27/01/2009

* January 28 עוגת השוקולד והג'וב הטוב בעולם

~~עוגת שוקולד ה- 200~~
 
מכירים את ההרגשה שמתחשק לכם משהו מתוק? מאפה שוקולדי עם טעם של עוד? מאפה זריז וטעים עד מאוד.אבל עכשיווווו. אז הנה מצאתי לכם כזה.זו למעשה עוגה בחושה. עוגת שוקולד ולא עוגה 'בטעם שוקולד'. אתם יכולים לקשט את העוגה הקרה בקצפת וטראפלים כפי שאני עשיתי .עוד מתכון להיט
עוגת שוקולד ה 200
תבנית אפייה קפיצית קוטר :26
לחמפ את תנור האפייה לחום בינוני נמוך 160 מעלות
מרכיבים
מאתיים גרם שוקולד מריר
מאתיים גרם חמאה
מאתיים גרם סוכר
מאתיים גרם שקדים או אגוזים טחונים
כפית ורבע אבקת אפיה מנופה
קורט מלח
כפית תמצית וניל
ארבע ביצים גדולות בטמפ' החדר


אופן ההכנה
.להמיס שוקולד+חמאה על גבי סיר כפול, לא על האש
להעביר לקערה ולהוסיף: סוכר,אגוזים ,אבקת אפיה, מלח, וניל ובסוף ביצה אחר ביצה, עירוב ידני קצר יספיק
לצקת לתבנית 26 מרופדת בתחתיתה בנייר אפייה.
לאפות כ 40-45 דקות

---
וכעת משהו מחמם
מגפי הצמר חוזרים לאופנה .ה"ולנקי" הרוסיים המסורתיים עשויים צמר נמכרים כעת ברוסיה במגוון צבעים.2000 רובל כשבעים דולר .האם זה יפה? הייתי מאמצת זוג כזה .. ללא קישוטי פרחים ,המגפיים נראות מחממות-
מקור התמונה והכתבה
--
מגזין ההארלד טרביון כותב החודש על הג'וב הטוב בעולם -רוצים גם ? הנה
הכתבה המלאה

"Temp job in paradise pays $100,000"
--
מגזין מדע פופולרי בכתבה חדשה
Worst Jobs in Science 2009-
הכתבה המלאה אני מקוה שבחרתם בג'וב אחר
ABOUT MONEY- התקבל במייל
WITH MONEY YOU CAN BUY A HOUSE, BUT NOT A HOME
WITH MONEY YOU CAN BUY A CLOCK, BUT NOT TIME
WITH MONEY YOU CAN BUY A BED, BUT NOT SLEEP
WITH MONEY YOU CAN BUY A BOOK, BUT NOT KNOWLEDGE
WITH MONEY YOU CAN SEE A DOCTOR, BUT NOT GOOD HEALTH
WITH MONEY YOU CAN BUY A POSITION, BUT NOT RESPECT
WITH MONEY YOU CAN BUY BLOOD, BUT NOT LIFE
WITH MONEY YOU CAN BUY SEX, BUT NOT LOVE
THIS CHINESE PROVERB BRINGS LUCK. IT ORIGINATED FROM THE NETHERLANDS
THIS PROVERB HAS GONE AROUND THE WORLD 8 TIMES
למעלה: צמח הניצנית החדש שלנו -9 ש"ח נרכש באיקאה

26/01/2009

* January 26 בטטה אפויה

בטטה אפויה
הבטטה
הכנסתי בטטה אחת לטוסטר אובן. הבטטה הונחה על מצע מלח גס. הטוסטר היה חם מאוד, כ- 250 מעלות. אפיתי את הבטטה קרוב לשעה, כעת אני מסיימת לאכול אותה
קובי כתב פוסט על הבטטה האפויה שלו[קישור]. הצילומים של הבטטה המתפצפצת שלו היו נהדרים. כמו ממדורה ליד הים אבל מהתנור בבית.הבטטה מתקתקה וטבעית ואני אוכלת אותה עם מזלג. הקליפה שלה נפרדת מעצמה. .זה כל כך פשוט , אתם חייבים לנסות
 

Tulips shall grow : שם הסרט
:בהקדמה על הסרט נכתב
"In the peaceful Dutch countryside, the blades of the windmills turn. But everything is spoiled when the goose begins to march."

