07/04/2009

* April 7 שלשה מתכוני סלטים חדשים

סלט תפוזים, זיתים ונענע


בהמשך לנסיונות הסלטים האחרונים, היום הגיע תורו של סלט התפוזים
הסלט הזה מרענן, עסיסי (יש הרבה רוטב) ונותן הרגשה טובה קלורית. את הסלט הזה הכנתי ממרכיבים שהיו בבית. שינויים שערכתי מסומנים באדום בגוף המתכון. את קליפת התפוז שמרתי והקפאתי לשימוש עתידי
סלט תפוזי דם, זיתי טאסוס, אריסה ונענע
המרכיבים

שישה עד 8 תפוזי דם (או תפוזים רגילים) - שמתי 6 תפוזים רגילים
כוס זיתי טאסוס - שמתי זיתי קלמטה מיוון את רובם חציתי לאחר הגילעון
כוס עלי נענע קטנים - שמתי עלי נענע גדולים יותר, את חלקם תלשתי ביד
כף אריסה מרוקאית - לא הוספתי
חצי כוס מיץ לימון
שלוש שיני שום קצוצות
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל לבן - לא הוספתי
רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:
קולפים את התפוזים וחותכים לקוביות או לפילטים. מניחים בקערה
משרים את הזיתים כ-10 דקות במים פושרים, מסננים ומוסיפים לקערה יחד עם עלי הנענע
מערבבים את שאר המרכיבים ויוצקים לקערה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים
מערבבים את הסלט ומגישים
מקור :
רפי כהן בכתבה הזו


חציל בלאדי שרוף באש עם טחינה, פטרוזיליה ושמן זית
 


חציל בלאדי שרוף באש עם טחינה, פטרוזיליה ושמן זיתהמרכיבים:
שלושה חצילים בינוניים רצוי מזן בלאדי
רבע כוס שמן זית
לטחינה
שלושת רבעי כוס טחינה גולמית איכותית
חצי כוס מיץ לימון
שתי שיני שום קצוצות
פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
שלוש כפות פטרוזיליה קצוצה דק
כוס מים קרים כקרח
מלח

אופן ההכנה
שורפים את החצילים על אש גלויה או על גריל פחמים. מורידים מהאש ומניחים בצד בתוך מסננת לקירור. לאחר שהחצילים קרים דיים, קולפים אותם. בשום אופן לא שוטפים אותם במים כדי לא לאבד את הטעם המעושן
מערבבים את כל מרכיבי הטחינה בעזרת מטרפה עד קבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול
מוסיפים את החצילים החמים לקערה עם הטחינה. מערבבים בעזרת מזלג ערבוב קצר. מזלפים שמן זית בנדיבות ומגישים
מקור המתכון :רפי כהן -
מהכתבה הזו
הערות שלי
השתמשתי ב- 3 חצילים רגילים מהסופר. קליתי את החצילים בו זמנית על 3 להבות הגז. שמתי מי ברז ולא מי קרח ולא הוספתי פטרוזיליה. היתר, מדוייק
כעת הגז מבהיק והסלט טעים מאוד
פלפל קלוי עם לימון, שמן זית ושום
סלט סלק אפויכשקראתי את הכתבה בווינט: הכי צבעוניים - הסלטים של האביב מאת השף רפי כהן,החלטתי שאני מדפיסה את כל המתכונים ומנסה אותם אחד אחד.אתמול הכנתי את סלט הסלק האפוי עם הבצל
המתכון המלא לסלק אדום אפוי על מלח עם חזרת וחומץ יין הוא ראשון בכתבה של רפי כהן-
כאן
הסלט טעים מאוד, התיבול מרענן. סלק אפוי על מצע של מלח גס הוא טעים גם כפי שהוא וללא תוספות. סלק גדול יותר דרש זמן אפיה רב מהמצויין במתכון. שילוב של סלק מגורד וסלק חתוך לקוביות התגלה כמוצלח. הרוטב הכולל חומץ יין טעים - הפחתתי למחצית את כמות החומץ
בצל סגול מוסיף טעם וצבע, שמתי כפות אחדות ולא כפי שכתוב

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

* April 7 ~~פאדג' שוקולד~~

~~פאדג' שוקולד~~
 

פאדג' שוקולד
מבוסס על מתכון של דונה היי עם עיבוד שלי
החומרים
ארבע מאות גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
ארבע מאות גרם = פחית חלב מרוכז משומר הולנדי
כפית תמצית וניל
מאה וחמישים גרם חמאה קצוצה
כף וחצי ליקר תפוז- אני שמתי רום אמברה

