10/03/2009

*March 9 עוגת פרג לימון

פרג לימון, שידוך מוצלח
 עוגת פרג לימון
מתכון לעוגת עם פרג וגם לימון. עוגה קטנה בגודל אך גדולה בטעמה. עוגה בחושה, ערבוב ידני קצר ויש לכם עוגה מפנקת
מרכיבים
מאה עשרים (120)  גרם חמאה רכה
מאתיים וחמישים (250) גרם סוכר לבן = כוס ורבע
שתי ביצים
שתי כפות מיץ לימון
כף קליפת לימון מגוררת
מאה עשרים (120) גרם שמנת חמוצה
ארבעים גרם גרם פרג טחון טרי
מאתיים (200) גרם קמח מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
אופן ההכנה
לערבב חמאה וסוכר. להוסיף ביצים ולטרוף היטב. להוסיף מיץ לימון, קליפה לימון, שמנת ופרג
.בקערית נפרדת לערבב קמח ואבקת אפייה מנופים
.להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלית
.לצקת לתבנית קטנה בקוטר 22 ס"מ. לאפות בחום בינוני 180 עד שמוכן כ45 דקות
 
עדכון מאוחר מ 12.4.2024
:הכנתי את העוגה קצת אחרת, משובחת
.נשאר מעט פרג מפורים אז הכנתי הבוקר עוגת פרג לימון, מעולה
בקערה טורפים 120 גרם חמאה רכה עם 200 גרם סוכר לבן=כוס אחת. מוסיפים 2 ביצים גדולות וטורפים היטב ידנית.
מוסיפים לקערה 2 כפות מיץ לימון וגרידה מחצי לימון.
מוסיפים גביע יוגורט יווני=120 גרם ו- 50 גרם פרג טחון דק ומערבבים היטב.
מוסיפים 200 גרם קמח לבן מנופה מעורב עם 2 כפיות מדידה אבקת אפייה וקורט מלח.
מעבירים לתבנית ריבועית 22 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, אופים כ 40 דקות או עד שמוכן בחום בינוני 180 מעלות.


No comments:

assets Creative Commons License