סרטון קצר זה נוצר בשנת 1942 בארה"ב. סרטון אנימציה צבעוני ומקסים. אי אפשר לנחש מתי נוצר.
מובטח שתשארו מרותקים מתחילת הסרט ועד סופו. הסרטון , פרי יצירתו של ג'ורג'ס פאל, הונגרי שחי שנים ספורות בהולנד. מניין שם הסרט ? צפו בעצמכם ,לא אגלה יותר
קראו וצפו בסרט
פה לחצו על הריבוע הכחול ע"מ לצפות בו מיידית

24/01/2009

*January 25 סודות השף של גוגל

השף של גוגל
הוא היה השף של גוגל. כן בזמן שמהנדסי גוגל עמלו ופיתחו את מנוע החיפוש הפופולרי בעולם, צ'רלי בישל עבורם את הארוחות
צ'רלי איירס פתח לאחרונה מסעדה בקליפורניה וגם הוציא עוד קודם ספר בישול חדש ומיוחד.
צ'רלי היה השף הראשון של חברת גוגל, מייסדי גוגל שכרו את שרותיו כבר בשנת 1999 כשהחברה מנתה 53 עובדים בלבד. לארי פייג' וסרגיי ברים חיפשו בשלן שייספק לעובדי החברה אוכל מהיר, מזין, בריא ,לא שמן וטעים
החזון שלהם היה להזין ולהמריץ את מוחם של העובדים של גוגל ע"מ שיסייעו לחברה לצמוח בקצב מסחרר. המזון הנחוץ חייב היה להותיר את העובדים מלאי אנרגיה גם לאחר סעודת הצהריים
צ'רלי עזב את עבודתו בחברת גוגל בשנת 2005 כשהוא אחראי על אספקת אלפי ארוחות מוכנות לעובדי החברה. יתכן שהיה לו חלק בצמיחה של גוגל. בשנת 2008 הוציא צ'רלי ספר בישול, מצורפת תמונה של כריכת הספר. בספר מתואר חזונו של צ'רלי לגבי ארוחות בריאות, אורגניות עם טעמים בינלאומיים, יחד עם הוצאות מתונות עבור כל ארוחה
הספר שלו כולל טיפים לתזונה, רכישת חומרי גלם, איחסונם, הקפאה חכמה כגון יצירת הריסה מוקפאת כמו קוביות קרח.
הספר מייעץ כיצד לפתוח את היום עם ארוחות בוקר עתירות אנרגיה למוח לאנשים עסוקים, הוא מייעץ לאכול יוגורט, פרי טרי על פני ביצים וקפה
זו המסעדה החדשה של צ'רלי שהיא למעשה בית קפה ובר
למסעדה כמו לספר הבישול של צ'רלי רקע לטיני, אסיאתי ואמריקאי והיא מופעלת ע"י מקורות אנרגיה חכמים וחסכוניים
"Food 2.0 has the recipe for delicious food for sharper thinking no matter who you are or what you do"
 


 

* January 24 ~~עוגת שוקולד בננה~~

::עוגת בננה שוקולד - יש שוקולד ובננה בעוגה שלי ::



