראלד טרביון ב- 7 לינואר 2009
מקור התמונה : הכתבה בהראלד טרביון 7.1.09
וגם :מה כדאי שיהיה במזווה ומה כבר לא
OUT
.פירורי לחם קנויים
IN
.טחנו בעצמכם את הלחם המוצנם לשימוש ארוך טווח
OUT
.אבקת מרק
IN
.הכינו בעצמכם מרק זך
הרתיחו גזר, שורש סלרי ובצל במספר כוסות מים במשך עשר דקות לפחות. אפשר להוסיף חתיכות עוף ולבשל ליותר זמן. יתקבל מרק זך כתוספת טבעית וטעימה לכל תבשיל
OUT
.רוטב סלט מוכן בבקבוק
IN
.ערבבו בעצמכם
שמן משובח,חומץ או מיץ לימון והוסיפו: מלח, פלפל אפשר גם חרדל
באיזה יחס ? 3 חלקים שמן וחלק אחד של חומץ
גיוונים:בצל ירוק, חומץ בלסמי, דבש, שום, טרגון, רוטב סויה
OUT
 תבלינים ישנים, כאלו שנמצאים בטבח או במזווה מעל לשנה
בכל מקרה לפני שאתם משליחים הריחו את התבלין
IN
.תבלינים טריים, הצעות הגשה ורכישה
הל – להוסיף לקפה, עוגת תפוחים, עוגת תבלינים או תבשיל פילאף עשוי אורז
כמון, זנגויל מגורד טרי
OUT
.אריזות מוכנות של גבינות מגורדות
IN
.גבינת פרמזן איכותית, תחזיק גם שנה במקרר עטופה היטב
כתבלין קסם- גררו פרמזן על תבשילים מגוונים-פסטה חמה עם חמאה ופרמזן, תבשילי ביצים, אספרגוס, ברוקולי, תרד ופרמזן מגורר דקות ספורות בטוסטר ויש לכם מעדן. ועל הריזוטו טרם דיברנו
OUT
.סירופ לפנקייק
IN
.סירופ מייפל 100% טבעי

מה כדאי להחזיק במזווה
חלב קוקוס - הצעת הגשה:לבשל בצל בשמן ואבקת קארי. לבחוש פנימה חלב קוקוס, חתיכות עוף או דג ולבשל. להגיש על אורז
צלפים, זיתים, אנשובי בשמן זית
הצרוף המשולש הזה יוצר רוטב לפסטה או מטבל טעים
אגוזי מלך/אגוזים אחרים
הצעת הגשה:מחית אגוזים עם שום, שמן ומעט מים – כרוטב לפסטה
הוסיפו מיני אגוזים לסלטים
פירות יבשים
כחטיף יבש או חלוט במים
*בתמונה על גבי האוטובוס
יוזמה של קבוצת אתיאיסטים בלונדון , המופצת על גבי 800 אוטובוסים
התמונה ניתנת להגדלה- הקליקו על התמונה
התמונה המקורית והכתבה המלאה התפרסמה ב-7 לינואר בהארלד טרביון

אהבתי את הכותרת הזו
'Beware — there is a giant lion from London Zoo on the loose!'
pic source: http://www.iht.com

03/01/2009

** January 3 2009 מתכון לקרקרים מקמח מלא בעבודת יד

שלום קוראים יקרים
יש לי שאלה, אומנם איננו מכירים, אך אשמח לדעת.. האם יש לכם קצת קמח מלא בבית? באם יש לכם, השארו לקרא, אם אין לכם: רוצו לרכוש במרכול הקרוב, וחזרו לקרא את המתכון. צפויה לכם הפתעה
--
בצק הקרקרים הזה מצויין. בלתי יאמן כמה קל להכין, בבחישה ידנית ובדקות ספורות. הבצק נעים לעבודה, אינו דביק ומתנהג כבצק יצירה בצבע כהה
הקרקרים דקיקים ופריכים, ניתן לגוון את טעמם עם תיבול שונה. (אנסה עם פלפל שחור). היום השתמשתי לראשונה בגלגלת הפיצה החדשה שלי. גלגלת גדולה תוצרת איטליה שמצאתי במחיר מציאה באחת מהחנויות בעיר. היא עובדת מצויין, צריך לנסות אותה גם על פיצה..מבצק הקרקרים התקבלו כשתי תבניות גדולות של התנור. הקרקרים נחטפו אצלנו ונשאר מעט מאוד. שיהיה שבוע טוב
קרקר 100% קמח מלא בעבודת יד
 