ההכנה:
בסיר לשים את השוקולד בקוביות בודדות, חלב מרוכז, וניל, חמאה וליקר.לבשל ולערבב על להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס
להגביר את הלהבה ולהרתיח בעדינות במשך 3-4 דקות עד שהתערובת חלקה וסמיכה מעט.
לצקת את התערובת החמה לתבנית מרופדת/משומנת. גודל התבנית המומלץ הוא 16 ס"מ- תבנית ריבועית. אני השתמשתי בתבנית ריבועית בגודל 20 ס"מ
ליישר את התערובת. לכסות בנייר כסף ולאחסן במקרר במשך 4 עד 5 שעות.
בעזרת סכין חדה,לחתוך את הפאדג' לקוביות קטנות/בגודל הרצוי.לאחסן בקרור.
הפאדג' הזה מצויין ! נסו ותהנו


 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

04/04/2009

* April 4 שעשועי אוכל,בצק יצירה לילדים, פסטיבל תפוחי אדמה

על הצלחת..ABC
pic source: http://www.flickr.com/photos/doisedois/3347776723/
 
אפשר להשתעשע עם אוכל של יום יום
לואיזה פ. מתעדת את האוכל שהיא אוכלת בצורות אותיות הא'-ב' , לא משעמם אצלה בצלחת , תמיד צבעוני ויצירתי
התמונה שלמעלה ,לקוחה מהפליקר של לואיזה פ.-
כאן
ניתן לצפות בתמונות של יוצרים נוספים בפרוייקט האוכל בפליקרEATphabet pool on Flickr = קישור ל'פול' בפליקר

 
בצק יצירה לילדים.לא אכיל. ניסיתי אחד דומה מאוד שיצא מוצלח
לחצו נא על התמונה להגדלתה
פסטיבל תפוחי אדמה:מגזין מזון מדווח בגליון האחרון על פסטיבל שכולו על טהרת תפוחי אדמה
הארוע יתקיים ביום שני, ה-13 לאפריל 2009
?מה יהיה שם
פעילויות לילדים, על טהרת תפוחי האדמה : מופעים , תחרויות היתוליות, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה
מהכתבה באתר מזון ".. בחבל הבשור לבדו גדלים כחמישים זנים שונים של תפוחי אדמה בעלי תכונות שונות ההופכים אותם למתאימים לבישול, טיגון, לתעשייה ולשימושים אחרים..."
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור.עוד בפסטיבל - שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור
מיקום: במצפה גבולות שבחבל הבשור ,ליד קיבוץ גבולות – כביש 222 בין השעות 10:00-17:00. פרטים נוספים על הפסטיבל -
כאן [מכאן] הפנינג חקלאי תיירותי לכל המשפחהלכתבה המלאה

27/03/2009

* March 27 מתכונים בפליקר ותמונות של ים

..הים היה קר, חודש מרץ כמעט נגמר

אתמול הזיזו לנו את השעונים .. היום, היתה שמש מטעה ורוח חזקה. קפצתי לחוף הים עם המצלמה, הנה התוצאה, בדרך לים וגם על החוף. שתהיה שבת נפלאה



matzo ball soup ?יש מי לא רוצה לאכול את המרק הזה
דרך צילום המרק עם כופתאות מקמח המצה ,הגעתי גם לאוצרות אחרים. מקור התמונה והמתכון לפסח
זה לא חדש שחלק מחברי פליקר משתפים את העולם בתמונות האוכל שהוכנו במטבחם הפרטי.
למשל
Recipes to Share תמצאו כאן מגוון תמונות משובחות של שפע מאכלים, יש גם מתכונים המתאימים לפסחמקרונים - המתכון המפורט
ריבת חלב - הקונפיטורה כאן
אפשר לקחת רעיונות ליישום /עיצוב אוכל וגם להטיב את הצילום של כל אחד ואחת
המאגר שהוא לשימושו הפרטי של כל קורא, כולל קרוב ל 15,000 פריטים מצולמים, תהנו