.עוגת בריאות עם קמח מלא בלבד, ללא קמח לבן/מולבן והיא גם לחה וטעימה, ראו את התמונות
בפוסט קודם מהשבוע ציינתי שמצאתי ברשת מתכון לעוגת שוקולד בננה מסקרנת. שוב לא התאפקתי ורצתי להכין את העוגה. ערכתי מעט את המתכון ודקות ספורות עברו והעוגה נכנסה לתנור. ומה אומר? הצלחה! העוגה דלת שומן, מכילה קמח מלא ודבש, בננה ושוקולד קצוץ. העוגה מתקבלת רכה, לא מתוקה מידי וגם ילדים יכולים להכינה. אצלנו העוגה נחלה הצלחה
עוגת בננה שוקולד
:החומרים
שלוש ביצים
בננה אחת גדולה ובשלה מעוכה עם מזלג או בננה וחצי במידה והבננה קטנה יותר
שש  כפות מדידה מלאות בדבש נוזלי- מרחו טיפה שמן בכף המדידה הדבש לא יידבק ויישפך בקלות
כוס אחת קמח מלא מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
שש כפות שמן קנולה
חצי כפית קינמון
חצי כפית וניל
מאה גרם שוקולד קצוץ- לקצוץ דק בעזרת סכין
חופן שקדים מולבנים פרוסים- לקישוט

אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית ריבועית קטנה בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה.
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני, לטרוף את הביצים במשך כדקה.
להוסיף בננה מעוכה ודבש ולהמשיך להקציף.
להוסיף שמן ווניל ולהמשיך לטרוף עוד דקות נוספות.
בקערה נפרדת לערבב קמח מלא עם אבקת אפיה, להוסיף קינמון.
להוסיף את תערובת הקמח לקערת המיקסר המכילה את יתר החומרים, את הקמח יש להוסיף מעט בכל פעם ולבחוש היטב
לקפל פנימה ידנית שוקולד קצוץ.
לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה, לפזר שקדים למעלה.
לאפות בתנור החם משך 27-30 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצר יבש
לצנן את העוגה בתבנית דקות ספורות, לחתוך לשישה עשר ריבועים או בגודל הרצוי
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות. עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

23/01/2009

* January 23 ~~מבקר מסעדות~~

..תארו לעצמכם
שסיפרו לכם על מסעדה טובה, הפליגו בשבחים, הכתירו לשף כתרים, אמרו לכם שכדאי לרוץ לשם, יש עיסקית שווה ובעצם..המסעדה מעבר לפינה
האם תלכו ?..
--
יש בחור אחד שקוראים לו קווין, בשנה האחרונה בעיקר הוא חי ומסקר מסעדות, רובן בתחומי ארה"ב
הוא עושה עבודה טובה, עבודה יסודית
והוא מצלם מצויין, האמינו לי, הוא יצלם לכם את האיזור בו שוכנת המסעדה. יחד עם צילומיו תכנסו, תקראו את תפריט, הוא יגיש לכם את מנות הדגל של המקום כמו על מגש בתמונות רהוטות, חדות, טעימות עד מאוד. לפעמים הוא ייקח אותכם למטבח המסעדה, יחליף איזו מילה עם השף ויתעד
--
קווין אוהב לאכול טוב
:הבלוג שלו נקרא
kevin Eats
.הנה ממה שהוא כותב על עצמו בבלוג שלו
My name is Kevin, and I'm a foodie, gourmet, gourmand, gastronome, epicure, bon vivant, whichever label you prefer
.לשם ניווט נח בחלק העליון של דף הבית של הבלוג ישנה רשימה של מסעדות בהן ביקר קווין
המסעדות נמצאות בעיקר בתחומי ארה"ב. חלקן מוכרות לכם יותר. המכבסה הצרפתית? כן, הוא ביקר שם, הנה מסעדת אלינה- כן גם שם הוא היה, אצל ג'ואל רובושון - גם וכך הלאה
:צילום מהבלוג של קווין למנה ממסעדת המכבסה הצרפתית

:קישורים שכדאי להכיר
מאגר תמונות חופשיות - כאן
מנוע חיפוש לטפטים למחשב-בחרו נושא וגודל רצוי
איך עוקפים תפריטים טלפוניים-
יחסוך לכם זמן