קרקרים מקמח מלא
עיבוד של מתכון מספרו של פטר ריינהרט
המרכיבים:
שלושת רבעי כפית מלח
כוס וחצי קמח מלא
חצי כוס חלב
שתי כפות סוכר חום
שליש כוס שמן קנולה או שמן תירס
אופן ההכנה
.בקערה אחת מערבבים את המלח והקמח המלא
בקערה נפרדת מערבבים :חלב, סוכר חום ושמן. יוצקים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח. לערבב בכף רגילה או כף עץ, לקבלת בצק כהה ורך
--
ללוש את הבצק דקות ספורות על משטח מקומח. קל ללוש את הבצק ובהמשך לרדד אותו דק, ללא שיידבק על משטח סיליקון גדול
--
לחמם תנור לחום נמוך 150 מעלות.
להכין תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לרדד כל שליש בצק דק מאוד. לקמח את המשטח והמערוך מידי פעם.
למרוח את הבצק המרודד במים ולפזר מעט מלח גס
להעביר את המערוך מעל קלות, על מנת שהמלח יחדור לבצק.
--
לחתוך את הבצק לכל צורה רצויה: פסים, ריבועים.. להניח את הקרקרים בתבנית האפיה, קרובים אחד לשני, הם אינם תופחים בזמן האפיה
--
לאפות את הקרקרים כ-20 דקות או עד שהם פריכים והשחימו.
לצנן ולאחסן בכלי אטום







 
 
 
 
 
 
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

* January 3 2009 -עוגת לימון מזוגגת

מתכונים לסוף השבוע
 
עוגת לימון מזוגגת - מתכון ותמונות

שבלולי קינמון עם גבינת שמנת בבצק- מתכון ותמונות שלב אחר שלב
קחו גם מטבוחה מרוקאית, זה נראה טעים
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

26/12/2008

*December -Blog הבלוג של אנציקלופדית בריטניקה

~~הבלוג של אנציקלופדית בריטניקה~~

גם לאנציקלופדית בריטניקה יש בלוג ובלוג מעניין. הבלוג מתעדכן על בסיס יומי ולעיתים מספר פעמים ביום. הבלוג נכתב על ידי כותבים קבועים, הוא נח לניווט , נעים לעין וניתן להרשם לקבלת עידכונים. הבלוג כולל רשימת קטגוריות לבחירה, הנה ממה שהם כותבים על הבלוג הזהAbout this Blog
Britannica Blog is a place for smart, lively conversations about a broad range of topics. Art, science, history, current events – it’s all grist for the mill. We’ve given our writers encouragement and a lot of freedom, so the opinions here are theirs, not the company’s. Please jump in and add your own thoughts
יש גם פוסט מיוחד לחנוכהכל מה שרציתם לדעת או לא על הבייגלה, כולל היסטוריה
הקטגוריות בבלוג עוסקות בין היתר בפוליטיקה, היסטוריה, תרבות, ספרים, טכנולוגיה, מדע, אוכל,
הומור, ספורט, סרטים ועוד רבות.. יש מה לקרא
ואיך מכינים סופגניות בהונגרית -
הנה , זהו בלוג הונגרי יהודי מבודפסט
בקישור גם תמונות הסופגניות,
ממש דוגמניות
הבנתי שהבצק כולל גם רום, ומילא המידות בדציליטרים,זו לא בעיה , אבל למה לגוגל אין תרגומון מהונגרית.הנה עוד בלוג הונגרי יהודי-
קישור

מקור התמונה : http://www.britannica.com/blogs/2008/12/schooling-for-the-21st-century-balancing-content-knowledge-with-skills/

תמונת הסופגניות:מהבלוג ההונגרי שלמעלה


21/12/2008

*December לחם שיבולת שועל קלויה

לחם שיבולת שועל קלויה


לחם שיבולת שועל קלויה
:החומרים
כוס ועוד שליש כוס שיבולת שועל מהירה לבישול
שלושת רבעי כוס ריוויון
חצי כוס מים ועוד 5 כפות מים חמימים
שלושים (30) גרם חמאה רכה
שלוש ושליש כוסות קמח לבן מיוחד ללחם מנופה = 470 גרם
חמש כפיות מדידה סוכר חום כהה
כפית מלח דק
כפית ורבע שמרים יבשים
:אופן ההכנה
.לקלות את שיבולת השועל במחבת יבשה, בבחישה, למשך דקות ספורות
.להמיס שמרים בחצי כוס מים חמימים וקורט סוכר, להתסיס דקות ספורות
.לקערת המיקסר להוסיף: קמח ומלח. להוסיף סוכר וחמאה ולבחוש
להוסיף לקערת המיקסר שיבולת שועל, תערובת השמרים וללוש לבצק. להוסיף עוד מעט מים- כ 5 כפות לפי הצורך
.ללוש את הבצק דקות ספורות, לכסות ולהתפיח עד שכפול, לפחות שעה
ללוש את הבצק התפוח, ליצור ממנו כיכר כדורית, לכסות ולהתפיח לשעה נוספת או עד שהלחם מכפיל נפחו
ליצור בלחם שלושה חתכים עם סכין חדה, להבריש במים, לפזר מעט שיבולת שועל מלמעלה-לא חייבים קלויה
לאפות בתנור מחומם מראש לחום של 230 מעלות צלציוס 30-35 דקות או עד שהלחם שחום ומוכן
במידה והלחם משחים מידיי טרם סיום האפייה, ניתן לכסות אותו בנייר כסף למשך הדקות האחרונות של האפייה
.לצנן על רשת ולפרוס
.הפרוסות המתקבלות גדולות מאוד




חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License