חניתה©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

21/03/2009

**March 21 לחם שתרצו לאכול כל יום

לחם לבן מהיר הכנה, הלחם שתרצו לאכול כל יום

לחם לבן מהיר הכנה
:החומרים
שבע מאות וחמישים (750) גרם קמח מיוחד ללחם מנופה
שתי כפיות מלח דק
שבעים וחמישה גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
שבעה גרם שמרים יבשים=2.25 כפיות מדידה של שמרים יבשים
כף אחת סוכר זהוב
שלוש מאות מ"ל חלב קר
:אופן ההכנה
לשים את הקמח בקערת המיקסר, להוסיף את המלח. ניתן ללוש את הבצק גם ידנית
.להוסיף את החמאה החתוכה דק. לבחוש לקבלת תערובת גרגרית
.להוסיף לקערה את הסוכר והשמרים
.לצקת חלב קר לכלי מדידה, להוסיף 150 מ"ל מים רותחים
.להוסיף את הנוזלים בהדרגה לתערובת הקמח ולהמשיך ללוש
.ללוש את הבצק במשך 10 דקות
.לשטח את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, לגלגל מהצד הארוך לגליל עבה
להניח את כיכר הלחם בתבנית כיכר גדולה בתכולה של 1 ק"ג, לקמח מעט ולחרוץ חריצים באלכסון
להדליק את התנור ולחממו לחום של 220 מעלות, בזמן שהתנור מתחמם להתפיח את כיכר הלחם, משך כארבעים דקות
.לאפות את הלחם במשך 35-40 דקות. לצנן לפני הפריסה
מתקבלת כיכר אחת גדולה מאוד. הלחם נפלא

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

14/03/2009

* March 14 לחם,עוגיות וגמל שלמה מבצל ירוק

לחם מייפל ושיבולת שועל מורמונט
לחם מייפל ושיבולת שועל מורמונט- המתכון המלא :כאן. שימו לב:הלחם טעים ומעט מתקתק


אדית צימרמן חיה ויוצרת בברוקלין. ההתמחות המקסימה שלה היא פיסול במזון.היא תהפוך בצל ירוק לגמל שלמה חינני ומלפפון לשלד מפחיד. היצירה הזו של גמל שלמה לקוחה מהבלוג שלה. ניתן להנות מיצירות נוספות
בבלוג של אדית צימרמן



above:Are You There, God? It’s Me, Mantis -http://www.edithzimmerman.com/blog/--
ביסקוטי פיסטוקים ודבש- קל להכנה וטעים.מסוג הביסקוטי הקשים והבריאים יותר, הנה המתכון

עוגיות שגם ילדים יכולים להכין
עוגיות בצ'יק הכי קלות להכנה. המתכון מבוסס על ספר הבישול של הפפרידג' פארם- אותה החווה המייצרת מאפים ומשווקת אותם לכל העולם
רשמו מתכון לעוגיות שיבולת שועל וצימוקים:לחמם תנור לחום של 160 מעלות
בקערה לטרוף:ביצה,להוסיף:חצי כוס סוכר לבן,100 גרם חמאה מומסת צוננת,כף אחת מולסה,חצי כפית סודה לשתיה,חצי כפית קינמון,כוס אחת שיבולת שועל מהירה לבישול,חצי כוס צימוקים כהים או בהירים,כוס וחצי קמח רגיל,שמינית הכוס מים חמים.לערבב הכל יחד לנטף על נייר אפייה בתבנית.לאפות כ-15 דקות

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

12/03/2009

* March 13 ~~מתכון לחלת שוקולד, לחם ארז~~

מתכון לחלת שוקולד של ארז קומרובסקי, כזו עוד לא אכלתם
 

חלת שוקולד של ארז קומרובסקי
המתכון לקוח מהספר של ג'ואן נתן
The Foods of Israel Today
החלה עשירה בשוקולד ובעלת צבע כהה ונפלא. ניתן לאכול את החלה חמה או צוננת. קל לפריסה לאחר צינון והקפאה בפרוסות לשימוש עתידי, או על מנת להפתיע אורחים לא צפויים. הצעת הגשה נוספות:- למרוח פרוסת חלה בממרח נוטלה ביתי או ממרח בוטנים או ריבת שזיפים

הכמות:2 כיכרות, ניתן להכין בקלות מחצית הכמות לכיכר אחת
החומרים

שני שליש כוס סוכר לבן = 130 גרם
שתי כוסות מים פושרים
שבעים (70) גרם חמאה רכה
שני חלמונים מביצים גדולות
שתי כפות שמרים יבשים
שליש כוס אבקת קקאו
שש עד שבע כוסות קמח לבן רגיל 840-980 גרם
כף מלח רגיל
שלוש מאות וארבעים (340) גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
בקערת מיקסר לערבב: סוכר, מים, חמאה וחלמונים. לערבב הכל במהירות בינונית
להוסיף כעת את השמרים, אבקת הקקאו ושלוש כוסות מהקמח. לערבב במהירות נמוכה עד שהכל אחיד
להוסיף מלח ולערבב
להוסיף עוד כשלוש כוסות קמח, ללוש לבצק משך חמש דקות או עד שהבצק חלק וגמיש. הבצק המוגמר צריך להיות לח אבל לא דביק. ניתן להוסיף כפות נוספות של קמח לפי הצורך
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף כעת את השוקולד הקצוץ, להמשיך ללוש משך 3-4 דקות עד שהשוקולד מעורב היטב בבצק
להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות, לכסות את הקערה ולהתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו משך שעה וצי עד שעתיים
:עיצוב ואפייה
ללוש מעט את הבצק, להעביר למשטח מקומח קלות. לחלק את הבצק לשישה חלקים שווים. לכסות ולהניח למשך 15 דקות
לגלגל כל חלק בצק - שישית לגליל באורך של 35 ס"מ לערך
לקלוע חלה מכל שלושה גלילי בצק. להניח את שתי החלות בתבנית גדולה להתפחה עד שהחלות מכפילות את נפחן כשעה
בזמן שהחלות תופחות יש לחמם את התנור לחום של 190 מעלות
כשהתנור חם לשים בתוכו תבנית קטנה עם מים רותחים. את התבנית עם כיכרות הלחם, יש לשים בחלק העליון של התנור
לאפות עשרים דקות. להנמיך את חום התנור ל- 180 מעלות ולאפות 20 דקות נוספות
לפני הקליעה