* January 23 בועות סבון ומגזין מקצועי ומתוק

בועות של סבון

?מי לא הפריח בילדותו בועות של סבון
בילדותי הרחוקה זכור לי שהכנו לבד את הבועות הללו, הנוזל במיכל הקטן נגמר מהר ונוזל כלים מדולל או משהו דומה החליף אותו. ואז כמובן הפרחנו בועות לכל עבר
--
סרגיי יושנוב יודע לצייר בועות כאלו [
מקור התמונה] אבל לא רק. סרגיי יושנוב זכרו את השם הזה. מצייר בעיקר בצבעי שמןדך 1 בגלריה , כולל תמונות גם ב-50,000 דולר , חלקן נמכרו כברהנה דף 2
--
סרגיי נולד בשנת 1972 בלנינגרד. הוא למד אומנות במוסדות שונים באוקראינה ומשנות ה-90 משתתף בתערוכות שונות. עבודותיו מפארות אוספים פרטיים בצרפת, טורקיה, גרמניה, אוסטריה, שוויץ וארה"ב
--
שווה הצצה:הגלריה הגדולה של הצייר הבלגי :
פול לדנט
Artist Information:Sergey UshanovOdessa, Ukraine
--
קחו הצצה לגליונות המגזינים המקצועיים העוסקים במתוקים
Pastry; Baking North America-2008
 
הייתי רעבה ,אז אכלתי נקניקים לצד ג'ינג'ר כבוש וזה טעים

21/01/2009

* January 21 עוגיות כיור המטבח,כמהין וספרון בישול

עוגיות כיור המטבח
אל נא תבהלו משמן של עוגיות הללו. עוגיות אמריקאיות טיפוסיות המוכנות במיקסר או בבחישה ידניתעל השיש, סמוך לכיור
העוגיות מבוססות על מתכון זה מהבלוג שהומלץ היום . הבלוג הזה מעניין, מומלץ לשמור אותו אצלכם, במקום טוב. הכותבת חביבה ומוכשרת. יש לה הרבה הפתעות מתוקות, לכל אחד. בקרו אותה.אני אהבתי
עוגיות כיור המטבחמאה עשרים(120) גרם חמאה רכה
שליש כוס סוכר לבן
שליש כוס סוכר זהוב
ביצה אחת גדולה
חצי כפית וניל
שלושת רבעי כוס קמח רגיל
חצי כפית מלח
חצי כפית סודה לשתיה
כוס וחצי שיבולת שועל לבישול
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס שוקולד קצוץ=85 גרם
רבע כוס קוקוס
רבע כוס צימוקים

אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה.
בקערה בינונית לערבב: קמח+מלח וסודה לשתיה. מומלץ לנפות את הסודה לשתיה לתוך הקמח.
בקערת מיקסר, או ידנית להקרים חמאה וסוכרים כדקה. לטרוף פנימה ביצה ותמצית וניל
במהירות נמוכה של המיקסר להוסיף את הקמח. לבחוש פנימה שיבולת שועל. בכף לערבב פנימה:שוקולד קצוץ, אגוזים קצוצים, קוקוס וצימוקים
ליטול כמות תערובת בכף רגילה, לגלגל לכדור, לשטח ולהניח בתבנית במרחקים. 16 עוגיות בתבנית אחת סטנדרטית
לאפות 13 עד 15 דקות.
מתקבלות: 24 עוגיות.
לצנן על רשת ולאחסן
cookography הפתעה :ספרון בישול לשנת 2007 של
ת ה נ ו .זה כולל 27 עמודי צבע ומתכונים
PDFבפורמט

חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.המתכונים השווים ברשת.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

20/01/2009

*January 20 חדשות מזון

בכתבה מהשבוע בודק הוול סטריט ג'ורנל באיזה עיר בעולם תאכלו הכי טוב
The World's Greatest Food City?
מכסיקו סיטי - הוא המקום לדעתם.
הכתבה כוללת מפה, מקומות הסעדה נבחרים וגם צילומים טעימים
--
המגזין לבישול איטלקי ראסטיק קוקינג, מנדב מתכון לפוקאצ'ה עבה נוסח ליגוריה - זה נראה טעים
מקור התמונה מהכתבה על מכסיקו סיטיhttp://online.wsj.com/article/SB123215425094092359.html?mod=dist_smartbrief

18/01/2009

*January 18 עוגת שוקולד תפוז וגם ציורים של סבתא

~~עוגת שוקולד תפוז~~
 
משהו טעים וחדש - עוגה בחושה, עשויה משוקולד מריר בטעם תפוז, וגם שוקולד מריר רגיל ומשובח יתאים, ראו מה יש עוד בפנים. עוגה מפנקת על דעת כולם
עוגת שוקולד תפוז
:מערבבים
מאה וחמישים גרם קמח לבן רגיל מנופה
כפית אבקת אפייה מנופה
מאה וחמישים גרם אבקת סוכר
מאה וחמישים גרם חמאה
שלוש ביצים גדולות
כעת הוסיפו-
מאתיים גרם שוקולד מריר קצוץ או 100 גרם שוקולד מריר תפוז והיתר שוקולד צ'יפס או דובדבנים יבשים חלוטים
אגס קלוף חתוך לקוביות קטנות
שלושת רבעי כוס פיסטוקים שלמים או חצי כמות חמוציות
קליפת תפוז מגוררת לא חובה, אבל מומלץ
לערבב ולצקת לתבנית מוארכת קטנה על נייר אפייה. גודל התבנית:10 על 22 ס"מ לערך
משך האפיה: כשעה בחום בינוני -180 מעלות, במרכז התנור
לאחר מספר דקות להוציא מהתבנית ולצנן.כעת אפשר לפרוס

סבא וסבתא מציירים
 


שתי התמונות המצורפות לקוחות מאתר אומנות הכולל יצירות שנעשו על ידי אנשים מבוגרים
כן, בדרך ציורים שנעשו על ידי כלל סבים וסבתות הציור הראשון:
"Grandma's Hands" by Jared Smallהציור השני "Daddy's Shoulder" by C Babi Bayoc יפי של יצירות מקור התמונות ונוספות באתר הזה
--
מתחשק לכם לאכול קרוק מאדם? -
הנה גירסא נוספת לא טעמתי
***
המלצה על בלוג-בלוג ללא מתכונים, כשמו כן הוא
באודות של הבלוג כתוב
I think of cooking as 50% technique, 40% inspiration and 10% ingredients. Armed with some basic techniques, and enough inspiration, you can make a tasty meal from even the most derelict pantry
אתם מוזמנים להציץ ביתר-
פה

16/01/2009

* January 16 פינוקי קפה

קפה ועוד קפה
נראה כפינוק מושלם: קפה לטה ברוטב קרמל
הרוטב עשוי מ
כוס סוכר
תשעים גרם חמאה
חצי כוס שמנת מתוקה
--
הקפה עשוי מאבקת אספרסו, חלב ורוטב הקרמל
מקור התמונה והמתכון המלא
http://thinkinsidetheicebox.com/?p=811 :source
***
חדשות קפה טעימות
קפה ויטנמי -מתכון מצולם פה מכיל גם חלב מרוכז - מעניין
הכנת אספרסו - מדוייקת -
פה
קפה אמריקנו עם קצפת מתובלת בקינמון ,מספר בישול חדש. המתכון כאן -מושקע ומפתה
קפה מתובל - כולל גם זנגויל, מוסקט ,תפוז -
מתכון
מכונת אספרסו חדישה שאוטוטו יוצאת לשוק -
מעוצבת

 
assets Creative Commons License