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

11/03/2009

* March 10 עוגיות בייגלה ירושלמי עם שומשום

עוגיות בייגלה ירושלמי עם שומשום
 

עוגיות מלוחות טעימות מאוד. כולנו כאן כבר התמכרנו לטעם. עוגיות (טבעות) הבייגלה שומשום הללו הן עוגיות פריכות ונהדרות לנישנוש וגם לכיבוד בכל עת. הכנתי את הבייגלה 3 פעמים השבוע !! - זה להיט !! הבצק רך ונהדר לעיבוד, רוצו להכין
עוגיות בייגלה ירושלמי עם שומשום
החומרים:
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים=7 גרם
כוס מים פושרים
חצי כפית סוכר
כפית מלח דק
שלוש וחצי כוסות קמח =490 גרם
מאה ועשרים =120 גרם חמאה
שלושת רבעי הכוס שומשום קלוי צונן , לקלות קודם מעט במחבת יבשה
 
אופן ההכנה:
להכין בצק שמרים:להתסיס שמרים בסוכר ומים משך 5 דקות. לצקת עיסת שמרים לקערת המיקסר

להוסיף מלח+קמח+חמאה. ללוש היטב
להוסיף שומשום קלוי, ללוש דקות ספורות
להתפיח פעם אחת עד שמכפיל את נפחו.
ליטול כדורים בגודל אגוז מלך לגלגל לאורך 25 ס"מ . לסגור לטבעת. להניח בתבנית אפיה.
למרוח בחמאה מומסת ולאפות מייד כ-20 דקות בחום של 190 מעלות.
הכמות :כ-40 עוגיות
מתכון מעובד וע"פ ג'ואן נתן
לבעלי בלוגים- איך בוחרים צבע יפה לבלוג? מציצים לטבלת הצבעים הזו


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

10/03/2009

*March 9 עוגת פרג לימון

פרג לימון, שידוך מוצלח
 עוגת פרג לימון
מתכון לעוגת עם פרג וגם לימון. עוגה קטנה בגודל אך גדולה בטעמה. עוגה בחושה, ערבוב ידני קצר ויש לכם עוגה מפנקת
מרכיבים
מאה עשרים (120)  גרם חמאה רכה
מאתיים וחמישים (250) גרם סוכר לבן = כוס ורבע
שתי ביצים
שתי כפות מיץ לימון
כף קליפת לימון מגוררת
מאה עשרים (120) גרם שמנת חמוצה
ארבעים גרם גרם פרג טחון טרי
מאתיים (200) גרם קמח מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
אופן ההכנה
לערבב חמאה וסוכר. להוסיף ביצים ולטרוף היטב. להוסיף מיץ לימון, קליפה לימון, שמנת ופרג
.בקערית נפרדת לערבב קמח ואבקת אפייה מנופים
.להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלית
.לצקת לתבנית קטנה בקוטר 22 ס"מ. לאפות בחום בינוני 180 עד שמוכן כ45 דקות
 
עדכון מאוחר מ 12.4.2024
:הכנתי את העוגה קצת אחרת, משובחת
.נשאר מעט פרג מפורים אז הכנתי הבוקר עוגת פרג לימון, מעולה
בקערה טורפים 120 גרם חמאה רכה עם 200 גרם סוכר לבן=כוס אחת. מוסיפים 2 ביצים גדולות וטורפים היטב ידנית.
מוסיפים לקערה 2 כפות מיץ לימון וגרידה מחצי לימון.
מוסיפים גביע יוגורט יווני=120 גרם ו- 50 גרם פרג טחון דק ומערבבים היטב.
מוסיפים 200 גרם קמח לבן מנופה מעורב עם 2 כפיות מדידה אבקת אפייה וקורט מלח.
מעבירים לתבנית ריבועית 22 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, אופים כ 40 דקות או עד שמוכן בחום בינוני 180 מעלות.


assets Creative Commons License